Reklama

Reklama

3%

(seriál)
Trailer
Brazílie, (2016–2020), 25 h 8 min (Minutáž: 36–75 min)

Tvůrci:

Pedro Aguilera

Hrají:

João Miguel, Bianca Comparato, Rodolfo Valente, Gabriel Calamari, César Gouvêa, Geraldo Rodrigues, Jorge Dias, Rita Batata, Todd Haberkorn (vypravěč) (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(33)

V budoucnosti, kdy elita lidstva žije v ráji na ostrově daleko od přelidněných slumů, dostanete jen jednu šanci přidat se ke 3 procentům lidí ušetřených před bídou. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (33)

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Většinu z vás asi příliš nenaláká, když vám řeknu, že 3% přejímají tematické i estetické prvky ze současných knižních sérií literatury pro mládež (respektive minimálně jejich filmových adaptací), jako jsou Hunger Games, Labyrint, pravděpodobně i Divergence (tu jsem neviděl) a dalších zástupců této populární literární škatulky. Většinu z vás asi příliš nenaláká, když vám řeknu, že vizuální stránka je pod dnešním televizním standardem (a tím nemyslím jen produkci Netflixu, ale každý byť jen trochu nákladnější a výpravnější seriál, tedy ne sitcom). Většinu z vás asi příliš nenaláká, když vám řeknu, že ačkoli se tvůrci snaží z výše uvedené škatulky vymanit, 3% se nedaří vyvarovat celé řady klišé a nelogičností, které se s podobnými dystopickými příběhy zejména pro mladistvé bohužel pojí, ale jejichž vyzrazování bych přesto považoval za spoiler (i proto doporučuju vyhnout se zdejší galerii, která kromě neškodných obrázků obsahuje i ty, podle nichž by divák mohl nechtěně odvodit vývoj příběhu a osud postav – přesto, že zkušenější jedince tyto určitě nepřekvapí). Naštěstí dokážou 3% ve správnou chvíli vykřesat i špetku té podvratnosti a cynismu a v těch lepších momentech dají vzpomenout na záležitosti typu Battle Royale, Snowpiercer, Kostka či Solitary. Z velké části však stále operují se zaběhnutými vzorci svého (sub)žánru, takže to mějte na paměti, než se rozhodnete investovat do nich sedm hodin svého času. P.S. Původní (nedokončenou) minisérii naleznete tady. P.P.S. Pokud to bude jen trochu možné, vyhněte se anglickému dabingu. Nevím, jakou mají Američané dabingovou tradici (pokud vůbec nějakou), ani jaký měl dabing rozpočet, ale to, co předvedli tady, je bez jakékoli nadsázky absolutně tragické. 70% ()

Cooller 

všechny recenze uživatele

s každým dalším dílem je to čim dál tim větší nesmysl... serial se tváří komplexně ale divák se za celou první serii vůbec nedozví proč je vlastně společnost rozdělena? proč pouze 3%? Na tyhle a podobne řekněme "základní otazky" prostě neexistuje odpověď, ještě než začne daná selekce serial vehementně poukazuje na bezuhonost 3% menšiny kde vlastně neexistuje kriminalita, následně pak ale nemají problém vzít usvědčené vrahy mezi sebe a podobně. Postavy střídají charakter častěji než je zdrávo. Čim vic toho vidím tim miň chci vidět další... námět je velice podobný Elysium s Mattem Damonem, zde ale alespoň měli vysvětlení jak k tomu všemu vubec došlo.... nechápu jak muže někoho bavit koukat na bandu lidí u kterých vzhledem k absenci důvodu nelze pochopit co je vlastně cíl... viděl sem 9 epizod a prakticky nemám důvod koukat na další jelikož je mi jasný že se vůbec nic nedozvim... ()

Reklama

whack 

všechny recenze uživatele

Túžba po pohodlí, po moci, ktorú po jej získaní okamžite obrátime proti svojim bývalým známym - to je jediná pointa, ktorú vidím v tomto divnom seriály. Odboj bol úplne nejednotný - mali existovať v rámci neho rôzne frakcie, malo to byť prešpikované ideológiami, vzťahy bežných ľudí k Odboju nemali byť vôbec také priamočiare, a hlavne dôvody, pre ktoré sa ľudia rozhodovali ísť na Pobrežie, mali byť vysvetlené. Veď okrem Odboja a maniakov snažiacich sa dostať na Pobrežie vlastne nič iné neexistovalo (neskôr ešte Pobrežie v.2, podobne nezmyselná elitárska blbosť). Úplne nevyužitý potenciál. Absentujú akékoľvek snahy ľudí mimo vysnívaného Pobrežia o organizovanie sa s cieľom zlepšiť stav komunity, všetci vyzerajú ako šialenci, ktorí celý rok nič iné nerobia, len sa pripravujú na skúšky na prijatie na Pobrežie. Tá bomba kľudne mohla vybuchnúť, aspoň by bolo nejaké spestrenie, a aj tak by tá bomba zasiahla len hedonistických magorov, ktorí opustili vlastné rodiny, a neurobili nič preto, aby bol svet lepší. ()

SuzieS 

všechny recenze uživatele

Mam rada takove typy serialu/filmu :) Prvni serie skvela, druha byla zajimava tak do 8.dilu. Libi se mi, jak na sebe vse navazuje, flashbacky jsou dobre promyslene a na prvni shlednuti nevidim nejaky velky ligicky rozpory. Vizuelni stranka se mi na rozdil od dalsich hodnocitich libila,pusobilo to tak nejak jinak a prijemne. Herecke vykony taky velmi prijemne, mnoho postav jsem si oblibila, a to se mi stava fakt malokdy. Maji sve charizma :) Hlavne Joanne, a ten vousaty tmavovlasy, modrooky, a Michelle v prvni serii, pozdeji je takova nemastna neslana a jeji postava mi doslova nedava smysl, ale treba to prijde. Spoiler allert: v 10.dilu 2.serie mi vadil uz asi milionty twist Michelle. Ani minutu nevi, co chce, ale pokazde to totalne dodrbe. Chvili s nekym je, pak zase ne, pak ho zase bouchne a zase je na druhe strane. Jak se chovala masa novacku pred zahajenim procesu jsem taky vubec nechapala. Od tohoto dilu sla proste psychologie vetsiny postav naprosto do haje, snad to bude lepsi. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

1. díl - 72%, že se podívám na druhý díl. U Brazilců bylo jasné, že se zaměří na sociální rozměr. Má to takový strohý vzhled. 2. díl - poměrně dost věcí se dalo odhadnout, nic zázračného. 68%. 3. díl - rozvinuli se tam více mezilidské vztahy ve skupině, úkol nic moc. 68%. 4. díl - zatím nejlepší díl. Variace na Stanfordský vězeňský experiment. Seriál se více posunul do temnější psychologické roviny. 74%. ()

Galerie (142)

Zajímavosti (1)

  • Jedná se o první brazilský seriál, který byl dostupný na Netflixu. (Duoscop)

Reklama

Reklama