Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Cindy a Bob Russellovi musí kvůli náhlému onemocnění Cindina otce odjet za ním a nezbývá nic jiného, než svěřit tři děti _ středoškolačku Theu, devítiletého Milese a pětiletou Maicy do péče strýčka Bucka, zapřisáhlého starého mládence, proslulého bohémsky neukázněným životním stylem. Buck, zaměstnaný v pneuservisu své dlouholeté milenky Chamice, se rázně ujme své úlohy, celkem snadno čelí rozpustilostem Milese a Maicy, zato se střetává s negativistickou dospívající Theou. Buck prokáže v nezvyklé roli nevšední vynalézavost, smysl pro humor, ale hlavně srdce a zodpovědnost a brzy si získá synovce a menší neteř. Vzpurná Thea se pomstí Buckovi intrikou za to, že brání jejímu vztahu se spolužákem: způsobí roztržku mezi Buckem a Chamice. Buck ochrání Theu před nechtěnou sexuální zkušeností a Thea docení jeho životní moudrost. Během týdne stráveného s dětmi Buck pochopí, že jeho mládenecká svoboda může vyústit v osamění a že mu chybí žena a rodina. Báječný strýček Buck se k radosti dětí smíří s Chamice a chystá se obohatit svůj život i jinak. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Feel good movie ktorého hlavným ťahúňom je John Candy. Hughes prešiel na rodinné hodnoty a myslím si, že mu to sadlo. Pritom si stále drží svoj typický humor a scény, ktoré ako keby vypadli z nejakej grotesky alebo slap stick komédie. Ku koncu je to prehliadka zaužívaných klišé. Hoci aj Hughes pomáhal niektoré z nich utvárať. Najviac mi tu vadil asi nepomer v tempe. Niektoré scény sú odbité príliš rýchlo - uzmierenie s Tiou. A niektoré sú prehnane dlhé - hľadanie Tii na večierku. Jean Louisa Kelly je pekná a skvelo Candymu sekunduje. Dôraz je na ich vzťah. V zásade príjemná oddychovka, ktorá ma všetky klady aj zápory filmov 80 rokov. V tom najlepšom aj najhoršom slova zmysle. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Překvapivě inteligentní komedie, podivuhodně bez zbytečných grimas a přehrávání, zato však s promyšlenými dialogy a uměřeným množstvím žertovných situací šitých Mr. J.C. & spol. na tělo. Nekonformní strýček s ošuntělým bourákem, opravdu roztomilé dětičky, chlupatý pejsek, velký dům na předměstí a vše ostatní, co povedená americká komedie potřebuje... :-) Zkrátka a dobře - příjemný film pro sobotní podvečer v kruhu rodinném s dorůstající dcerkou - to abyste věděli... Zaslouženě tři a půl hvězdičky. ()

Reklama

peetriss 

všechny recenze uživatele

Skvělá, lehce bláznivá, komedie, kterou jsem shlédnul již několikrát a pokaždé jsem se hezky pobavil. Fantastický John Candy předvádí excelentní lidový a lidský humor, Jean Louisa Kelly mu skvěle sekunduje a pochvalu zaslouží i dětské hvězdy: tehdy ještě slávou nezaslepený Macaulay Culkin a okatá Gaby Hoffmann. Podle mě ideální komedie pro celou rodinu, i když lehce střihnutá klasickým americkým sentimentem a poučností, ale v tomto případě se nejedná o nic přehnaného a dá se to přejít. Tenhle film mám rád. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Tahle bláznivá rodinná komedie stojí a padá s hlídacím staromládeneckým strýčkem Johnem Candym, jehož výkon je vskutku excelentní a vlastně díky této roli jsem si ho tak oblíbila, že si nenechám v televizi ujít žádný z jeho filmů. Jeho svérázné a originální výchovné metody, jakkoliv se na první pohled mohou zdát tvrdé, jsou uplatňovány s láskou, životní moudrostí a smyslem pro humor. Jeho přirozené herectví, bohémský přístup k životu a vtipné hlášky strhly k velmi dobrým výkonům i dětské představitele. Už dlouho jsem se tak nepobavila. Takového vynalézavého strýčka na hlídání by v mnohé rodině uvítali a mohl by začít hned v té naší. Škoda, že už je pozdě. ()

boul 

všechny recenze uživatele

jedna z nejlepších komedií ze staré doby co znám, z mládí jí mám velmi rád a vždy se u ní zasměju! Macaulay Culkin v 9 letech ukázal že v budoucnu ještě něco ukáže a John Candy to zahrál prostě bravůrně... komediální příběh o strýčkovi Buckovi co hlídá divoké děti je spíše průměr ale výsledek je moc dobrý!!! 90% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (7)

  • Zvuk z rozbitého výfuku u auta Johna Candyho dělá ve skutečnosti výstřel ze zbraně. (Rafik)
  • Buckovo auto [kterému říkal "The Beast" (Bestie)] bylo 1975-78 Mercury Marquis kupé. (c.tucker)

Reklama

Reklama