Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Julian Rome (James Spader), lehce zneuznávaný expert na mimozemské civilizace a nevysvětlitelné jevy, je povolán do srdce Antarktidy. Přísně tajný tým výzkumníků tu hluboko pod ledem narazil na neznámý mimozemský objekt, a Rome má pomoci plavidlo identifikovat. Od prvního kroku ho pronásleduje nedůvěra a překážky ze strany úřadů, on nicméně postupně spěje k nezvratitelnému objevu. Proběhla lidská evoluce opravdu bez cizího přičinění? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Po Duchách Marsu, je tohle trošku přiblblý sci-fi jako pohlazení po duši. První polovina i přes vykrádání Věci, Vetřelce a dalších filmů působí poměrně sympaticky. James Spader i když už herec druhé jakosti, pořád válí a nebýt nudnější, vlastně po všech stránkách slabší druhé poloviny a fantas-magorického konce, mohlo to být ještě hodně zajímavé. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Lovec vetřelců je hodně neobvyklý film společnosti Nu image, je totiž odvyprávěn úplně jinak, žádné pobíhající levné digitální monstrum, nato hned zapomeňte jde o stísněnou atmosféru, a beznaděj kvůli viru. Film rozhodně nikam nepospíchá a jde svým tempem, efekty celkem ušly ale trochu ničily atmosféru. Ale zase tu jsou dobří herci v čele s Spaderem a Lynchem. Nu image tvoří poměrně kraviny ale tohle se mu povedlo. ()

Reklama

Wallis3 odpad!

všechny recenze uživatele

Když chci natočit akční film, tak nemůžu do hodiny a půl dlouhého filmu nacpat třičtvrtě hodiny prázdných a nezáživných keců, který vám nic nedají, ani vztah k postavám! Když chi natočit thriller, tak by to mělo mít takovou atmosféru k okusování nehtů do krve a ne vyvolat pocit ukecaného dokumentu, který vám nic nedá, ani vztah k postavám. Když chci natočit Lovce vetřelců, tak by tam měl nekdo nějakýho vetřelce lovit a ne to být prázdný sci-fi film, který Vám ubere akorát hodinu a půl života a nic vám nedá! ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Lovec vetřelců jako další z velké hromady (bohužel často nekvalitních) sci-fi o mimozemšťanech chvílemi příjemně překvapuje, i když jako celek stále patří do slabšího průměru. James Spader je určitě ozdobou, i když spoře oblečené ženy v kukuřičném poli jsou lepší, a odvede si zdárně své. Horší je to s příběhem, který možná v náznacích připomíná The Thing ( vetřelec někde na Antarktidě a skupina lidí uzavřená v jednom objektu), ale to ani nevadí, protože téhle spojitosti výrazně nevyužívá. Scénář je slabší a chvílemi silně předvídatelný,a le má i dobré okamžiky, stejně jako průměrné triky, které s klasickým přimhouřením očí, nebudou sci-fi fanouškovi vadit. Několik nápadů a okamžiků opravdu stojí za shlédnutí, ale jako celek je to film na jedno podívání, který není natolik silný tématicky ani myšlenkově, aby přitáhl zpět diváka. ()

Zombo 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, lehce nadprůměrné scífko, vykazující známky béčkovosti několika dialogy a scénami. Zamrzí klasicky zdlouhavé počáteční pochybování o mimozemském organismu, takže první polovina filmu by mohla někoho nudit. "Mimouš" by také snesl méně všední vzhled, už mě štvě, jak vypadají všude stejně - oči, tvar hlavy, sliz - jako přes kopírák. Napraví to velmi pěkné efekty ke konci (uvadání kukuřice, loď, nukleární výbuch). Název trochu mate, žádnou akci ve stylu Vetřelce v něm nehledejte, a proto Alien Huntera doporučuji raději jen příznivcům žánru. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Čierno-biely filmový materiál, na ktorom bol Julian Rome (James Spader), je prevzatý z filmu Věc (1951). Tá istá filmová sekvencia bola použitá aj v jeho rovnomennom remaku Věc (1982), v ktorom ju v zničenom nórskom výskumnom tábore našiel R.J. MacReady (Kurt Russell). (beso74)
  • Úvodná scéna, odohrávajúca sa v roku 1947, bola dotočená 6 mesiacov po skončení hlavného natáčania. (beso74)

Reklama

Reklama