Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Cindy a Bob Russellovi musí kvůli náhlému onemocnění Cindina otce odjet za ním a nezbývá nic jiného, než svěřit tři děti _ středoškolačku Theu, devítiletého Milese a pětiletou Maicy do péče strýčka Bucka, zapřisáhlého starého mládence, proslulého bohémsky neukázněným životním stylem. Buck, zaměstnaný v pneuservisu své dlouholeté milenky Chamice, se rázně ujme své úlohy, celkem snadno čelí rozpustilostem Milese a Maicy, zato se střetává s negativistickou dospívající Theou. Buck prokáže v nezvyklé roli nevšední vynalézavost, smysl pro humor, ale hlavně srdce a zodpovědnost a brzy si získá synovce a menší neteř. Vzpurná Thea se pomstí Buckovi intrikou za to, že brání jejímu vztahu se spolužákem: způsobí roztržku mezi Buckem a Chamice. Buck ochrání Theu před nechtěnou sexuální zkušeností a Thea docení jeho životní moudrost. Během týdne stráveného s dětmi Buck pochopí, že jeho mládenecká svoboda může vyústit v osamění a že mu chybí žena a rodina. Báječný strýček Buck se k radosti dětí smíří s Chamice a chystá se obohatit svůj život i jinak. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Strýček Buck je bohém, který pije, kouří doutníky, hraje bowling a dost často zaspí do práce. Z těží byste si ho představili jako otce dětí. Jenže jednou musí pohlídat tři příbuzné děti, a za těch pár dnů se změní na zodpovědného chlapa od rodiny. Zní to jako hodně dobrý námět pro rodinnou komedie, bohužel potencionál zůstal u nápadu. Není tam nic extra světoborného, co by film povýšilo na nadprůměrný. A to i přesto, že tlusťoch John Candy se snažil a zahrál dokonale svoji "dvojroli" bohéma, tak zodpovědného otce. Zvládl i tu samotnou změna osobnosti. Pak ještě zaujme Culkinův výkon, který mi přišel na přibližně 8 let až moc dospělý. Hlavně ten jeho slovník se k tomuto věku vůbec nehodil, ačkoliv co řekl, to byla perla. Dnes bychom tuhle roli mohli z nadsázkou brát jako takový trénink na jeho životní roli v SÁM DOMA. A v poslední řadě zaujme ta pubertální šestnáctka, co by potřebovala dostat pár facek. Ti ostatní herci, tak zároveň jejich role jsou už jen šedým průměrem až podprůměrem, tak jako by byl samotný film bez Johna Candyho. [2083. hodnocení, 77. komentář, 72%] ()

Frca 

všechny recenze uživatele

Musím dát pět hvězdiček. Jinak to nejde. Nedávno jsem to po dlouhé době viděl a smál jsem se jako blázen. Na některé ty gagy jsem skoro zapomněl, avšak jakmile se na obzoru objevil klaun ve své "myši" nebo si strýček Buck šel s přítelem své neteře "zahrát golf", tak mi něco vzadu v mé mysli přeplo a mně se hned na obličeji objevil úsměv od ucha k uchu, jak se mi začaly všechny ty vzpomínky vracet. :D A samozřejmě "zubař amatér" nebo bradavice.... Co dodat. Ti co viděli, tak ví velmi dobře, o čem mluvím. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

John Huges byl ve své době na komedie opravdový machr a i když takhle nepatří k jeho nejlepšícm kouskům krásně se na ní kouká. Nejedná se o bláznivou komedii plnou gagů a fórů ale o film, který vtipně vypráví o napravení jednoho povaleče. Film je plný morálních ponaučení na jaký jsme zpodobných snímků zvyklý ale zde nejsou vloženy nijak násilně. Největší zásluhu má John Candy, který byl v hlavní roli perfektní. Jen je škoda, že není ve filmu více vtipných situací a hlášek hodných zapamatování. I tak se ale jedná o pohodovou komedii, u které se člověk nenudí. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Tahle bláznivá rodinná komedie stojí a padá s hlídacím staromládeneckým strýčkem Johnem Candym, jehož výkon je vskutku excelentní a vlastně díky této roli jsem si ho tak oblíbila, že si nenechám v televizi ujít žádný z jeho filmů. Jeho svérázné a originální výchovné metody, jakkoliv se na první pohled mohou zdát tvrdé, jsou uplatňovány s láskou, životní moudrostí a smyslem pro humor. Jeho přirozené herectví, bohémský přístup k životu a vtipné hlášky strhly k velmi dobrým výkonům i dětské představitele. Už dlouho jsem se tak nepobavila. Takového vynalézavého strýčka na hlídání by v mnohé rodině uvítali a mohl by začít hned v té naší. Škoda, že už je pozdě. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

What does your dog like to drink? Water? ... l've been leaving the toilet seats up. Děti ponechané osudu, či hůře strýčkům, zlodějům a školníkům, toť posedlost Johna Hughese. Vývojově opožděný Johna 'Hagrid' Candyho spořádanou maloměštáckou rodinu se třemi dětmi, z nichž některé vypadají jako Dobrý synek a jiné adepti do Snídanového klubu, napravuje staromládeneckou tyranií. Hodně to nese na bedrech nenapodobitelný Candy, jehož smích děsí víc než penzista s lopatou na sníh. Hughes, který neváhá sáhnout k násilí páchaném sportovním náčiním, dveřmi, hrnci a jinými předměty denní potřeby (další obsese) by udělal lépe, kdyby nemíchal sympaticky civilní polohu svých prvních filmů se sadistickými gagy jako ze Sám doma. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (7)

  • Během výslechu strýčka Bucka Milesem měl John Candy vypsaný dialog ze scénáře na papíře, který měl daný na svém čele, aby mohl Macaulay Culkin číst věty rychleji a udžel tak tempo scény. (Poznámky měl pouze, když byl záběr detailu Milese.) (c.tucker)
  • Buckovo auto [kterému říkal "The Beast" (Bestie)] bylo 1975-78 Mercury Marquis kupé. (c.tucker)

Reklama

Reklama