Reklama

Reklama

Snímek Ženy 20. století od uznávaného režiséra Mikea Millse (oscarový film “Začátky”) nabízí mnohovrstevnatou, zábavnou a dech beroucí oslavu komplikovanosti žen, rodiny, času a vztahů, které celý život hledáme. Příběh, který se odehrává na sklonku sedmdesátých let minulého století v jižní Karolíně, vypráví o odhodlané matce jménem Dorothea Fieldsová (Annette Beningová), padesátnici, která vychovává svého dospívajícího syna Jamieho (Lucas Jade Zumann), zmítaného kulturní proměnou a revoltou. Dorothea požádá o pomoc s Jamieho výchovou dvě mladší ženy – volnomyšlenkářskou punkovou umělkyni Abbie (Greta Gerwigová), která žije v Dorotheině domě, a důvtipnou a provokativní dospívající sousedku Julii. (Cinemax)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (61)

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Parádní počin, jež vás vtáhne a už nepustí. Perfektní herecké výkony ve spojení s příběhy ze života Vás uhranou a současně si bude připadat jako na návštěvě u starých známých. Snímek má hlavu, patu a zejména Lauru Wiggins, která by si bývala zasloužila nominaci na zlatou sošku Akademie více, nežli ubohá slečna Portman v roli děvkařovo chotě. 93% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Komediální prvky jsem v tomhle filmu vlastně ani moc nenašel. Spíš momenty, které porovnávají tehdejší sedmdesátá léta se současností a působí hrozně absurdně. Což je víceméně jasný. Porovnání tehdejšího drátového telefonu s dnešním mobilem bude vždycky absurdní. Nicméně na těchto situacích se celý film veze a je to vlastně i jeho podstata. Představuje životní postavy různých žen tehdejší dobu a i když film chvílemi nudí, závěr to velice pěkně vynahradí. Nenápadná stylovka, která v sobě má mnoho dobrých nápadů a solidně zvládnutý závěr. ()

Reklama

Ant 

všechny recenze uživatele

Chvíli trvalo, než mě příběh vtáhnul a přesvědčil mě, že to není jen indie hipsterovina. Ale skutečně se jedná o originální snímek. Time capsule ze života 3 žen různých generací a jejich prožitku 70. let. Annette Bening je opravdu skvostná a její příběh i přes věkový rozdíl více něž povědomý.Třeba dodat, že Lucas Jade Zuzmann s nimi výborně drží krok a vidět tyhle ženy v jeho životě skrze jeho pohled umocňuje psychologii filmu. Nečekaně silný zážitek. ()

mrkt 

všechny recenze uživatele

And it is so real I can be it. So why can't I touch it? Jak moc těžký je mluvit o ženství a o tom, co to znamená bejt žena nebo holka? Po letech zmatenejch myšlenek a otázek se Mike Mills s 20th Century Women dostal nejblíž, aby vizuálně ztvárnil to, co já jako holka cítim a s čim se dokážu ztotožnit a nestydět se za to. Tři silný ženský charaktery, který mají svůj život, svoje zájmy, názory a sny a fungujou jako celistvý osobnosti. Konečně nejsou jen vycpávkou filmu, ale naopak tim nejdůležitějším. Přemejšlí, mají city, nějakou minulost a svoje trápení. Nejsou plochý a dokážou fungovat i v nějakym většim časovym rozpětí. Mills neni typickej filmař a staví hlavně na věcech, který sám dobře zná (hardcore, feminismus, literatura etc.) a díky tomu všechno funguje tak jak má a je to uvěřitelný a reálný a dokážu se do toho vcítit. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Indie filmů podobného ražení je spousta, Ženy 20. století na mě ale bohužel působily formálně a obsahově hrozně nesourodým dojmem, který ve mně zhruba v polovině začal vyvolávat spíše nudu. Myšlenky filmu jsou fajn, feeling filmu jsem pobral, ale opravdu si myslím, že v mnoha jiných snímcích jsou podané mnohem zdařilejší formou. 6/10 ()

Galerie (36)

Zajímavosti (2)

  • Mike Mills tvrdí, že film je založený na pravdivých udalostiach a všetky ženské postavy vo filme sú založené na ženách, ktoré ho ovplyvnili pri dospievaní. (dwdb)

Reklama

Reklama