Reklama

Reklama

Je s námi konec?

  • Česko Před potopou aneb Je s námi konec? (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

National Geographic přináší strhující dokument v režii Fishera Stevense. Ústřední postavou snímku je herec a posel míru při OSN Leonardo DiCaprio, který odkrývá alarmující svědectví o současných problémech spojených s klimatickými změnami a hledá řešení, jak předejít fatálním dopadům na náš budoucí život. V pořadu jsou rozhovory s předními osobnostmi jakými jsou Barack Obama nebo Elon Musk a další. (National Geographic)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (207)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ať už jsou některé věci, co jsou zde řečené, skutečně pravda, nebo jsou trochu přitažené za vlasy, aby vyzněla výpověď dokumentu ještě tíživěji a intenzívněji, ale tohle je prostě film, s nímž sdílím názory a který říká to, co si myslím. Lidé kurví tuhle Zemi a musí se nám to vymstít, pokud se sami nezměníme. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Bezradné. Já chápu potřebu tohohle dokumentu, který se u nás jeví zbytečně a polopaticky, ale v Americe je samozřejmě diskurz jiný a je potřeba lidi přesvědčit, že se něco děje. Tenhle film to ale nezvládne, protože čistě intuitivně míchá fakta s emocemi, což může fungovat jen tehdy, když divák názor sdílí a potřebuje ho například jen ukotvit. Na nepřesvědčené to má přesně opačný účinek. Když to tedy vezmu tak, že tenhle film je užitečný jen v prostředí, kde se na změnu klimatu nevěří, ale přitom nemá moc ničí názor změnit, posouvám se do bezcílného začarovaného kruhu. (S DiCapriovým pocitem sebedůležitosti problém nemám, do značné míry je ten pocit oprávněný a je jeden z mála herců své generace, kdo funguje jako velká instituce á la 90s. Je teda jenom na místě, že s tím aktivně pracuje.) ()

Reklama

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Další upozornění na neoddiskutovatelný problém, kterému čelíme a čelit budeme. Dokument poutavě předkládá zdroje problému (oteplování planety, tání ledovců, zvedání hladiny moře) a krásně ukazuje následky, na které se můžeme těšit (hlavně simulace teplotních zón a vliv Golfského proudu umlčí všechny). Moc něco zvrátit určitě máme, to dokument připomíná také, nicméně Leo tak dělá velice povrchně - cestuje snad elektrickými auty, lítá vrtulníkem/letadlem na solární pohon, když cestuje všude po světě, aby různým civilistům předložil scénář, který se mají naučit a zopakovat na kameru? Proč nepadla ani jedna zmínka o těžbě ceru, který je tak nezbytný pro výrobu baterií k uchovávání energie? A co ta protitrumpovská agitka? Kážu vodu, piju víno... ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Nesúhlasím úplne so všetkým, čo tu bolo povedané (téma Čína), ale ide rozhodne ide o jedno z najdôležitejších diel tejto doby, a bolo by úplne nezmyselné špárať sa v detailoch. To máte ako s Grétkou, keď desaťtisíce dospelých ľudí hejtujú pätnásťročnú autistku, ktorá keby sa aj náhodou mýlila, tak svet bude prinajhoršom trochu viac eko. Klimatické zmeny sú fakt a kto tomu neverí je slepý, alebo idiot. Alebo oboje. Ohodnotiť to moc neviem, tak asi za 4*? ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Nebudu tu rozmazávat názory, že se takhle chtěl Leonard zviditelnit. V tomhle případě je to úplně vedlejší fakt oproti tomu, co sleduje zřejmě opravdu vážně a publikuje to, kde se dá. Mluvil o klimatické katastrofě s mnoha zajímavými lidmi. Mohla jsem tak například vidět jak mluví s Obamou, ale tady by Oskara za herecký výkon dostal president USA. Na druhé straně mě zaujal například Leonardův rozhovor s kosmonautem s obrazy naší zeměkoule z vesmíru. A nakonec samotný projev Lea na konferenci s doprovodnými snímky míst, kde je ničeno životní prostředí ve velkém, tak ten by měl mít velký dopad na naší mozkovnu. To byla síla, která se mnou docela solidně zacloumala i když to pro mě není úplně neznámé téma ! Škoda, že v tomhle směru jsem pesimista a nevěřím, že lidé jsou schopni něco změnit. Ano je mnoho jedinců, kteří se počínaje tříděním odpadů přece jen trochu snaží, ale pak je tady druhá strana, ta "po mně potopa", hlavně když se sypou peníze do mojí kapsy. Mám ráda Bosche, ale ze seriálu a knih Michaela Connellyho, který se jmenuje právě po malíři jménem Hieronymus Bosch. Jeho obrazy nejsou extra mojí parketou, ale od dnešního dne je budu vnímat přece jen trochu jinak. Doporučuji. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětový rozsah premiéry dokumentu nemá ve filmovém průmyslu obdoby, vysílal se i na zhruba 250 univerzitách po celém světě, dostal se i do programu filmového festivalu v Torontu a v Londýně, k dispozici bude i pro církevní instituce a kostely. (Duoscop)
  • Unikátní dokument měl světovou premiéru na televizních a streamovacích kanálech National Geographic ve 171 zemích celého světa ve 45 různých jazycích. Film se bezplatně vysílal od 30. října až do 9. listopadu. (Duoscop)
  • Celosvětová premiéra dokumentu byla záměrně načasována tak, aby rozproudila debatu na téma klimatických změn ještě před volbou 45. prezidenta Spojených států amerických. (Duoscop)

Související novinky

Probíhá festival budoucnosti AFO

Probíhá festival budoucnosti AFO

28.04.2017

V úterý 25. dubna 2017 započala již 52. kapitola příběhu vědy a filmu. Pro festival vědeckých snímků Academia Film Olomouc (AFO) bude srdce moravské metropole tepat až do neděle 25. dubna. Cenu za… (více)

Reklama

Reklama