Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Julian Rome (James Spader), lehce zneuznávaný expert na mimozemské civilizace a nevysvětlitelné jevy, je povolán do srdce Antarktidy. Přísně tajný tým výzkumníků tu hluboko pod ledem narazil na neznámý mimozemský objekt, a Rome má pomoci plavidlo identifikovat. Od prvního kroku ho pronásleduje nedůvěra a překážky ze strany úřadů, on nicméně postupně spěje k nezvratitelnému objevu. Proběhla lidská evoluce opravdu bez cizího přičinění? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Po Duchách Marsu, je tohle trošku přiblblý sci-fi jako pohlazení po duši. První polovina i přes vykrádání Věci, Vetřelce a dalších filmů působí poměrně sympaticky. James Spader i když už herec druhé jakosti, pořád válí a nebýt nudnější, vlastně po všech stránkách slabší druhé poloviny a fantas-magorického konce, mohlo to být ještě hodně zajímavé. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Výborné béčkové sci-fi s velmi hutnou atmosférou a prostředím nápadně připomínající SGC z Emmerichovy Stargate. Docela mě to nízké hodnocení zaráží. Spader hraje skvěle, ostatně jako vždy. Efekty trochu připomínají béčkové snímky z 70. a 80. let, nicméně se nemůžu ubránit pocitu, že to k filmu naprosto sedne. ()

Reklama

mosnak odpad!

všechny recenze uživatele

Kdo koho konkrétně v tomto filmu loví? Sci-fi slátanina, která nedosahuje kvalit ani běžného jednoho dílu Akt X! Pořád jsem čekal až se něco stane a ono furt nic a nic a nic... člověk pořád jen slyšel...oooo pane profesore Vy jste,tak úžasný a bla bla bla a říkají mu lovec mimozemšťanů a bla bla bla... 10% - což ovšem u mě nestačí na jednu hvězdu... PS; Rocky88 - parádní komentář ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Prečo si myslíš, že to pokašlem?“ – „Skúsenosť.“ James Spader je veľmi zábavný herec s riadne rozporuplným a značne čudáckym výberom rolí (LUNAPARK SMRTI, WALL STREET, BABY BOOM, VLK, DRSNÝ A DRSNEJŠÍ, CRASH, SLEDUJE ŤA VRAH, SEKRETÁRKA, TOXÍN). Keď sa v roku 2003 upísal firme Nu Image Films (oscarové veľdiela ako OCTOPUS a SHARK ATTACK 3: MEGALODON) v americko-bulharskej koprodukcii, mnohí diváci "vedeli", že to dopadne ako žumpa. Prekvapivo... nedopadlo. LOVEC VOTRELCOV zďaleka nie je až také hlúpe, priemerné a zlé sci-fi béčko, než by sa mohlo zdať. Na polárnej stanici v Antarktíde objaví skupina dobrodruhov (VEC) mimozemský artefakt, ku ktorému ju privolaný expert na mimozemšťanov (HVIEZDNA BRÁNA) a keď z lietajúceho taniera na izolovanom mieste (DEEP STAR 6, SFÉRA) vypadne čosi zo DŇA NEZÁVISLOSTI (má to spojitosť s Roswellom – Akty X), udejú sa smrteľné nehody (VÍRUS). Výprava je atmosférická a herci ujdú (Janine Eser z mini-série Merlin, John Lynch z TAJOMNEJ ZÁHRADY, Leslie Stefanson z GENERÁLOVEJ DCÉRY a VYVOLENÉHO), najlepšie ale je, že snímka sa nespolieha na triky a krv, ale skôr na budovanie zlovestnej atmosféry ticha pred búrkou (keď z ľadu vykĺzne mimozemšťan, nebude priateľsky naladený). ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

"Hej, hoši, včera jsem viděl supr biják. Jmenoval se Vetřelec. Znáte to?" -"Ne, Rone, povídej nám o tom". -"No to je prostě taková ultrazabijácká příšera s protáhlym ksichtem a dlouhym vocasem." - "No wow!" - "No a tak mě napadlo, že bysme ho mohli skřížit s Predátorem a..." - "Počkej, kdo je Predátor?" - "No to je další ultrazabijácká příšera, s cool tykadýlkama u huby, nemytejma dredama a s tělem namakanym z posilovny." - "Ahá." - "No a tak mě napadlo, že bysme je skřížili, uložili do tajemný schránky, která vysílá tajemnej kód. Pak by tu schránku někdo našel, otevřel, a zkáza lidstva by byla dokonaná!" - "No a máš na to prachy?" - "No moc šlupek nemám, ale stejně bude ten příšerák v záběru 7 sekund a pak ho rozstřílíme na kusy, ha, to bude prča, takže víc peněz stejně nepotřebujem." - "Tak jo, ale kdo vyluští ten kód?" - "No co třeba James Spader, ten přece umí luštit tyhle vesmírný křížovky!" - "Tak jo, to je supr nápad!." - "No a nakonec mam schovanou supertrikovou scénu, bude to vypadat jako polární záře, a nikdo v ní nebude moct chodit! Jenom James samozřejmě, on bude takovej inteligentní nadčlověk." - "Tý voe, to je geniální! A jak to chceš nazvat?" - "Hoši, vidím to napsaný zlatým písmem na Hollywoodskejch koberečcích: Lovec vetřelců." - "To je hůstý! ... No ale počkej, dyť jsi říkal, že bude jen jeden!" - "No to jo, ale to nikdo neví." - "No a jak toho vetřelce bude lovit?" - "Nebude ho lovit." - "Tak proč se to jmenuje Lovec vetřelců?" - "Protože až tenhle název každej uvidí, požene se na to do kina jako divej!" - "No když myslíš." - "Jasně, hele, zavolej Jamesovi, že má roli. Jdem točit. Máme na to 2 dny i s postprodukcí, tak se hejbejte!" ........ ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Úvodná scéna, odohrávajúca sa v roku 1947, bola dotočená 6 mesiacov po skončení hlavného natáčania. (beso74)
  • Čierno-biely filmový materiál, na ktorom bol Julian Rome (James Spader), je prevzatý z filmu Věc (1951). Tá istá filmová sekvencia bola použitá aj v jeho rovnomennom remaku Věc (1982), v ktorom ju v zničenom nórskom výskumnom tábore našiel R.J. MacReady (Kurt Russell). (beso74)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno