Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jak souvisí vražda policisty s krádežemi vzácných uměleckých předmětů? Ve filmu Květiny pro Mattyho musí Kojak rozřešit dva zdánlivě nesouvisející případy. Jednak krádeže vzácných uměleckých předmětů ze soukromých sbírek newyorských boháčů a pak vraždu policisty Mattinglyho. Druhý případ se ho navíc soukromě dotýká, neboť „Matty" Mattingly byl jeho blízkým přítelem a Kojak odmítá uvěřit tomu, že se stal obětí vyřizování účtů, protože se zapletl s podsvětím. Jeho pátrání mu tentokrát ztěžují jak nedůvěřiví nadřízení, tak i obávané oddělení vnitřních záležitostí, které se specializuje na případy korupce uvnitř policejních složek. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

otík 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný krimi snímek, ve kterém Kojak tradičně glosuje a pátrá ve svém stylu, navíc s osobní zaangažováním kvůli vraždě přítele policisty. Správná kriminální zábava s oblíbeným hrdinou. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Snaha oživit Kojaka a vrátit ho po 17. letech do policejní služby v tomto případě docela vyšla. Celý snímek je sice dosti konverzační, ale stylově odpovídá seriálu. Zápletka je rovněž vyhovující, ani herecky nelze nic vytknout. Pravdou je, že v dnešní době působí starý způsob vyšetřování trošku rozvláčně. Vytrácí se z něj napětí, protože doba se posunula a diváci očekávají od detektivky větší dynamiku a akčnost. Myslím, že částečnou vinu na tom nese celovečerní délka filmu, protože při kratší seriálové stopáži mají příběhy přece jen větší spád. ()

Reklama

Meow86 

všechny recenze uživatele

Píše se rok 90, Theo Kojakovi táhne na 70, od poslední klapky seriálového Kojaka uplynulo 17 let a to vše je samo sebou znát. Pověstná jiskra v oku je ta tam a ELÁN do života by Tellymu nevrátil ani toho času z kómatu probuzený Jožo Ráž. Méně je někdy více. Totéž platí v porovnání poručík vs. inspektor. Moderní ráz Kojakovi spíše ublížil. Chybí mi stará parta nahrazená jedním černouškem BUBU, chybí mi ponurý špinavý Manhattan a chybí mi rušné oddělení vražd z 13.okrsku. ()

PORTER44 

všechny recenze uživatele

Jeden z lepších dílů z Kojaků z 90.let,krimi zápletka povedená a docela napínavá řešení dvou případů a navíc jsou v tom zkorumpovaní policajti,objeví se i dost známějších hereckých tváří,spokojenost. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama