Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Ačkoli se Doctor Who o mnohá nebezpečí dokáže postarat, nemůže být zkrátka všude. Nemůže zamezit všem katastrofám a všechny zachránit, neboť i přes všechny své schopnosti není všemocným. To se týká i školy Coal Hill, kde již párkrát Doktor zasahoval. Je tak především právě na místních studentech, aby případným nebezpečím mimozemského rázu zamezili. (P. J. D.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

HAL 

všechny recenze uživatele

Když jsem zjistil že existuje další Doktorský spin-off o kterém jsem neměl tušení, byl jsem nadšený... ale nakonec jsem rád že Class hned po první sezoně zrušili. Tahle třída kope výrazně nižší ligu nejen než Doktor, ale i Torchwood a snad i Sarah Jane... která se dá doporučit aspoň těm dětem na které je cílená. Toto je zaměřeném právě mezi Sarah a Torchwoodem - tedy výrazně krvavější a drsnější než vyloženě dětské výlety do Whoverse, ale pořád hodně minimalisticky omezené na prostředí malého města a školy v ní, a styl teen drama-komedií kde mezi mimozemskými invazemi postavy řeší hlavně domácí úkoly, rodiče a své první lásky... a nebo ještě častěji řeší tohle všechno zároveň, takže se uprostřed boje zastaví a před vyčkávajícími lidožravými monstry si začnou vyříkávat traumíčka. Působí to nesmírně hloupě a nevěrohodně, a z toho se nakonec stane leitmotiv celého seriálu. Je hloupý a nevěrohodný, na to jak vážně a osudově se snaží tvářit. Některé díly jsou dobré a zajímavé nápady se v Class najít dají, ale nedaří se je pod tím vším balastem zábavně vytěžit... a ani náhodou nejde o tak silné a epicky rozmáchlé příběhy jako poslední dvě sezony Torchwoodu. Doktor Who (Capaldi) se objeví jen v prvním dílu a pak už vůbec, v seriálu je zmíněna existence UNIT ale ta se do děje vůbec nezapojí (tohle několikanásobné skoro-vyhlazování celého světa je zřejmě nezaujalo... hromady mrtvol tady ostatně nezajímají ani policii ani média), a příběh je v závěru částečně uzavřený, ale velmi silně se teasuje na pokračování s chystanou invazí Weeping Angels... ke které ovšem nikdy nedojde, protože Patrick Ness není moc dobrý scénárista a diváky jeho výtvor nijak nezaujal. 5/10 ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Class mělo potenciál, nadějný casting, ale bohužel Patrick Ness sám nevěděl komu tenhle přírůstek do Whovian-ersa nabídnout. Pro rodiny je to příliš brutální, krvavé a temné, pro dospělé zase až příliš teen a multi-kulti (vyhnané do extrému). Po otřesné čtvrté epizodě jsem to zapíchl. Kříženec Torchwoodu a Sarah Jane nedopadl příliš dobře. ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Po první sérii musím říct, že jsem příjemně překvapen. Jsem rozmazlen příběhy Doctora Who a byl jsem nadšen i Torchwoodem, ale k teen spin-offu jsem byl přeci jen trochu skeptický a bral jsem ho jen jako výplň času, protože samotný Doctor v roce 2016 nedorazí. Jenže tahle teen záležitost se nakonec podařila lépe než jsem čekal. Ano, jsou tady jistě (milostné) šablonky, které teen story potřebuje, ale byl jsem překvapen hlavně tím, jak je Class temný. Useknuté končetiny, litry krve, nadávky a sex - to jsou všechno ingredience, které nabídne. Nevím sice proč, ale seriál jsem si hodně oblíbil. Jedním z největších plusů je postava Quill, ta je boží. Postupem času jsem překonal i to korektní rozškatulkování postav (černoška, gay, polák a ind) a jejich obsazení mi přišlo sympatické. Původně jsem toužil radši po pokračování temnějšího Torchwoodu, ale nakonec odcházím spokojený i s teen náhradou Class a doufám, že se dočká další řady. ()

andalin 

všechny recenze uživatele

V mnoha ohledech příjemně překvapil, nejspíš proto, že jsem od něj moc nečekala. Nemusíte znát lore Doctora Who, protože tam na návaznosti ani tolik nepřijde, ale řekla bych že se jedná o seriál určený pro jinou věkovou kategorii, než je ta moje. Spousta zbytečných I love you momentů (proboha znáte se jen osm epizod), postavy mě moc nebraly - fandila jsem akorát Tanye a učitelce. Ale celkem zajímaví nepřátelé. Jen mi nehraje, že se na Coal Hill děje mimozemská aktivita prakticky na denním pořádku, jedna civilní smrt za druhou, ale žádný Doctor? Nebo Torchwood, Unit? Err... Vůbec by mi nevadilo kdyby měl seriál jen jednu sezónu. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vůbec nechápu, co se právě stalo. Zničehonic se u dnešního data objevilo hodnocení tohoto seriálu, které se vzalo bůhvíkde a navíc tady bylo už před pěti lety. A komentář taky zmizel. Asi nějaká timey-wimey věc. To je fuk, nabízím původní, PĚT LET STARÝ komentář: K novému spin-offu mého milovaného Doctora Who mě sice nalákal hlavně právě Doctor (ale Peter Capaldi se nakonec v pilotu moc neobjevil, ačkoliv byl parádní a stačil zavzpomínat i na Claru a Pinka), a vlastně jsem seriál ani nechtěl sledovat dál, jenomže se to nějak zvrtlo, protože jsem nečekal, že to bude až tak dobrý. Kvalit Doctora to sice nedosahuje (ačkoliv Ness není Moffat a Moffat z tohoto srovnání nevychází jako vítěz), je to docela nářez, páč je to až nečekaně temná záležitost. Ne sice nijak extrémně, ale překvapilo mě, jaký obrovský (a funkční) potenciál v sobě tahle Třída má. Má v sobě multikulturní hrdiny, kteří jsou, možná až na slečnu Quillovou (místy), do jednoho skvělé (hlavně rozkošná April) a i Stínozenstvo a jejich pán Coracinus jsou celkem zajímavou, novou rasou. Dvojdíl uprostřed série byl sice slabší, jinak mi ale všechny díly přinesly skvělý zážitek. Nečekaně skvělý, nečekaně silný, nečekaně zábavný a musím se přiznat, že případné zrušení by mě vlastně docela mrzelo. Navíc je to více než schopné fungovat to samo bez Doctora, který tam přese všechno byl dost do počtu – a nebýt Coal Hill a občasných odkazů, tak ty seriály vlastně nemají vůbec nic společného, což se samozřejmě musí náležitě ocenit. Ačkoliv to pro fanoušky možná ta pravá náhrada za Doctora není, já rád doporučím a hlavně pro nováčky to může být docela zajímavá cesta, jak se dostat k hlavnímu seriálu. Já se těším jak na poslední dva díly první série, tak i na případnou druhou. Tenhle projekt je nečekaně povedenou záležitostí. 80%. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (2)

  • Den premiéry tohoto seriálu nebyl vybrán náhodně. 22. 10. (přesně před deseti lety v roce 2006) měl totiž premiéru seriál Torchwood (od r. 2006), který se také odehrává v prostředí seriálu Doctor Who (od r. 2005). Dá se tak předpokládat, že se jedná o poctu právě Torchwoodu. (P. J. D.)
  • Čtvrtá epizoda 1. série "Co-Owner of a Lonely Heart" je pojmenovaná po písničce "Owner of a Lonely Heart" od anglické rockové skupiny Yes. (P. J. D.)

Reklama

Reklama