Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hudební dokument o českých revivalových kapelách, hudebním vkusu, ale i o srdečním fanouškovství a výjimečných lidech, pro které se revivaly staly poslední záchranou... Česká republika má na počet obyvatel zřejmě nejvíce revivalových kapel ve srovnání s ostatními zeměmi světa. Revivaly jsou přitom tradičním a masovým fenoménem české hudební scény. Na rozdíl od zahraničí, kde tribute bandy mají většinou legendární „mrtvé kapely", u nás fungují revivaly dokonce stále existujících domácích skupin. Dokument sleduje pětici nejpozoruhodnějších tuzemských revivalů různých žánrů (Kabát, Michal David, Pop Stars – šest revivalů v jednom, Rolling Stones Ravival Prague a Velvet Underground Band Praha) a o každém z nich vypráví prostřednictvím komických i emotivních příběhů jejich muzikantů, kteří napodobují své slavné vzory, s nimiž je navíc tvůrci konfrontují. Každý z protagonistů má svůj vlastní cíl a touhu uspět v téhle branži, každý předkládá svou neopakovatelnou zkušenost, jež dohromady skládá fascinující pohled na nejbizarnější fenomén české hudební scény napříčí časem, žánry i popularitou. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

Fifer 

všechny recenze uživatele

Jarda Konáš a další kritici se snaží představit ČR jako zemi ošuntělých revivalů. Fanoušek je týpek s obřím pivním pupkem a sandálama v ponožkách. Já myslím, že ČR není nějak výjimečná. Ostatně v dokumentu se hovoří, že kapely jezdí i na evropská turné. I když má třeba Konáš pravdu v tom, že je škoda, že jsou městské slavnosti často přehlídkou revivalů, nedělal bych z nich zlo. Jako student jsem měl čas jezdit na koncerty do Vídně, Prahy, občas i Berlína. Teď ho nemám. Někdy je pro mě opravdu jednodušší zajít si na revival, než si vzít den volna a jet na pařbu do Prahy. Nevidím na tom nic špatného. Proto pro mě postrádá tenhle dokument smysl. Proč by mě mělo zajímat setkání Michala Davida s jeho imitátorem? Proč mám sledovat, jestli frontman kapely XY dělá frézaře nebo zedníka? Jednotlivé kapely dlouze vysvětlují svoji lásku k hudbě, kterou hrají. Představte si, že zpěvák Queen revival je blázen do Fredyho M., to je pecka, co? Můj otec si právě koupil letenku do Paříže na 4 dny a na koncert Coldplay. Dělá ho to lepším člověkem, než když si někdo nemajetný zajde na Coldplay revival? Je přece logické, že lidi, co nežijí v Praze, musí chodit na horší kapely- nemají takový výběr. Přijde mi hloupé nějak se jim vysmívat. Osobně mám rád lidi, kteří se nestydí a tančí. Klidně na vesnické zábavě. Je s nima větší sranda, než s někým, kdo letí na koncert přes půl světa, a pak ho prostojí s iPhonem v ruce. Dosti fádní dokument, který dělá kauzu (jsme země revivalů) z něčeho, co kauzou není. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Dokument, který vyvrací sněhy zaváté „co Čech, to muzikant“ a jenom potvrzuje, že většinový našinec kromě siláckých výkřiků na sociálních sítích, ujíždí na nekonečných seriálech, levném salámu a zábavových kapelkách. Dobrá, ale to už jsme všichni tak nějak tušili. Ale já mám na dokumentech rád, když kladou otázky….jo a dobré je taky, když se dostane i na odpovědi. Tady se nám bohužel dostává pouze různých postaviček….já jsem jednočlenný Kabát, já jsem Anni-Frid Lyngstad, já sbírám céčka, já jsem Batman. Ale proč? Proč dáváme před kvalitní knihou přednost seriálu Ulice, proč jezdíme do Chorvatska s kufrem plným lahváčů, proč si raději koupíme na tržnici petardy, než by jsme vyrazili na pravé Rolling Stones? Nevím, ale ten prostovlasý pán má rád Michala Davida. PS: Ten kolega, co po večerech předvádí Pepu Vojtka je v paruce přesnej :D ()

Reklama

dkas 

všechny recenze uživatele

Bizarní. Kabát má v ČR a SR 26 (!!!) revivalů. To asi hodně vypovídá o vkusu lidí... Každopádně velice zajímavý dokument. Co tam občas hrálo, to byla fakt hrůza :-) ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Agrometalovým a revivalovým kapelám se vyhýbám. Tento dokument mně v tom ještě utvrdí. Nejméně dvě třetiny krátkých ukázek bylo prostě otřesných. Ovšem jako takový zvláštní bizár má Šafránkův film svou cenu. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Tento dokument jen potvrzuje, že Česká republika je vesměs národem hudebních ignorantů. Jsem rád, že mezi ně nepatřím. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama