Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úspěšná hororová parodie Scary Movie se vrací zpět. Po bratrech Wayansových se režie ujala legenda bláznivých komedií David Zucker (Bláznivá střela, Bláznivá střela 2, Připoutejte se, prosím!). V tomto díle (parodující především kultovní horor Kruh a slavný Matrix) musí Cindy prozkoumat tajemné kruhy v obilí a ještě tajemnější videokazety. Při svém pátrání se setkává s tajemným Orpheem, který ji vysvětlí, že ona je vyvolená a musí pomoci prezidentovi překazit invazi mimozemšťanů. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (582)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Pokud chcete prozkoumat, jak jste si s tím kterým filmovým fanouškem blízcí ve filmovém vkusu a vidění, neporovnávejte tragédie nebo thrillery, protože lidé na celém světě se dojímají nad nebohoučkými sirotečky a umírajícími staříky v podstatě stejně, ale porovnejte komedie, protože národy, kultury a o to víc jednotlivci se smějí úplně odlišným věcem a zatímco jednomu tečou slzy od smíchu na tváři, druhý se rozhořčuje nad trestuhodným znevažováním těch nejposvátnějších ideálů. Nuže i ranné filmy Davida Zuckera, které dokázaly spoustu filmových diváků dovádět do extáze, na mě působily hodně střízlivě a naděloval jsem jim neutrální 3*. Při jeho posledních výtvorech už nepokrytě trpím a s ubíhajícími minutami ve mě vzrůstá pocit zoufalství nad nevkusem, trapností a zabitými příležitostmi ke skvělým fórům. Protože ono by to mohlo i fungovat, kdyby to nebylo tak laciné, odbyté nebo přehnané. Takhle ale dávám velmi nepřesvědčivou 1* a 15 % celkového dojmu. Dalším Zuckerovým pokusům se už raději obloukem vyhnu. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

No asi nejlsabší Scary movie ze všech, i když za dvoujkou, která se taky nic moc nevyvedla, moc nezaostává. Především se totálně změnil styl filmu, už to není přímočaré, jednotuše účinné, ale moc nuceně filmové. Navíc vtipnost, nebo alespoň ta buranská vtipnost se vytratila kamsi do nenávratna. Tradiční nechuťárničky na jídlním lístku fanoušků této parodie vystřídalo luxusní ragú v podobě lecky přehrávaných vtipů. A parodie na 8 mile mi nepřišla snad vůbec vtipná. Váhám mezi jednou a dvěma, ale občas jsem nahodil křečovitý úsměv, takže to se dvěma risknu. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Někdo zřejmě potřeboval vyprázdnit své neklidné tlusté střevo, překvapivě se ovšem na režisérské křeslo posadil slavný David Zucker, který vystřídal bratry Wayanse. To, že děj tak nějak chybí a že herci tak nějak nehrají, jsme si už zvykli, horší je to s tím, že ani vtipy tentokrát moc nefungují. Prostě jen surově a zběsile nutí diváka, aby z něj vypadla nějaká ta reakce. A ta docela často nepřichází. ()

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Opět dám tohle hodnocení a hned z několika důvodů: Tohle skutečně VTIPNÉ nebylo, absolutně ničemu se nedalo zasmát!! Jsou vtipné kopance marťanů mezi jako pozdrav? Leda tak pro děcka do 15ti let. Je vtipné parodovat dojemnou scénu ze Znamení, kdy Gibson naposled vidí svou ženu? Ne! Spíš dementní a uhozené. Vtipy, který člověk běžně slyší na ulici, no to si snad nemůžou dovolit dát do filmu. Když se ptají malé holky z Kruhu, jestli to myslí vážně a ona: "Ne, dělám si prdel!" Je tohle vtipný? Pamela tomu nasazuje trnovou korunu. Kam se poděl vkus filmařů? ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Síce to stále nie je film so scenárom, dramaturgiou a hereckými výkonmi, ale vo väčšine prípadov je vtipný. Niektoré scénky sú pomaly vrchol paródie, napr. keď zistíme, že kruh v tv je záchodová doska a niekoľko ďalších. Väčší problém vidím v tom, že sa tvorcovia snažili parodovať naraz toho príliš mnoho, úplne by stačilo reagovať na tri filmy. Lenže tu ide o komerčný dopad a čím viac odkazov do toho dajú, tým príde do kina viac divákov jednotlivých filmov. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (33)

  • Když prezident (Leslie Nielsen) v závěru filmu ukazuje, že on a mimozemšťané nejsou zas tak rozdílní, a močí prstem, je možné si všimnout, že herec cosi drží v ruce. (PSJR)
  • Když George (Simon Rex) nastupuje na farmě do autobusu, skřípne se mu hlava do dveří a upadne mu čepice. V dalším záběru má čepici zase na hlavě. (JayCZ)
  • Scéna, kdy ředitel televizního vysílání vykřikne „A dvojčátka!“, paroduje tehdejší populární reklamu na pivo Coors Light. (buzzwoody)

Související novinky

Lak na vlasy podruhé

Lak na vlasy podruhé

04.03.2006

Pláč diváků po zhlédnutí rádoby komedie Ochránce ještě nestačil ani utichnout a režisér Adam Shankman už nám chystá další nadílku. Dostal totiž od New Line Cinemy nabídku režírovat remake… (více)

Reklama

Reklama