Reklama

Reklama

Epizody(7)

Obsahy(1)

Pokračování legendární dokumentární série Davida Attenborougha nabízí exkluzivní záběry života na naší planetě jako nikdy dřív. Vydejte se spolu s ním na nepřekonatelné putování po ostrovech, pohořích, pouštích i městech... Fascinující přírodovědný seriál Zázračná planeta před deseti lety úplně změnil způsob, jakým se natáčejí dokumenty. Nám divákům zároveň nabídl absolutní portrét života na Zemi. Ale deset let je dlouhá doba. Bleskové technologické pokroky a nově získané znalosti o přírodě umožnily znovu představit naši zázračnou planetu v úplně jiné perspektivě. Zázračná planeta II je ambiciózní seriál s přelomovým nápadem. Poprvé díky němu můžeme spatřit Zemi z pohledu samotných zvířat. Na cestě džunglemi, pouštěmi, pohořími, ostrovy, pastvinami a městy objevujeme unikátní místa výskytu nejrůznějších zvířecích druhů i fascinující způsoby, díky kterým tady přežívají. Nové technologie a nejmodernější vybavení umožnily zachytit jejich příběhy v neuvěřitelných detailech. Vůbec poprvé můžeme zažít nejdramatičtější chvíle v životech zvířat společně s nimi. Díky Zázračné planetě II se dostaneme blíž než kdy dřív. Tento projekt vznikal mnoho let a získal četná ocenění, je nejdražším přírodovědným dokumentárním seriálem, který kdy nechala natočit BBC. Sérii komentuje Sir David Attenborough a hudbu složil Hans Zimmer. Seriál staví na naprosto unikátních záběrech, které jsou v některých případech i první svého druhu. Seriál se stal historicky nejsledovanějším dokumentem v celé Británii! (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (145)

xtomyx 

všechny recenze uživatele

Po třech dílech, jsem si naprosto jist, že tato série dokumentů je opravdu vítězná. Samozřejmě, člověk hned uvažuje nad tím, jak těžké to vše muselo být a kolik času to stálo, aby vše mělo správný dramatický a výstižný záběr. Většina scén je zaměřená na oblasti, kam se jen tak normální člověk nedostane, naopak oceňuji obětování lidí ze štábu, kde trpělivost byla hlavním aspektem k natočení úchvatných záběrů členů naší planety a jejich průběhem života, ať už jde o přežití či rozmnožování a to vše, za těžkých podmínek, které by si člověk nedovedl vůbec představit. Těším se na další díly a ve skrytu duše doufám, že po pár letech nebudu někde číst, že přibývá těžce ohrožených nebo vyhynulých druhů! Bohužel faktem je pravda, kterou ví většina lidí a ani si ji neuvědomuje, jak rychlým a zvráceným způsobem decimujme naší planetu na úkor přežití vysoce se rozmnožujícího lidstva. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Myslim, ze nova Planeta Zem si ine ako plne hodnotenie, ani nezasluzi. Ide o vizualne prekrasny a obsahovo unikatny pocin, ktory na jednej strane ukazuje rozmanitost a krasu planety, na ktorej zijeme, no na druhej strane prezentuje tym najlepsim sposobom sucasne technologie, ktore jedinecnost prirody dokazu zachytit ako nikdy predtym. No a vidiet to v 4K s HDR, je absolutnym pozitkom, pricom tento dokument by mal sluzit ako prezentacny nastroj aktualnych zobrazovacich moznosti. ()

Reklama

LeitoSE 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ by sa k nám Planet Earth vracal každých desať rokov s takto prekrásne nasnímanými novými dielmi, tak sa vôbec nebudem hnevať. Najsilnejšou stránkou Planet Earth, samozrejme mimo vizuál, je doplnenenie o funkčný komentár, ktorý je rovnako kritický ako optimistický a človek si potom odnáša pocit obohatenia nie len o faktografické zaujímavosti o prírode, ale aj z množstva problémov hodných na zamyslenie sa pre bežného človeka s jeho nepodstatnými malichernosťami každodenného života. 6/6 - 100% ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neměl bych, ale už po prvním díle to sem musím vpálit. Příroda, kamera, Zimmer a hlas Davida Attenborougha. Tady se nedá než házet superlativy. Update: Po dokoukání nemám skoro co dodat. I když žádný díl není slabší než ostatní, musím navíc zmínit poslední epizodu Města, která zobrazuje, jak se život zvířat přizpůsobuje městskému prostředí, tedy něco, co v obdobných dokumentech moc vidět není. Škoda, že dílů není více, třeba oceány tentokrát samy o sobě nebyly, ale Attenborough nevypadá, že by to balil, takže určitě neřekl své poslední slovo. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvůrci z Británie a úžasnost našeho života opět ukazuje svou plnou krásu. Opět se setkáváme u kultu, který znovu ožil, aby nás obecně a zcela záživně poučil o tom jak je naše planeta výjimečná a dokonalá. Samo o sobě i po tolika seriálech je neuvěřitelné, že s každým dalším a jiným dílem to tvůrci dokáží několikrát prokázat. Plus k tomu stále epická muzika, která u tohoto díla dělá tolik, že to ani nejde popsat. Je jednoznačné, že toto obecné sdělení věcí v obecné rovině mi začalo vyhovovat více než určité specifické série. V tom spíše jediný výjimečně dominoval Lov. Mluvíme o klenotu, který je potřeba chránit. A je potřeba ho vidět, aby jsme pochopili jedinečnost naší planety. ()

Galerie (75)

Související novinky

Zázračná planeta II - Live in Concert již 28. 3.

Zázračná planeta II - Live in Concert již 28. 3.

18.03.2018

Po senzačním úspěchu programu Zázračná planeta - Live in Concert se na jaře 2018 představí pokračování koncertního provedení dokumentárních přírodopisných filmů BBC - Zázračná planeta II. Na programu… (více)

Reklama

Reklama