Reklama

Reklama

Mezi námi děvčaty

  • USA Freaky Friday (více)
Trailer

Obsahy(1)

Energická psycholožka Tess Colemanová je vdova. Vychovává sama patnáctiletou Annu a mladšího Harryho a zanedlouho se má provdat za přítele Ryana. Ona i dcera mají každá své starosti a příliš spolu nevycházejí. Zatímco Anna není vůbec nadšena, že se matka chce znovu provdat, Tess zase vadí Jake, do kterého se zakoukala její dcera. Anninou jedinou radostí je rocková kapela, zkoušejí v garáži a připravují se na konkurz. Jejich vystoupení je však ohroženo, protože se ve stejnou dobu koná předsvatební hostina matky a Ryana. Když se ji Anna pokouší přemluvit, je z toho hádka, do které nečekaně zasáhne majitelka čínské restaurace se svou matkou. Stará žena jim nabídne kouzelný koláček s proroctvím. A když se pak ráno obě probudí, zjistí, že si vyměnily těla. Po marných pokusech o návrat si uvědomí, že jedinou nadějí je zajít znovu do čínské restaurace. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (489)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Opravdu výborné. Jsou to už roky a roky a roky a roky a roky a roky (viděli jste My z Kačerova, ne?), co jsem se u nějakého filmu zasmál tak, jako u Freaky Friday. Výměna těl je námět ohraný, ale konkrétně si asi vybavím jen české "Já nejsem já" s Oldřichem Kaiserem a Petrem Nárožným. A jestli je něco jisté, pak to, že Lindsay Lohan a Jamie Lee Curtis nejsou Oldřich Kaiser a Petr Nárožný. Výborná volba (skvělých) ústředních představitelek udělala hodně. Navíc to pro mě byla vůbec první příležitost poznat Lindsay i jinak, než jako bulvární děvče do větru, a bylo to milé. Velice. Dovolím si tvrdit, že Lindsay byla ještě lepší než výborná Jamie. I přes to, že jsou očekávatelné, jsou vtípky dokonale vypointované a dotažené do konce. Každopádně tak, jak by se dalo očekávat, film se nevyhne poučkám a závěrečným prozřením (aha, tak ona to má opravdu těžké), které jsou ve svojí podstatě nelogické (dcera UMÍ hrát na kytaru, matka JE vystudovaná psycholožka), ale je to tak milé, a má to takový spád, že se nad tím při sledování asi nikdo nepozastaví. Mám i jiné výtky, například že Jamie v roli dcery občas spíš než jako puberťačka působí jako mírně retardovaná (což o to, ony tak puberťačky někdy působí, že... nic ve zlém), ale to je asi spíš chybka scénáře. Freaky Friday má plno malých chybiček, které zblízka působí jako obří krátery, ale když objektiv kousek oddálím, vidím jen nádherný, rozpustilý, veselý a dojemný obrázek. A já ho právě teď oddaluju, takže hodnocení nemůže být jiné. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Freaky Friday" ma velice milo prekvapil. Moc dobrá americká mysteriózna komédia. Jednoduchá zápletka, kedy si matka, úspešná psychologička, a jej pubertálna dcéra nedobrovolne vymenia svoje telá. Znie to dosť gýčovo, pravda? To som si myslel aj ja. Lenže výsledok je úplne opačný. Je to výborne zahraté, tak zo strany Jamie Lee Curtis ako aj Lindsay Lohan. Svižne zrežírované a celé doplnené energickým neo-rockovým soundtrackom. Musím tiež spomenúť, že súčasťou tohto soundtracku je i skladba od legendárneho speváka skupiny Ramones, Joey Ramoneho "What A Wonderful World". **** ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Zdravá nenávist mezi dospívající dcerou a její konzervativní matkou je v dnešní době docela běžná věc. No, a tak dlouho si lezly krkem, až jejich hádky vyslyšela stará Číňanka, a světe div se, ráno měly vyměněná těla. A zároveň i úlohy. Staromódní matka se tak musí postarat o dceřiny školní resty se zasedlým profesorem a o jednoho sympatického mladíka; dcerunka-rebelka zase o matčiny pacienty a mírně rozladěného snoubence. A povedená komedie je na světě!! 95 minut uteče jako voda, člověk ani nemá čas se nudit. Navíc když na plátně dominují Jamie Lee Curtis a o generaci mladší Lindsay Lohan, kterou si toho času všichni spojovali především s roztomilými dvojčátky z rodinného snímku Past na rodiče. Jenže ona dospěla, fyzicky dozrála a herecky se máme na co těšit. Trošku morální, místy neobratné, přesto jedna z nejlepších rodinných komedií (z americké provenience) uplynulých let!! ()

Don Jebal 

všechny recenze uživatele

Rozpočet: 20 000 000 $ Otvárací Víkend: 22 203 007 $ (v 3 067 Kinách) Tržby USA: 110 230 332 $ Tržby ČR: 100 243 $ Tržby Celosvetovo: 160 846 332 $Jedna z mala komédií ktorej to myslí a je vtipná zároveň.Samozrejme že nechýba tomu tradičný americký finálový dojímak,kde sa každý z každým uzmieri a všetci si začnú rozumieť a chápať sa.No tomuto filmu to dokážem odpustiť,za to že som sa pri ňom dobre pobavil. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo velmi dobré. Až nečekaně dobré, chtělo by se říci. Čekal jsem něco podobného, jako byl film Žába k zulíbání, který byl také založen na výměně dvou lidí. Ale narozdíl od Žáby k zulíbání tady excelují dvě hlavní hrdinky a aktérky záměny. Jamie Lee Curtis a Lindsay Lohan tuto komedii povyšují z průměru do nadprůměru, protože jim věříte každou kreaci, každé slovo, každý pohyb. Nečekal jsem, že budu s touto komedií tak spokojený, ale stalo se a já se příjemně bavil. Ale opravdu musím podotknout, že nebýt dvou hlavních hereček, tak film by nebyl tím, čím je. Takže dávám nadprůměrné, ale určitě zasloužené čtyři hvězdičky. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (31)

  • Producent Andrew Gunn uvedl, že původně doufal, že Jodie Foster, která hrála dceru v původním filmu Podivný pátek (1976), bude hrát v tomto remaku matku. Foster odmítla, částečně kvůli obavám, že by tento castingový kousek zastínil celkovou hodnotu filmu. (Katka189)
  • Režisér Mark Waters se ve filmu objevuje na svatbě jako muž držící dítě. (Kulmon)

Reklama

Reklama