Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Studio, které natočilo film Holka na roztrhání, vám představuje další romantickou komedii Pod toskánským sluncem s Diane Lane v hlavní roli (nominovaná na Oscara, Nevěrná, Perfektní bouře). Frances Mayes (Lane), čerstvě rozvedená spisovatelka ze San Franciska, dostane od své přítelkyně nabídku strávit deset dní v Toskánsku. Je tím trochu zaskočena a příležitost nepřijímá s nadšením. Přesto nakonec sebere všechnu svou odvahu a vyrazí na cestu. Toskánsko ji natolik okouzlí, že se rozhodne koupit zchátralou vilu. Začíná dobrodružství, které změní její život a naplní ho neočekávaným překvapením, přátelstvím a láskou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Navzdory nadprůměrně fotogenickým lokacím maličko fádní, takové … nic proti ničemu - s hrdinkou, ke které jsem nepřilnula. Víte … bez ohledu na žánr od filmu zpravidla očekávám, že mě na chvíli zbaví reality - a zavede mě do krajiny iluzí. Nepotřebuju, aby mi s každým záběrem dával jasně najevo, že jde jen o jakousi dohodu smluvních stran, jejímž výsledkem je tu závažná, tu zase rozpustilá HRA na pravdu, obsahující barevné (případně černobílé) pohyblivé obrázky doladěné odpovídajícím zvukovým doprovodem ... hra dosti pochybná, protože ji nelze brát vážně ani nevážně - protože ji nelze naplno PROŽÍT ... 2,5* ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem čekala něco jiného. Víc slunce, víc moře, víc svahů... líbilo by se mi, i kdyby to bylo prostě víc poetický. Udržet si to atmosféru, kdy Frances vaří pro dělníky, tak dám jasných pět (a ona tam místy pořád probleskovala). Jenže místo toho se tam snažili narvat vtipy a situace, které tam podle mě byly jako pěst na oko a to hodně filmu uškodilo. Každopádně Diane Lane byla okouzlující a hrála velmi dobře. A mě celkem okouzlil realiťák, i když není vůbec můj typ, ale byl vnitřně moc krásnej. ()

Reklama

ajuska 

všechny recenze uživatele

Ano, prosluněné Toskánsko je nádherné, ale to nic nemění na faktu, že tento film naprosto postrádá zajímavější děj, něco, co by ho táhlo kupředu. Je to sice vskutku taková příjemná pohodovka, ale já se zkrátka po většinu času nudila, italské charaktery mě moc neupoutaly a drobné epizodní zápletky s klasickými motivy nevzbuzovaly pozornost. I když k nějaké domácí práci, třeba takovému žehlení, by to byla ideální kulisa. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Mám rád tyhle sluncem prodchunté, po středomoří vonící filmy, žel zde vinou ať už předlohy nebo scénáře je tato atmosféra neustále narušována stokrát opakovanými motivy, které často ani nejsou režijně zvládnuty. Diane je opět nádherná, italští herci plní své figurky, ale ostatní (i když často vinou sterilního děje či dialogu) nestíhají. Přesto přeze všechno, s dobrým vínem a v příjemné společnosti, se jedná o slušnou zábavu, !ale! jen na jedno shlédnutí. PS: prosím ani se nepokoušejte srovnávat s A Good Year, ten hraje tak o dvě soutěže víš. ()

knihovna 

všechny recenze uživatele

Pokud nemáte správné chromozomy, ani to nezkoušejte. Nebo musíte být beznadějný romantik. Ani jedno nejsem, takže jsem u filmu dosti často usínal. Doufám, že jsem neprospal nějakou erotiku, ale asi ne. Jediným oživením pro mě bylo bourání zdí mezi pokoji, protože vypadala jako zeď nosná, tudíž jsem čekal, že se celý dům složí jako domeček z karet. Nestalo se tak, i strop zůstal. Škoda. Diana není žádná velká krasavice, spíš se na ní dobře kouká a to je na jeden film docela málo. Zase na druhou stranu, není to špatně natočené, já jenom nejsem ta správná cílová skupina. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (13)

  • Scéna, kdy Frances (Diane Lane) píše pohlednici pro matku Rodneyho, se odehrává v Cortoně na Piazza della Republica, tak jako většina scén z tohoto města. Natočení filmu v Cortoně silně ovlivnilo návštěvnost města turisty z USA. (Tonula)
  • Kromě Cortony a Positana se film natáčel i ve Florencii, Montepulcianu, Římě a San Franciscu. (Tonula)
  • Scéna, kdy Frances (Diane Lane) odjede s Marcellem (Raoul Bova) za jeho příbuznými, se odehrává ve skutečnosti v malebném městečku Amalfi nedaleko Neapole. Toto město je mimo jiné proslulé rodinným výrobcem místního nápoje Limoncello z vlastních sadů citronovníků na kopcích nad městem. (sinjakupre)

Reklama

Reklama