Reklama

Reklama

Je s námi konec?

  • Česko Před potopou aneb Je s námi konec? (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

National Geographic přináší strhující dokument v režii Fishera Stevense. Ústřední postavou snímku je herec a posel míru při OSN Leonardo DiCaprio, který odkrývá alarmující svědectví o současných problémech spojených s klimatickými změnami a hledá řešení, jak předejít fatálním dopadům na náš budoucí život. V pořadu jsou rozhovory s předními osobnostmi jakými jsou Barack Obama nebo Elon Musk a další. (National Geographic)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (207)

Fíla 

všechny recenze uživatele

Leonardo DiCaprio není vědec, tudíž, tento jeho styl, beru jako amatérský pohled, na současnou situaci, pohled, skoro každého z nás. V současném světě, se dělá většina věcí pro to, aby Země zanikla, co nejdříve. My sami, jsme její zkázou. Země se otepluje, ledovce tají a vody stoupají. Tři nevyvratitelné fakty, které budou mít katastrofální dopad. Politika je veliký problém. Je to byznys, ve kterém je jeden kamarádíček, vedle druhého, který je zrovna majitelem obří firmičky, která vyrábí produkty, z palmového oleje, díky kterému se vypálí snad všechny současné, zbylé pralesy. Tohle je bohužel realita, se kterou jednotlivci moc nezmůžou. Muselo by se stát něco velkého, něco od základu. Všichni to ví, všichni to vidí, a přesto málokomu, to není ukradené. Co se týká tohoto dokumentu, jeho zpracování Vás neoslní, i tak lze říci, že je natočen celkem profesionálně. ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Je! A je vidno, že si to uvedomuje aj Leo, ktorý vo väčšine prípadov len počúva špičky vo svojich odboroch, ako vysvetľujú jednotlivé aspekty. Oceňujem ho, pretože vďaka nemu do tejto problematiky nazrie omnoho viac ľudí. Škoda, že dokument nešiel ešte ďalej, ale naopak sa snaží vzbudiť iskierku nádeje. A tá nie je. Napadá mi verš z jednej piesne od Guns N´Roses, "ain't it fun when you know that you gonna die young". ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Jako dokument dost zbytečná záležitost. Je smutné, že musíme stále dokola lidem vysvětlovat, že život v přebytku není dlouhodobě udržitelný, ale ušlechtilé poselství nedělá rázem dobrý film. To nejzajímavější na Je s námi konec? je ta masivní, dream-team hudební kolaborace. Sakra, podívejte se kdo je v titulcích za položkou "Original music by:". Rozhodně chci více než jednu závěrečnou, titulkovou skladbu. 35 % ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

S posvátnou úctou vzhlížím k Leovi jako k někomu, kdo za svou kariéru dokázal nejenže vyrůst z průměrně talentovaného noname herce až k totálnímu stropu hollywoodské smetánky (za měherecký top5 rozhodně) a jeho filmy zaznamenávají stále vzestupnou tendenci co se hereckých kvalit týče, ale kdo vyrostl především osobnostně a eticky. Místo, aby si s děvkama úžíval na jachtě tuny koksu (i když ani to se nutně nevylučuje), zasvětil posledních pár let svůj zájem environmentální osvětě. Tak jak jsem před několika měsíci psal v jednom rozhovoru, že obrovský potenciál osvětové činnosti vidím právě v působení celebrit (protože ty mají daleko největší a globální dosah), tak neuběhlo mnoho času a už se to také děje. Málokterý dokument získal tolik pozornosti, jako právě Before The Flood, kterému Leo nejenže propůjčil tvář, čas a energii, stal se dokonce poslem míru při OSN a to je aktivismus na tak velkého herce téměř nevídaný. Dostatečná pozornost tedy byla dokumentu zaručena, je však otázkou, nakolik si lidé a společnost celkově veme k srdci informace, které zde zazněly, protože narovinu - ani jedna z nich není žádnou novinkou, vše jsou všeobecně známé a nás všechny obklopující fakta. Film je přináší poměrně nenásilnou, skoro až nenaléhavou formou - ta dikce skoro jako by k filmu ani nepatřila, jako bychom toho času měli více, než se v dokumentu snaží autoři sdělit. Pravda je však taková, že už výrazně přetahujem, takže feeling snímku by měl být rozhodně jiný. Odborník nebo jen člověk částečně znalý problematiky se zde nic nového nedozví - vše bylo zpracováno jinde, lépe či podrobněji. Musíme však vzít v potaz, že film budou sledovat i lidé problematikou nezasažení, šiká věřejnost, laici a to je také skupina, kterou by měl snímek oslovit nejvíce, protože edukovaní a zainteresovaní lidé na snížení dopadů svého konaní už dávno a systematicky pracují. Before The Flood je zdviženým prstem pro všechny, kdo ještě nepochopil závažnost situace nebo nijak nezodhledňuje ekologickou zátěž planety, kterou každým dnem své existence představují. Společnými silami bychym se měli snažit posunout se, změnit myšlení a přístup, protože pokud ještě nejaký čas máme, moc nám ho nezbývá. A týká se to nás všech... ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

"Jojo, ledovce tají, za bambilion let tu bude horko... Co je mi po tom?" - Já, před Before the Flood. Ano, otevřelo mi to oči, bylo zmíněno plno věcí, o kterých mě nikdy nenapadlo přemýšlet a na to, jak mě to téma vůbec nezajímalo, tak teď mě nezajímá o trošičku méně. Bohužel, jsem líné, pohodlné a rozmazlené děcko a tláskat se palmovým olejem a svítit si doma elektrikou budu dál. Nejen to, dokonce nechám rozsvíceno v kuchyni, když tam zrovna nebudu. Až takový rebel jsem. Ale jako filmu tomu dávám 4*. Tři hvězdy za Lea a jeho snahu a hvězdu za tu dokonalou hudbu. Soundtrack je asi to jediné, co si z filmu opravdu odnáším. Leovo poselství je sice dojemné, ale že by tento dokument způsobil nějakou zelenou revoluci ve světe, to si nemyslím. 4* ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětová premiéra dokumentu byla záměrně načasována tak, aby rozproudila debatu na téma klimatických změn ještě před volbou 45. prezidenta Spojených států amerických. (Duoscop)
  • „Změna klimatu je největší hrozbou pro budoucnost naší společnosti a v nastávajících volbách to pro voliče musí být hlavní téma. Dali jsme si s Fisherem Stevensem za cíl vyrobit tento film, abychom vzdělávali lidi po celém světě o aktuálních problémech týkajících se změn klimat a abychom je inspirovali k tomu, aby se stali součástí řešení těchto problémů,“ prohlásil Leonardo DiCaprio. (Duoscop)
  • V roce 2014 jmenoval generální tajemník OSN Pan Ki-mun Leonarda DiCapria poslem míru Spojených národů s přednostním zaměřením na boj proti globálnímu oteplování. (Duoscop)

Související novinky

Probíhá festival budoucnosti AFO

Probíhá festival budoucnosti AFO

28.04.2017

V úterý 25. dubna 2017 započala již 52. kapitola příběhu vědy a filmu. Pro festival vědeckých snímků Academia Film Olomouc (AFO) bude srdce moravské metropole tepat až do neděle 25. dubna. Cenu za… (více)

Reklama

Reklama