Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobře situovaná rodina žije ve svém domě v Římě. Rodiče Carlo (Fabrizio Bentivoglio) a Giulia Ristucci (Laura Morante) si už nemají moc co říci a jejich dospívající děti Valentina (Nicoletta Romanoff) a Silvio (Silvio Muccino) pro změnu vcelku kašlou na rodiče. Prostě normál. Jenže pak to přijde a pod sice znuděnou, ale klidnou hladinou začnou proudy. Carlo, který pracuje v pojišťovně, se na třídním srazu setká s bývalou láskou Alessii (Monica Bellucci); profesorka Giulia chystá školní představení a romanticky se zakouká do režiséra (Gabriele Lavia); 17letá Valentina se rozhodne stát se televizní hvězdou a snaží se prosouložit si k tomu cestu, nejistý Silvio má pak obavy začít si něco s dívkou, která se mu líbí, protože se bojí, že selže. Nejistota je to, co mají společného, aniž by je to dokázalo spojit.
Carlo se ani neskrývá se svým vztahem s Alesií a jeho žena se hroutí, zvláště když se ukáže, je její režisér je gay. Když Carlo odchází z domu za Alessií, která konečně souhlasila, že opustí svou rodinu, porazí ho auto. Následuje klidová fáze, Carlo se uzdravuje a Giulia o něj pečuje. Syn je sice odmítnut dívkou svých snů, ale na dovolené v Řecku najde jinou a Valentina dá (nejen) moderátorovi kvízové show Ali Babbi a konečně se dostane se na obrazovku. Jenže na Štědrý den se Carlo náhodou setkává při nákupu znovu s Alessií a zdá se, že plamen stále plápolá. Dožijí se všichni klidu, nebo začne další tsunami změn? (Peabody)

(více)

Recenze (2)

Peabody 

všechny recenze uživatele

pozvolna se rozvíjející drama, nominované na dva Zlaté Globy, vcelku klasická italská rodinná sága. Hezky to ukazuje život bohatší vyšší střední třídy, kde nikdo v zásadě nemá existenční starosti, ani nemusí nějak intenzivně pracovat, takže se vyžívají ve vztahovkách okolo. Konec není zcela happyend, protože některé úspěchy v sobě mají časovanou bombu a ještě navíc je ten twist na konci. Docela se mi to líbilo, možná by šly dát i 4. ()

Reklama

Reklama