Reklama

Reklama

Proč se psi smějí a šimpanzi pláčou

(TV film)
  • USA Why Dogs Smile & Chimpanzees Cry
všechny plakáty

Obsahy(1)

Na tvářích zvířat zachycujeme jejich radosti i strasti. Můžeme ale věřit tomu, co vidíme? Směje se pes z radosti? Pláče slon smutkem? Připisování "lidských" emocí zvířatům se pro vědce rovnalo zločinu, protože nikdo nedokázal city změřit. Ale nové technologie snímání mozku a genetické testy, spolu s pozorováním zvířat, které se učily lidskou řeč, nám dovolily nahlédnout do srdcí i myslí zvířat. Vědci, výzkumníci, dokumentaristé - lidé, kteří mezi zvířaty tráví nejvíce času - nás berou na nebývalou cestu do oblasti emocí, o kterých jsme si mysleli, že jsou výlučně lidské... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

tahit 

všechny recenze uživatele

Vynikající film, který vysvětluje mnohé a otevírá zcela nové pohledy do světa zvířat a podstaty jejich duševního života. ()

toyrider 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý film, jehož slova mě donutila vstát od pc a jít se koukat na televizi.Opravdu mě donutil se zamyslet, což se povede málokterému snímku. ()

haWranka 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem sice jenom druhý díl (a moc mě to mrzí), ale přesto se mi to opravdu líbilo. Jednotlivé příběhy mě dojaly dozvěděla jsem se spoustu nových věcí. Tomuhle já říám dokument! ()

Berry0153 

všechny recenze uživatele

Zajímavých dokument, který dokazuje, že nejen lidé, ale i ostatní živočichové jsou schopni cítit emoce. První část dokumentu je mírně nadprůměrná, druhá vynikající. 85% ()

Reklama

Reklama