Reklama

Reklama

Outland

  • Česko Třetí měsíc Jupitera (více)
Trailer

Obsahy(1)

Policista ONiel (S.Connery) je poslán do pracovní kolonie na jednom z měsíců Jupitera, kde jsou hlášeny násilné smrti horníků. V těle obětí byla vždy nalezena smrtící droga. Šéf základny moc vstřícný není, a tak se ONiel musí na vlastní pěst vydat po stopě drogových překupníků. Stává se však terčem najatých vrahů… (pfa)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Western z toho čiší na světelné roky daleko, a představa, jak by asi jednotlivé scény v tomhle zasazení vypadaly (respektive čím by se dali nahradit dělníci ve skafandrech, kterým z fetu začíná šplouchat na maják), je asi nejzábavnější složkou při sledování filmu. Connery ujde, jeho netypický sidekick je fajn, můžete se ujistit, že Raymondův táta byl už za mlada psychopat, a hlavně je na co se dívat, pokud je vám blízká estetika lodí Nostromo a Sulaco;) Bohužel westernové téma se promítá i do pomalejšího rozjezdu a v zásadě zbytečně natahované závěrečné "přestřelky", ale netrpěl jsem. I když přiznávám, že jsem při prvních záběrech na Io a prvních tónech Goldsmithovy hudby měl poněkud vyšší očekávání. 60% ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Trochu starší zapadlé sci-fi, které díky svému nadčasovému designu nezastaralo ani po třiceti letech. Vidět Seana Conneryho ve westernovém rámci pobíhajícím po měsíci Jupitera je hodně originální... i když trochu schematická zápletka dělá z Hyamsova filmu vlastně tak trochu béčko. Pokud očekáváte film bez silných ambicí, budete spokojeni. 65 % ()

Reklama

KasparekZabijak 

všechny recenze uživatele

Sean Connery v dost neobvykly roli serifa - samotare, kterej kdesi kousek od Jupitera na vesmirny stanici resi podivny umrti horniku. Slapne pri tom na kuri oko spolecnosti, ktera tuhletu vesmirnou stanici vlastni a zaroven skrz svy prostredniky dovazi drogy, ktery delaj z horniku magory. Sef spolecnosti neleni a pozve si do vesmiru par sympataku s kverama, aby Seana oddelali, ale jako to dopadne vsichni vime. 60% ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Outland sa nehrá na nič veľké, aj keď Connery je určite veľký herec. Síce toto nebola celkom jeho parketa, nijako však neurazil, ani sa neznemožnil. Príbeh filmu ja na rok i krajinu pôvodu celkom podarený, zábery v extériéri sa vydarili. Koniec filmu však vyznieva úsmevne - hlavný hrdina (šerif) nervózne čaká, až za ním prídu zabijaci, aby ho odrovnali, pritom zločin spoločnosti nepotrebuje vôbec vytrúbit do sveta/vesmíru, však načo...všetko zvládne aj sám. Hodnotenie: 60% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Docela povedené sci-fi, kdy se ukazuje, že v 70. a 80. letech se prostě dařilo využívat uzavřené prostory vesmírných lodí a planetárních stanic k tomu, aby se obávaly nejen postavy, ale i divák. Všechno je tak krásně depresivní, a přitom je možné tu vést akční film, který dovede místy opravdu strhnout. Sean Connery zase válí. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (3)

  • Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films - Saturn ´82 (USA): - Cena pro nejlepší herečku ve vedlejší roli (Frances Sternhagen). (Terva)

Reklama

Reklama