Reklama

Reklama

American Horror Story - Freak Show

(série)
  • USA Freak Show (více)
USA, (2014–2015), 10 h 44 min (Minutáž: 44–61 min)

Hrají:

Jessica Lange, Sarah Paulson, Evan Peters, Finn Wittrock, Kathy Bates, Michael Chiklis, Denis O'Hare, Angela Bassett, Emma Roberts, Naomi Grossman, Mat Fraser (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

V pořadí čtvrtá série s názvem Freak Show je zaměřená na jedno z mála posledních panoptik v Americe 50. let. Vypráví příběhy lidí a příšerek, kteří spolu putují po státech a vystupují, aby v tehdejším světě vůbec přežili. Lidé jim za vystoupení sice platí, zároveň jimi ale opovrhují a myslí si o nich jen to nejhorší, což jim dávají najevo především, když je potkají na veřejnosti. Právě lidé se mnohdy ukážou být většími netvory než samotné příšerky. Kromě tohoto životního údělu čelí ještě dvěma podvodníkům, kteří mají v plánu je zabít a vydělat si na prodeji jejich těl do muzea kuriozit a bohatému rozmazlenému psychopatovi, který je posedlý touhou získat pro sebe siamská dvojčata, která se k panoptiku nedávno přidala, a je pro to ochotný udělat cokoliv. Freak Show oproti prvním třem sériím sice funguje spíše na stinných stránkách lidské povahy, ale i tak zde nalezneme prvky nadpřirozena a dvě vyloženě duchařské epizody. (Bohnice05)

(více)

Recenze (171)

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím možná nejlepší série s nejlepším hlavním záporákem (tak odporně samolibý zdegenerovaný psychopatický zmrd se vidí málokdy, vůbec by mě nepřekvapila inspirace Joffreym ze Hry o trůny), ovšem za zmínku stojí i ti ostatní ("usměvavý" Twisty je vedle Kingova Pennywise asi nejděsivější klaun všech dob). Freak Show má obecně velmi zajímavé a nejednoznačné hlavní i vedlejší postavy, přičemž většina z nich je i skvěle herecky obsazena (Finn Wittrock, Michael Chiklis, Kathy Bates, Angela Bassett, Danny Huston aj.), a na rozdíl třeba od podobně zdařilého Asylum nepůsobí dějově ani motivicky nikterak přeplácaně. Navíc jsou zde nejednou k vidění ryze emocionální scény, z nichž některé jsou opravdu silné. A finální epizoda je vysloveně masakrální... ()

ghatos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Návrat k jádru úspěchu AHS. V kulisách šapitó v němž chřtán ďábla požírá osudy a životy (zkažených) lidí, zrůd a skutečných monster si to perfektně pohrává s USA kulturou zábavy (tradiční vs. moderní), vnímáním krásy/ošklivosti a umírajícím časem jednoho cirkusu. Dandy je Amerika ze vším všudy ;) . Má vzhled, peníze, krutost a chuť zabíjet na všechny způsoby. Některé epizody jsou velmi silné. Závěrečný díl výborně poukazuje na fenomén masových vražd. Co bych vytkl je úplné zakončení. Tam se vyměklo, přitom se dal vytvořit očistec jako bič...! Nevadí, celkově je to velmi dobré. 83%. PS: Songy jsou chytlavé. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Prvá séria bola super horor s jedným geniálnym okamžikom (Piggy Man). Druhá bola v jednotlivostiach dokonalá celá. Tretia si dokázala po celý čas udržať aspoň ten tri a pol hviezdičkový priemer a hlavne úroveň. Štvrtej zostala už iba perverznosť. Z trinástich častí by som vyzdvihol opening a Bowieho pesničky. Najlepšie momenty (cameo Lily Rabe, NPH, svatba) boli tie, na ktorých sa dalo zasmiať. Trinásť častí bez akejkoľvek sympatickej alebo uveriteľnej postavy, motivácie, konfliktu. Jediný, kto z toho vychádza ako tak so cťou je Jessica Lange, na druhú stranu takej Angely Bassett mi bolo vyslovene ľúto. Trapná šaškáreň. 30% ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pre mňa po Asylum najlepšia séria. Ako Coven, aj Freak Show ku koncu jemne šumí do prázdna a nie je ukončené až tak dobre, ako by si zaslúžilo (hoci samotná Jessica Lange, zrejme navždy sa lúčiaca s touto sériou, to zvládla dojemne a na úrovni). Ale to prostredie! Freak show! A tie postavy! V čele s vraždiacim psychopatickým klaunom! Trocha zvláštne a alarmujúce každopádne je to, že aj najpozitívnejšia postava tu niekoho zabije alebo sa stane "aspoň" spolupáchateľom. Prečo to až tak vyhrotili, podľa mňa nemuseli, nebolo to nutné. Chcelo to aspoň jednu normálnu, kladnú, pozitívnu postavu. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No ako úprimne nebola som z toho prvého dielu nadšená. Nevidela som ho síce až tak tragicky ale proste nebola som ani spokojná. Ale u AHS si človek nemôže byť ničím istý a ja do tejto série vkladám nádej. Dúfam, že ma prekvapí tak ako Coven. Nasledujúca veta obsahuje spoiler: Toho postihnutého klauna (nie ten rozmaznaný chuj) mi bolo naozaj ľúto. Nie len, že rozplakal démona Mordrakea, rozplakal aj mňa (samozrejme, že nerevala som pri tom ako keď zomrel Mufasa ok?). A to ja s ľuďmi súcitím akosi pomenej. Bolo mi ho proste ľúto a som tak trochu sklamaná, že tam už nebude. Vyzeral skvelo. Koniec vety obsahujúcej spoiler. Naozaj ale naozaj neviem aké hodnotenie mám dať. 3* sa mi zdajú veľa na to, že pri tejto sérii som sa dosť nudila, na druhej strane boli tu aj svetlé chvíle. Herci neherci, ktorí ozaj trpeli niečím boli naozaj dobrí. Mordrake sa mi páčil, takisto Finn Wittrock bol naozaj úžasny psycho maniak. Ale vzhľadom na to, že sa tu na môj vkus veľa spievalo, dosť často som sa nudila a téma freaks ma síce zozačiatku ohúrila ale nepresvedčila dávam 2* ale sú to také lepšie i keď v hodnotení to proste nezaváži a stále to budú akoby iba 2*.. Dúfam, že ma Dandy za to nezabije. Ale čo ma najviac vlastne vytočilo bolo to, že Pepper a Mary Eunice hrali tie isté postavy z druhej série, pričom ostatní hrali niekoho iného. Prišlo mi to, že je to proste na hovienko. ()

Galerie (456)

Zajímavosti (20)

  • O Else Mars (Jessica Lange) je známo, že má dřevěné obě nohy, o které v minulosti přišla, avšak v epizodě Opona padá (2015) jde vidět, že žádnou protézu nemá. Jedná se o část, kdy se Elsa hádá s manažerem o vystupování o Halloweenu a přitom se zvedá z gauče, kdy dává nohu přes nohu a kolena v místě ohybu nemají žádnou viditelnou protézu (Elsa má holé nohy). (Agressor69)
  • V magickom svete štvrtej série sa vyskytuje množstvo anachronizmov, napr. Elsa Mars (Jessica Lange) na vystúpení vo svojej piesni spomína Jima Morrisona, Jimmy Darling (Evan Peters) zas spieva pieseň "Come As You Are", pričom spevák Nirvany Kurt Cobain sa narodil až v roku 1967. (BlackTom)
  • Edward Mordake, známy aj ako Mordrake, ktorý sa objavil v tretej a štvrtej epizóde, naozaj trpel diprosopiou. Išlo o jedinca so zdvojenou tvárou. Jeho druhá tvár, ktorá sa nachádzala na zadnej časti hlavy síce nedokázala jesť či hovoriť, dokázala sa však smiať a plakať. Mordrake prosil doktorov, aby mu druhú tvár odstránili, pretože mu vraj našepkáva strašné veci. Nikto mu však nevedel pomôcť a vo veku 23 rokov spáchal samovraždu. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama