Reklama

Reklama

Sladké hořkosti Lídy Baarové

(TV film)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Dokumentární
Česko, 1995, 30 min

Obsahy(1)

Slavná herečka se ohlíží za svým dramatickým životem.  Režisérka Helena Třeštíková natočila v roce 1995 výpověď Lídy Baarové, jejíž kariéra v českém filmu skončila v roce 1941. Herečka v ústraní svého bytu, v rakouském Salzburgu, vzpomíná na setkání s dobrými i špatnými lidmi i na dějinné události, které zasahovaly do jejího života. Vyprávění se střídá s ukázkami z filmů a dobových dokumentů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli byla špatně naladěná ale kouřilo jí to stále pěkně:-) Ostatně byl to spíše dokument o jejích pohnutých životních osudech nikoli filmech, prostě dá se říct že měla zrovna blbou náladu, nějakou averzi na něco(někoho?) trochu se tyto negativní vlivy na ní jistě projevili to bylo zřetelně vidět, ostatně asi žádná sláva, takto veřejně na kameru opět po delších letech mluvit o svých závažných smutných ale i tragických osudech ze svého bohatého nejen uměleckého života, ale na druhou stranu vypadala stále ještě relativně velmi dobře.. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Dokument bohužel silně poznamenaný (momentálně?) špatným rozpoložením bývalé vyhlášené krásky Lídy Baarové. Výpovědní hodnota filmu však neutržila tolik šrámů jako herečka během svého života sama, takže je přes to všechno zajímavé dokument zhlédnout. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nepříliš vydařený kousek Heleny Třeštíkové, který přišel ve stejnou dobu jako Vávrův Gen. Baarová byla při obou těchto návštěvách silně nenaladěná a proto ani jeden z autorů nedokázal svým návštěvám dát žádoucí tvar. Kdyby se tak chytli za pačesy a probrali s ní alespoň tu její filmografii... ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Lída Baarová a Helena Třeštíková. Sladké hořkosti jsou autentickým portrétem zdevastované ženy, bývalé filmové hvězdy, která se zamýšlí nad svým profesním i osobním životem. Vzpomínky Lídy Baarové jsou fascinujícím příběhem o jednom lidském neštěstí, ale také zoufalým mementem naší nedávné minulosti. Skutečnou hořkostí jsou poslední slova slavné herečky: Otec mi říkal: když padneš, tak vstaň a jdi dál. Ale já už nechci. ()

Reklama

Reklama