Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Clay O'Mara (Audie Murphy) se vydává do San Diega, aby pomstil smrt svého otce a bratra. Ve městě se spřátelí s šerifem Kenyonem, který ho stanoví svým zástupcem. Cestou za pomstou O'Mara potká pistolníka Whitey Kincada (Dan Duryea), který mu otevře oči a pomůže v cestě k odhalení pravdy. (Mol)

Recenze (4)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Dzes Hibbs je tu na databaze hodne neznamy, a maloco ludi videlo jeho filmy. Kazdopadne najlepsie westerny sa tocili v neprekonatelnych 40. a 50. rokoch, tento western je toho praktickym dokazom. Ani naznak po klise typu kradez koni/dobytka, naopak ide o pomstu. Kto sa msti a za co -tak to ja prezradzat nebudem, nech si divak film laskavo pozrie. Audie Murphy /Nocni prepadeni, Souboj v Silver Creek/ film slusne taha, ale zname drzky su aj Susan Cabot /Souboj v Silver Creek, Polibek Smrti/, Dan Duryea /Nocni prepadeni, Winchester´73/ a Jack Elam /Rio Lobo, Tenkrat na Zapade, Pat garrett Billy The Kid a Libej mne az xmrti/. Perfektny a malo znamy western, rozhodne odporucam : 84 % ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Parádní konec. Na film z roku 54' excelentní. Stejně to muselo bejt skvělí. Sedět v salonu pít whiskey a vedět, že když výjdu ven tak mě sejmou. Sakra já chci bejt pistolník :) ()

Reklama

kkarx 

všechny recenze uživatele

Audie Murphy je v pohodě, ale show mu krade fantastický Duryea jako desperád Whitey z El Diabla, ten si svoji roli viditelně užil. Je to rodokapsová zábava v tom nejlepším smyslu slova s barvitými postavami, ironickými hláškami a chytlavými dialogy, nic tu nechybí. Koneckonců ten kreslenej plakát vystihuje charakter snímku lépe než jakákoliv slova. Za mě je tohle jeden z nejlepších B westernů 50. let. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Klasický western, kterému nechybí vedle sympatického hlavního hrdiny i řada dalších, zajímavých postav, jako např. Whitey Kincada, který dokáže dějem správně zamotat. Divák tu nepostrádá ani romantickou linii, dobré přestřelky a slušný příběh. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama