Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na půdorysu parodování televizních zpráv, dokumentů a reklam vznikla zábavná reflexe své doby se solidním nadčasovým přesahem. Na konci každého dílu se objevovala krátká "sklepácká" parodie jazykových kursů němčiny Alles gute v podání Milana Šteindlera a Davida Vávry. Prvních pět dílů moderoval Vlastimil Zavřel, zbytek Petr Čtvrtníček. S minimálním rozpočtem se dařilo vytvářet solidní napodobeniny předražených televizních reklam, nevybíravé satirické šlehy se nevyhnuly patrně žádnému z významých politiků a hrubozrnný humor se čas od času setkal se silným odporem "postižených" celebrit, jejichž protesty patrně přispěly ke stažení pořadu z vysílacího schématu České televize. Kultovní televizní pořad devadesátých let. (MarekMotor)

(více)

Recenze (258)

kagemush 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych touto cestou poděkovat vedení ČT,Radě ČT, našim politikům i ostatním ochráncům mravnosti a vopravdu vopravdových hodnot,že nás uchránili před dalším pokračováním těchto nechutných zvhrlostí na našich drahých obrazovkách. (ještě že mám internet) - -,,Rada ČT pozastavila Jiřině vysílání kulinářského pořadu,potože tam prý má být vidět pekáč!" ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

...Taťána Míková hlásí počasí a u toho se tahá za penis......Miloš Zeman jde odhalit své pravé já do pořadu podobnému "Tabu"..... Občas zavolá doktor Sova, aby se podělil o poslední zážitky..... Karl s Egonem vymetají kosti českých králů ze svatovítské katedrály..... Petra Černocká v Úsměvech českého filmu prezentuje 20 let staré porno se Štaidlem (Jo, jo, to byli giganti")... ....LUXUSNÍ A NAPROSTO "BEZSERVÍTKOVÁ" PORCE HUMORU, KTERÉMU NENÍ SVATÉ NIC. VŮBEC NIC. ()

Reklama

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Kvalitní, kulturní a chytrá zábava. Snad vyjde v levných cd. Vyměnil bych to za jakéhokoli namluveného Horníčka a jemu podobné. Toto je něco, co stojí mimo tradiční zábavu. A v tom je to skvělé a průzračně krásné. Když se na to dívám je to, jako bych se vynořil ze špinavé vody a konečně viděl čistotu. Tu čistotu, která bují z této komedie. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Mrzí mě, že už to pánové zabalili (jak se zdá), protože - souhlasím s Marigoldem, lepší českou satiru na televizi neuvidíte... nepouštěl bych se do srovnávání Sody s Cirkusem, vždyť to je nejenom jiná liga, to je vskutku jiný sport... Ale kuš... Soda zmizela, přišlo TELE TELE... jde to jaksi od deseti k pěti... "Tak a teď to na mě všechno spadlo...Tak buďme tolerantní!" 90% ()

panfilmu 

všechny recenze uživatele

Nekorektní, rasistické, šovinistické, gendrově nevyrovnané, xenofobní. Prostě takové, jaké to v té době mělo a mohlo být. Jsem rád, že ten pořad existoval o to víc si ho dnes cením, protože něco takového se už nikdy nenatočí. Miloval jsem jejich reklamy, zprávy, Alles Gute a další skeče, které by dnes ochránce mravů vytáčeli do běla. Mrzí mě jen, že ČT si tento pořad nedokázala uhájit a dnes paradoxně by proti němu asi nejvíce brojila. ()

Zajímavosti (6)

  • Neshody autorů, kteří se podíleli na tvorbě pořadu plného drsné satiry, způsobily, že celovečerní film Česká soda už nemůže ani do kin, ani na televizní obrazovky. Kromě jediného místa, a to Pardubic. V roce 2007 totiž získaly Pardubice povolení, že film mohou promítnout. Smlouva však nemá datum ukončení, takže Pardubice jsou dnes jediným místem, kde mohou lidé Českou sodu vidět. (hippyman)
  • Tvář, která se objevuje v úvodní znělce, patří fotografovi Karlu Mesnerovi, příteli Fera Feniče. (sator)

Reklama

Reklama