Reklama

Reklama

Je s námi konec?

  • Česko Před potopou aneb Je s námi konec? (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

National Geographic přináší strhující dokument v režii Fishera Stevense. Ústřední postavou snímku je herec a posel míru při OSN Leonardo DiCaprio, který odkrývá alarmující svědectví o současných problémech spojených s klimatickými změnami a hledá řešení, jak předejít fatálním dopadům na náš budoucí život. V pořadu jsou rozhovory s předními osobnostmi jakými jsou Barack Obama nebo Elon Musk a další. (National Geographic)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (207)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Tak se nám do toho Leonhardo zase jednou obul. Přiznal, že jeho uhlíková stopa je značná a stal se bojovníkem za globální ochlazení. Strávené minuty člověka přesvědčí o jedné věci. To, že nebudu kupovat palmový olej to nevyřeší. Vyřeší to jen ta partička vatařů, kterých je čím dál míň a mají toho čím dál víc. Ti ale na zeměkouli zvysoka serou. Takže dokud nebude záchrana světa dobrý kšeft, nic se nezmění. Docela fajn dokument, i když trošku dogmatický.60% ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Je! A je vidno, že si to uvedomuje aj Leo, ktorý vo väčšine prípadov len počúva špičky vo svojich odboroch, ako vysvetľujú jednotlivé aspekty. Oceňujem ho, pretože vďaka nemu do tejto problematiky nazrie omnoho viac ľudí. Škoda, že dokument nešiel ešte ďalej, ale naopak sa snaží vzbudiť iskierku nádeje. A tá nie je. Napadá mi verš z jednej piesne od Guns N´Roses, "ain't it fun when you know that you gonna die young". ()

Reklama

nascendi

všechny recenze uživatele

Zaujímavý a možno aj potrebný dokument. Netreba však preceňovať jeho účinok na cieľové skupiny divákov. Všetci o tom, čo sa deje vedia, možno im film prinesie nejaké nové detaily. Podstata však tkvie v ľudskej chamtivosti, pohodlnosti a prokrastinácii. Každý slovne proklamuje svoj súhlas, ale keď príde na činy, obzerá sa po ostatných alebo žiada odklad pre seba. Na to, čo sme urobili s našou planétou mi stačil môj život a to sa môžem považovať za jedného z tých šťastnejších, ktorí ešte zažili prírodu v takom stave, v akom sme ju dostali do rodičov a prarodičov. Správanie sa ľudstva však žiaden film neovplyvní, jeho tendencia k sebazničeniu je nezvratná. Účet však bude vystavovať príroda, pretože tá tu bola pred človekom a bude aj po ňom. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Jako dokument dost zbytečná záležitost. Je smutné, že musíme stále dokola lidem vysvětlovat, že život v přebytku není dlouhodobě udržitelný, ale ušlechtilé poselství nedělá rázem dobrý film. To nejzajímavější na Je s námi konec? je ta masivní, dream-team hudební kolaborace. Sakra, podívejte se kdo je v titulcích za položkou "Original music by:". Rozhodně chci více než jednu závěrečnou, titulkovou skladbu. 35 % ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zprvu jsem byl trochu otráven, protože Before the Flood opravdu není kdovíjak informativní dokument, který by šel do hloubky a zkoumal předkládané informace z několika hledisek. To tady ovšem není tak úplně cílem. Tenhle dokument má především přesvědčovací funkci a snaží se vyburcovat ke změně co největší množství lidí, což dokazuje i fakt, že je zdarma dostupný na Youtube a láká diváky na známé hollywoodské jméno. Myslím, že to funguje. Předkládané obrázky totiž nejsou příjemné (zdevastovaná Indonésie zafunguje vždycky) a ačkoli se divák, v případě, že se o problematiku alespoň okrajově zajímá, nic moc nového nedozví (i když mě osobně třeba překvapila informace o dobytku a metanu), film v něm přeci jen něco vyvolá. Leo je borec. Ve filmu sice toho moc neřekne, pořád se něčemu diví a evidentně není nějak echt nabiflovaný informacemi, ale snaží se něco změnit a bojuje za své přesvědčení. A už jen tohle je mnohem víc, než co kdy udělá každý z nás. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2016 na Torontském IFF. (Varan)
  • Celosvětová premiéra dokumentu byla záměrně načasována tak, aby rozproudila debatu na téma klimatických změn ještě před volbou 45. prezidenta Spojených států amerických. (Duoscop)
  • Unikátní dokument měl světovou premiéru na televizních a streamovacích kanálech National Geographic ve 171 zemích celého světa ve 45 různých jazycích. Film se bezplatně vysílal od 30. října až do 9. listopadu. (Duoscop)

Související novinky

Probíhá festival budoucnosti AFO

Probíhá festival budoucnosti AFO

28.04.2017

V úterý 25. dubna 2017 započala již 52. kapitola příběhu vědy a filmu. Pro festival vědeckých snímků Academia Film Olomouc (AFO) bude srdce moravské metropole tepat až do neděle 25. dubna. Cenu za… (více)

Reklama

Reklama