Reklama

Reklama

American Horror Story

(seriál)
  • USA American Horror Story (více)
Trailer 1
USA, (2011–2024), 100 h 14 min (Minutáž: 34–74 min)

Předloha:

Ryan Murphy (kniha), Brad Falchuk (kniha), Danielle Vega (kniha)

Hrají:

Sarah Paulson, Evan Peters, Lily Rabe, Jessica Lange, Denis O'Hare, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Adina Porter (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(12) / Epizody(132)

Obsahy(1)

Seriál American Horror Story je, jak už název napovídá, hororovým seriálem. American Horror Story však není ledajaký seriál. Má tu zvláštnost, že každá série má stejné herce, ale úplně jiný příběh. Seriál nás zavede do strašidelného domu, psychiatrické léčebny, spolku čarodějnic v New Orleans, do panoptika, do tajemného hotelu a do Ameriky pod velením Donalda Trumpa. Těšte se. Budete se bát! (Bull)

(více)

Videa (35)

Trailer 1

Recenze (99)

Kothy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý americký hororový seriál s vynikajícím obsazením od Rryana Murphyho Každá série má jiný děj a mělo by jich být celkem 9. Jsou taky vzájemně propojené, tedy sudé spolu a liché spolu. Odehrávají se v různých časových obdobích a místech. Herci se většinou opakují. Od 6. série kvalita dost klesá... "Kde je Flora?!" ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Výborný Murder House konfrontuje reálné, lidské charaktery s lehce nadpřirozeným prostředím ve střídmě hororové atmosféře. Díky tomuto střetu vzniká nesmírně zajímavé drama, v němž neustále prožíváte určitý pocit nepochopení a překvapení přesně jako postavy samy. Asylum v tomto trendu pokračuje, ale snaží se jít o krok dále, tedy být více strašidelný, více překvapivý a určitě více šílený. První dvě série ztělesňují opravdu to nejlepší, co z konceptu "hororový seriál" lze vymáčknout. Poté však následuje sedmimílový krok stranou - Coven vzdávám po prvním díle. Na obrazovce se odehrává kvalitní herecký koncert, ale příběh působí jako lacinná soap opera. Freak Show, sic v podobném duchu, je na tom o něco lépe. Strach už je definitivně pryč, ale příběhová linka je zajímavá a dočkáme se pár opravdu bizarních nápadů. Hotel je velice natahovaná kaše, kde se v hodinovém díle odehraje reálně tak 5-10 minut děje. Atmosféra však poněkud zhoustla, tvůrci se navíc snaží zaujmout zvýšenou brutalitou, nicméně cca v polovině série usuzuji, že toto je pro mě spíše ztráta času. Za zprůoměrované tři a půl série bych to viděl na 7/10 ()

Reklama

MIMI.kry 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejvíce se mi líbily první dvě série ( Murder House - Vražedný dům a Asylum). Naprostým zjevením bylo pro mě právě Asylum. Takové pozoruhodné útočiště a utišující balzám na pocuchané nervy pacientů hned tak někde nenajdete. Blázinec jak má být, alespoň ve strašidelných filmech. Působil podmanivě, uvěřitelně a emocionálně, přestože to byl místy fakt velkej bizár. Při sledování hororů dávám značný důraz na prostředí, které se zde opravdu vyvedlo. Dostala jsem se dobře i do nitra postav. Poslední epizody 2.série jsou už sice poněkud přemrštěné, ale budiž. Jinak k seriálu jako celku. Coven byla slabota, z Freak Show jsem viděla jen některé epizody, rovněž silné, ale už mi to tak nesedlo... Zbytek je prostě slabší. P.S. To, že v seriálu hrají stejní herci různé role a přechází ze série do série, jsem snad ještě nikde jinde neviděla. Originální nápad, který podtrhuje jinakost a výjimečnost seriálu. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Když jsem se o American Horror Story dozvěděla, byla jsem celkem nadšená. Konečne jsem objevila hororový žánr ve spojení se seriálem. Já osobně mám horory, které jsou dobře zpracované, ráda a tady jsem opravdu natrefila do černého. Trochu jsem se obávala, že to bude jen další vykrádačka klasických hororů, ale ono to nakonec bylo opravdu jinak. Tvůrci dokázali stvořit horor bez hektolitrů krve a uječených teenagerů, navodit dokonalou hororovou atmosféru, kde má příběh hlavu a patu. Velké plus patří zejména hereckému obsazení, které se v každé jednotlivé sérii opakuje v uplně jiných rolích, než na které jsme zvyklí. Což je si myslím hodně osvěžující, vidět své oblíbence pokaždé jinak a nechat jim tak dost prostoru prodat své herecké dovednosti. Kdo by tomu věřil, že Ryan Murphy, někdo kdo stvořil Glee, se nakonec rozhodne vytvořit něco tak nechutného, perverzního a morbidního. Velice se mi líbí, že má každá série vlastní uzavřený příběh a jestě víc se mi líbí, že mě skoro nikdy nečeká happy end. Mou asi uplně nejoblíbenější sérií bude už navždy Asylum a úžasná Sarah Paulson jako Lana Banana. A jak každý spravný fanoušek tohoto počinu ví... bez Jessicy Lange by to už prostě nebylo ono. A proto si stojím za tím, že po čtvrté sérii už to hodně postrádalo. - "I am tough. But I am no cookie." ()

juta 

všechny recenze uživatele

Hodnotím první sérii. Od AHS jsem čekal daleko víc, než jsem měl možnost vidět. Doufal jsem, že mě zaujme daleko víc, že bude děj svižnější a více gore, nebo alespoň více hororový, ale jak už název napovídá, je to story, takže jeden příběh se rozvíjí díl od dílu a ani styl vyprávění a kamera nebylo pro mě to pravé. Špatné to rozhodně není, ale na můj vkus má překvapivě vysoké hodnocení. Nevím jaké jsou další série, ale nějak zatím nemám chuť se do dalších pouštět. ()

Galerie (1 923)

Zajímavosti (216)

  • Niektoré postavy zo štvrtej série seriálu sú inšpirované reálnymi ľuďmi z minulosti. Ako napríklad postava Ma Petite (Jyoti Amge) je inšpirovaná Luciou Zarate, Ethel Darling (Kathy Bates) je kópiou Annie Jones. Taktiež v minulosti existovala umelkyňa, ktorá vystupovala pod menom Koo Koo, the Bird Girl - slúžila ako predloha pre Meepa (Ben Woolf). Pepper (Naomi Grossman) a jej dvojča majú tiež svojich predchodcov, a to dvojčatá z Yucatánu - Pip a Flip. Postava Paula (Mat Fraser) je inšpirovaná umelcom nazývaným "The living skeleton" - Isaacom W. Sprague. Pre základ Postavy Jimmyho Darlinga (Evan Peters) taktiež čerpali z minulosti, existoval muž, ktorý vystupoval s rovnakou vadou na rukách, plus podobné znetvorenie mali aj jeho chodidlá. (Kreminka)
  • Postava Elizabeth Short (Mena Suvari), ktorá sa objaví v deviatej a dvanástej časti prvej série, bola skutočnou osobou. Bola to začínajúca hollywoodska hviezdička, ktorú v roku 1947 našli mŕtvu v Los Angeles. Jej telo bolo rozpolené, jej ústa neznámy vrah rozrezal do zlovestného úškľabku. Zavraždená dostala prezývku Čierna Dahlia, podľa filmu Modrá Dahlia a Elizabethinej slabosti pre čiernu farbu. Z jej vraždy bol okrem iných podozrivý aj slávny režisér Orson Welles, avšak prípad ostal dodnes nevyriešený. (BlackTom)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Netflix ulovil Ryana Murphyho

Netflix ulovil Ryana Murphyho

16.02.2018

Jméno Ryan Murphy vám možná nic neříká, určitě ale znáte Plastickou chirurgii s. r. o., Glee, American Horror Story nebo American Crime Story. Ano, tyhle seriálové hity pochází z Murphyho hlavy. A… (více)

Reklama

Reklama