Reklama

Reklama

Chi se da feng bao

  • Hongkong 赤色大風暴 (více)

Recenze (3)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Uvod je pomaly a dost dlho trva kym viacere linie zacnu do seba zapadat. Mame tu nedisciplovaného policajta (Simon Yam), naivneho policajta (Michael Miu Kiu Wai), spravnackeho policajta (Ray Lui) a skorumpovaneho policajta (Robin Shou), ktory sa zapletie s priekupnikmi zbrani ktorym veli Philip Ko. Dost dlho tym dobrym trva, kym pochopia kto je vlastne zly a spoja proti nim sily. Lenze kym sa tak stane, tak si to odskace aj niekolko postav na kladnej strane barikady a to riadne krvavo. Tento film sa s tym aj na HK pomery neserie a odskace si to aj male decko. Akcnych scen tu zase az tak vela nie je a hlavne prestrelky mi pripadali priemerne. O nieco lepsie su na tom bitky z ktorych sa mi najviac pacila ta s Moon Lee, ktora tu hra manzelku jedneho policajta. Asi najväcsim kladom tohto inak priemerneho filmu je niekolko famoznych kaskaderskych scen v ktorych sa predvadzaju akteri s nizkym pudom sebazachovy. Ta s malym dievcatkom, ktoru spomina raimi mi az tak neuveritelna nepripadala. Je celkom zretelne jak to natocili a pravdepodobne to ani nebolo az tak prilis nebezpecne. Ale aj ked mam rad samovrazedne kaskaderske kusky, tak nerad v nich vidim male deti, ktore sa nedokazu zodpovedne rozhodnut, ci sa ich zucastnia. Okrem niekolkych paradnych padov a zoskokov z velkych vysok sa dockame aj nebezpecnych vybuchov blizko hercov. Najviac sa mi pacil pekne zostrihany vybuch jednej postavy, ktory pôsobi velmi realisticky. Skoda, ze dramaticka stranka filmu nefunguje tak dobre ako kaskaderske kusky, takze aj ked tu chcipne vela kladnych postav, tak mi to bolo celkom jedno. 5/10. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Drsná nízkorozpočtová akčka s pár známýma tvářema. Film se dost dlouho rozjíždí, první hodinu probíhají thrillerové piškuntálie s pašováním zbraní, občas nějaká krátká akce. Jenže pak přijde okamžik, kdy se všechno zes.re, a musí se sáhnout k radikálním řešením. No a tady snímek obsahuje několik intenzivních, nezapomenutelných scén, které už zabrousily do hájenství ratingu CAT III. Mě k filmu nalákala scéna únosu malé holčičky, která koluje po youtube. To je něco tak neskutečně HARDCORE, až to bere dech. To ještě byly doby, kdy doznívala klasická hongkongská kaskadérská škola, a co se tady děje, to je peklo- padouch drží děvčátko za vlasy z okna jedoucího auta a zachránit se ho snaží maminka Moon Lee, která se zuby nehty drží předního kufru. To jsem fakt valil oči. A právě tyhle scény táhnou hodnocení nahoru, jinak by to byla troječka jak víno. :-) ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Je to film natřískaný akci a to co ho lehce shazuje je jeho provedení. Tyhle filmy se vyznačují rychlím střihem a ten tento žánr dělá tak zajímavým, ale tady panu stříhači ujely nůžky. Střih akčních sekvencí vyloženě teleportuje osoby v čase a prostoru. Pak je tu ještě pár vyloženě do očí bijících věcí, jako nekonečně mnoho nábojů v samopalu Dana Auzdaye při přestřelce v garážích, napíchnutí na hák jeřábu a nebo celá akční sekvence na střeše. Přesto film co upoutal mou pozornost. ()

Reklama

Reklama