Reklama

Reklama

Vietcong: Real Life

Trailer
Krátkometrážní / Válečný / Komedie
Česko, 2016, 10 min

Obsahy(1)

Peťan, jakožto vášnivý hráč her pod vlivem alkoholu, se zničehonic probírá uprostřed džungle. Po chvíli za ním přibíhá zdravotník a další členové týmu, kteří jsou mu silně povědomí. Než se stihne pořádně vzpamatovat, zjišťuje, že se objevil ve své oblíbené hře Vietcong a jeho tým čeká, až jim vydá rozkazy. (e.peet)

Videa (1)

Trailer

Recenze (32)

Majkowski 

všechny recenze uživatele

Nebylo to vůbec špatné, ale abych byl upřímný, tak jsem od toho čekal trochu víc. Například jsem čekal trochu bohatší scénář, lepší práci s kamerou a možná to mohlo být i o něco delší. Petr, A.K.A. Peťan Games, A.K.A. Mad PeeT, má jistý talent, o tom žádná, a možná právě to je ten důvod, proč jsem od tohoto amatérského krátkometrážního díla čekal o něco víc. Každopádně, abych nemluvil jen o tom, co tomu schází, tak bych si dovolil popsat i věci, které byly provedeny dobře. Například kostýmy, ty se mi líbily, a jsou dobrým důkazem toho, že i za takřka nulové náklady se dají vytvořit vcelku věrohodné kostýmy. Dále musím říct, že audiovizuální zpracování, až na již zmíněnou ucházející práci s kamerou, bylo uspokojivé, nijak nezkazilo celkový dojem. Doufám, že jednou Petr vypustí do světa něco, čemu budu moct s radostí dát krásných 5 hvězd. (65%) ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

S tím minimem, co měli k dispozici, kluci natočili slušnou poctu téhle geniální české FPS. Hlášky ze hry, šikovná (i když až moc roztřesená) kamera zakrývající všechny možné či nemožné nedostatky - od prostředí až po absenci efektů. Herecké výkony slabé, zejména mi tam chyběl Nhut a jeho hlášky. Obecně si mohli kluci dát na intonaci ještě více záležet. Ale za směšných 1500,-, co chtít víc? ()

Reklama

TomX2 

všechny recenze uživatele

Humor mi nesadol, kamera sa triasla a aj napriek veľmi krátkej minutáži som sa nudil. Aj napriek tomu sa tu nájde pár vecí, ktorými si film trochu prilepšil. Či už sa jedná o fajn prostredie, nápad, či samotnú existenciu hernej série Vietcong, môžem toto krátke dielo oceniť a nechytať sa za hlavu kvôli tomu, aká hlúposť to je. Narozdiel od Petrovho predošlého filmu som ani chvíľu nezmýšľal nad odpadom, čo je menšie plus. ()

HolyKeeper 

všechny recenze uživatele

Peťanův kraťas je kupodivu poměrně kvalitním snímkem s velmi povedeným vizuálem, i docela zajímavými postavami. Bohužel není dobré brát do štábu prarodiče, kteří sotva udrží v ruce kameru, protože pak se může stát to, co se stalo zde. Detailní záběry na postavy s neposednou kamerou se snaží dodat divákovi pocit realismu. Bohužel ale dodává spíše pocit bolehlavu. Jinak šlo ale o docela dobře strávených 10 minut života. Jen ten scénář to chce vymýšlet příště někde jinde, než v hospodě u točenýho. ()

RakeW 

všechny recenze uživatele

Jako nostalgická vzpomínka to vcelku funguje, za to dík. Jinak kluci měli docela slušně našlápnuto, ale chtělo to víc kvalitnějších vtipů a ještě víc kultovních hlášek a sehraných situací ze hry. Technicky naprosto v pořádku, herecky adekvátní, o Peťanovi slyším poprvý. Závěrem přidám jednu citaci z těch, které mi ve filmu chyběly: Honster: "Tak do toho, začínají mě svrbět prsty." Crocker: "Tak se poškrábej o nějakou punji!" Honster: "Jestli nějakou najdu, vrazím ti ji do prdele, doktore, co ty na to?" Defort: "Jooo, tak to bych chtěl vidět!" ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Zbraň Hornstera je vyrobena z kartonu. (e.peet)
  • Celý snímek se kromě tunelové scény, natočil za jedno odpoledne. (e.peet)
  • Tunelová scéna se natáčela v opravdových tunelech, které sloužily jako uniková cesta během nájezdů Osmanů v 18. století. (e.peet)

Reklama

Reklama