Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Cindy a Bob Russellovi musí kvůli náhlému onemocnění Cindina otce odjet za ním a nezbývá nic jiného, než svěřit tři děti _ středoškolačku Theu, devítiletého Milese a pětiletou Maicy do péče strýčka Bucka, zapřisáhlého starého mládence, proslulého bohémsky neukázněným životním stylem. Buck, zaměstnaný v pneuservisu své dlouholeté milenky Chamice, se rázně ujme své úlohy, celkem snadno čelí rozpustilostem Milese a Maicy, zato se střetává s negativistickou dospívající Theou. Buck prokáže v nezvyklé roli nevšední vynalézavost, smysl pro humor, ale hlavně srdce a zodpovědnost a brzy si získá synovce a menší neteř. Vzpurná Thea se pomstí Buckovi intrikou za to, že brání jejímu vztahu se spolužákem: způsobí roztržku mezi Buckem a Chamice. Buck ochrání Theu před nechtěnou sexuální zkušeností a Thea docení jeho životní moudrost. Během týdne stráveného s dětmi Buck pochopí, že jeho mládenecká svoboda může vyústit v osamění a že mu chybí žena a rodina. Báječný strýček Buck se k radosti dětí smíří s Chamice a chystá se obohatit svůj život i jinak. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Množstvo nezabudnuteľných gagov, napríklad kultové Buckove auto, rituálna vražda, práčka, alebo sekerka. Film má skvelé herecké obsadenie. Na čele je úžasný John Candy. Poteší aj malý Macaulay Culkin, ktorý svoju rolu zvláda tradične skvelo (úžasná scéna otázok s Candym). Scenár je chytrý a nemá slabé miesta. Klasický John Hughes. ()

PALINO 

všechny recenze uživatele

Podobné typy filmov už síce majú svoj vrchol dávno za sebou, ale ak ku strýkovi Buckovi pristúpime s určitým nadhľadom a toleranciou, nájdeme i niekoľko vtipných a vydarených momentov. No ak by mal strýko Buck v kolonke rok vzniku čislo začinajúce sa dvojkou, s veľkou pravdepodobnosťou by som celý film zvozil pod čiernu zem. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Pohodová komedie na nedělní odpoledne. Nic víc, nic míň. V konečném důsledku jsou 4* malinko nadhodnocené, ale kromě uloudaného děje jsem nenarazil na vážnější nedostatek. Děti jsou supr a strýček je zde od toho, aby se staral a to taky dělá...vrtačkou, sekyrkou, golfovou holí...hold, každý má své výchovní metody :-) 70% ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Úžasná komedie. Řádně pohodová, s dobře napsanými dialogy a celkově scénářem. Děti sympatické, což se moc často nepovede. John Candy... John Candy je prostě Uncle Buck. Je svůj, uplně jako by hrál sám sebe. Krásně zahrané. Jeho hlášky mě rozesmály hodně často a dokonce i dokola opakovaná rána z výfuku. Při rozhovoru Bucka s Bugem o rituálních vraždách jsem brečel, ten jeho hihihi smích s přizavřenýma očima byl výborný. Stejně tak série otázek od malýho Culkina na Bucka. Skvělé scény. Celý film působí velmi přirozeně, paráda. -"We can talk about burying the hatchet. You know what a hatchet is, don't you, Bug?" -"It's an ax?" -"Sort of, yeah, yeah. I got one in my car if you'd like to see it." -"I'll pass." -"Fair enough. I like to carry it, you never know when your going to need it." ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Absolutně průměrná a nezáživná rádoby komedie. Pokud si chcete rozšířit herecké portfolium Culkina, tady ho nehledejte - je těžce vedlejší postavou. Celé to táhne sympaťák John Candy, ale jinak film absolutně ničím nevyniká. Ani se mi moc nelíbil styl, jakým byl natočen. U následujícího Sám doma došlo k řádnému obratu. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (7)

  • Během výslechu strýčka Bucka Milesem měl John Candy vypsaný dialog ze scénáře na papíře, který měl daný na svém čele, aby mohl Macaulay Culkin číst věty rychleji a udžel tak tempo scény. (Poznámky měl pouze, když byl záběr detailu Milese.) (c.tucker)

Reklama

Reklama