Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úspěšná hororová parodie Scary Movie se vrací zpět. Po bratrech Wayansových se režie ujala legenda bláznivých komedií David Zucker (Bláznivá střela, Bláznivá střela 2, Připoutejte se, prosím!). V tomto díle (parodující především kultovní horor Kruh a slavný Matrix) musí Cindy prozkoumat tajemné kruhy v obilí a ještě tajemnější videokazety. Při svém pátrání se setkává s tajemným Orpheem, který ji vysvětlí, že ona je vyvolená a musí pomoci prezidentovi překazit invazi mimozemšťanů. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (582)

tron 

všechny recenze uživatele

„Psy sa chovajú čudne.“ V porovnaní s oplzlým originálom a nechutnou dvojkou je to návrat k starým dobrým parodickým časom. Nič-menej klasik David Zucker (BLÁZNIVÁ STRELA, PRIPÚTAJTE SA, PROSÍM!), hoci je na režiséra paródie stokrát lepšou voľbou, ako bratia Wayansovci, sa často zadýcha aj napriek tomu, že čistá minutáž (bez záverečných titulkov) je len podozrivo skromných 72 minút (scenár sa prepisoval počas nakrúcania, čoho dôkazom je bonus na DVD s alternatívnymi scénami, ktorých je DOSŤ a líšia sa od toho, čo sa dostalo do "oficiálnej" verzie). Niektoré scény (oživovanie mŕtvoly, Michael Jackson, prepolenie manželky, šerifkin klobúk) stoja zato a nesklamú ani osvedčení Charlie Sheen a Leslie Nielsen, no na Zuckerove staré bomby sa to nechytá. P.S. Trojka si berie na mušku predovšetkým ZNAMENIA, 8. MÍĽU a KRUH. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Třetí díl této série je opět díky několika velmi vtipným scénám koukatelný. Opět má tento film silná i slabá místa, ale to tak u parodií bývá. Ale spíše jsem se podivil, kolik filmů najednou zde lze zparodovat. Prostě i napotřetí je to průměrná podívaná, u které se člověk solidně pobaví. Takže i tentokrát uděluji tři hvězdičky, protože jsem se prostě a jednoduše velmi bavil, a o to u parodií jde. ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

V tomto žánri (paródie miešané s nechutným tínedžerským humorom) je pre mňa séria Scary Movie stále ešte najlepším výplachom mozgu - a ten predsa tiež občas potrebuje vypláchnuť. Tosim sa pýta, kam sa podeli inteligentné paródie? Tiež mám pocit, že sa už nejakú dobu nenakrúcajú... ale ako náhradu som prijala aj neinteligentné, zato bláznivé Scary Movie :-) Tie inteligentné paródie koniec-koncov nezmizli z povrchu zemského - všetci ich máme v archíve a môžeme si ich pozrieť znova, pretože dobré filmy nestárnu. Teším sa na štvorku. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Po delší době nadprůměrná parodie s lehkým závanem staré školy, ale bohužel i pár klasickými Wyansovskými vtípky (snad Zuckerova úcta k předchůdcům?). Scénář přes svou příběhovou prázdnotu kvete skvěle okoukanými a do absurdna dovedenými nejprofláklejšími filmovými momenty posledního roku (pokud přemýšlíte, jak lze skloubit příběh Kruhu a Znamení, budete překvapeni) a Anna Faris i napotřetí naprosto "jede" ;). Je celkem citelně znát, jak moc se Zucker veze na moderní popkulturní vlně a podléhá více pokleslým záchvěvům, než by bylo na režiséra jeho formátu záhodno. Má zjevně dojem, že už starého dobrého Mr. Parody minulých let tolik nepotřebujeme. Jaká škoda... ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Právě třetí díl je tím nejsvětlejším místem v celé Scary Movie sérii, protože si vzal na mušku perfektní horory jako Kruh, Znamení či Ti druzí. Úvodní scéna s pitomými blondýnami, slovní přestřelky o krysách, myších a zombících či potrhlý prezident a vskutku vtipná "Samara" - a ještě by se dalo najít více skvělých scén a charakterů (např. Vědma). V rámci všech parodií posledních let jde o jeden z nejlepších počinů svého žánru. Zkrátka (zatím) všechny liché díly byly perfektní, takže stačí jen doufat, že pokud bude SM5, tak to dopadne stejně dobře. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (33)

  • Zhruba v polovině filmu Cindy (Anna Faris) odhrnuje koberec, pod kterým byly kuličky s ovocem, ale v dalším záběru vidíme pouze kuličky. (chleba24)
  • Cameo: Tom Kenny (nie je uvedený v titulkoch) nahovoril hlas mimozemšťanov. (rador)
  • Když George (Simon Rex) nastupuje na farmě do autobusu, skřípne se mu hlava do dveří a upadne mu čepice. V dalším záběru má čepici zase na hlavě. (JayCZ)

Související novinky

Lak na vlasy podruhé

Lak na vlasy podruhé

04.03.2006

Pláč diváků po zhlédnutí rádoby komedie Ochránce ještě nestačil ani utichnout a režisér Adam Shankman už nám chystá další nadílku. Dostal totiž od New Line Cinemy nabídku režírovat remake… (více)

Reklama

Reklama