Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nastávající šestnáctiletá dívka Samantha Baker (Molly Ringwald) na jejíž narozeniny zapomněla většina příbuzných z prostředí americké školy, touží, jako mnoho dalších po chlapci jménem Jake Ryan. Na školním večírku se snaží upoutat jeho pozornost, ale místo toho se spíše stane obětí sázky. A navíc zjistí, že Jake má jinou dívku, která se na něj lepí jako klíště. Aby toho nebylo málo, tak domů na návštěvu jí přijeli prarodiče a na výměnný pobyt Číňan Long Duk Dong. (Lenarek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Asi jsem čekala něco vkusnějšího, protože jsem se za protagonisty většinu filmu styděla. Nakonec pobavila akorát "veselá" nevěsta. Každopádně nebýt alkoholu či drog, není odkud brát zdroj vtípků, protože hrdinové jsou spíše únavní než zábavní. Nejsympatičtější je nakonec hezoun Jake: krásný, bohatý a nerozmazlený. Beru to jako další pohádku na téma Princ a Popelka. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Na teen romantickou komedii film obsahuje podezřele vysoký počet zábavných wtf scén, které velmi dobře balancují na hranici trapnosti, ale Hughes velmi dobře ví, kde už má přibrzdit a to je vlastnost, které se bohužel dnešním obdobným filmům nedostává. Jinak romantická linka filmu mezi Molly (která se mi poprvé ke konci libila) a velmi nevýrazným Schoefflingem je nulová, ale naštěstí nehraje vůbec prim. Režisér asi věděl jaký poklad má v ultimátním Michaelu Hallovi, který si imho krade celý film pro sebe a je jednoduše boží a tak dostal hodně prostoru. Také ten Číňan je hodně ultimámátní postava, celkově je to absolutně feel good záležitost, hodně jsem se smál a jsem velice spokojený. A na party hraje Patti Smith - tak to má být :) ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ťažko povedať. Je to neuveriteľne cheesy. Má to v sebe tú neprekonateľnú atmosféru 80 rokov. Skvelú hudbu a pekne vytvorené charaktery. Ringwaldová je krásna a Anthony Michael Hall pohoďák. Tiež poteší štek Johna a Joan Cusackovcvov. Ale línia so svadbou celému filmu uberá na atraktívnosti, pútavosti a tempe. V konečnom dôsledku je strašne rušivá a pre mňa osobne narúšala hlavnú líniu. Pravdou ale je, že aj tak sa nejedná o žiadny veľký zázrak. Hughes teenagerom rozumie a má cit pre akúsi emocionálnu vypointovanosť. Nikto nie je úplne nagatívny, každý viac menej hľadá a túži. A v tomto to funguje. Suma sumarum je to príjemný a oddychový film. Keby som ho videl ako mladý tak by som ho zbožňoval, takto ma trocha hodnotovo obišiel. ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

pobaví, neurazí, nenadchne....jenom mladičkej John Cusack překvapí. Asi v dnešní době nedokážu ocenit tuhle, pro mě téměř pravěkou záležitost, ale na druhou stranu se mi líbilo podobné Řekni cokoli..., takže jsem trošičku na pochybách, jestli je ta chyba ve mě....prostě a jednoduše....viděla jsem lepší. ()

Babous 

všechny recenze uživatele

Ach ty sladké naivní osmdesátky! Čas, kdy Americe vládl Reagan a všechny problémy se daly vyřešit hlubokým pohledem do očí a projíždkou v tátově vypůjčeném rollsroyci. Trochu mi to připomínalo American Graffiti v tom, jak se celý film odehrával během 24 hodin a především během jedné noci z pátku na sobotu. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (14)

  • Dort na konci filmu byl vyroben z papíru. (HellFire)

Reklama

Reklama