Reklama

Reklama

Klec smrti

  • Hongkong Zhan long (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Pětinásobný světový šampión v karate Joe Lewis předvádí svůj mužný zevnějšek a sportovní mistrovství ve filmu, kde se střetávají dva tábory, americká a asijská sportovní škola. Souboje jsou ukázkou bohatého rejstříku bojových stylů karate a kung-fu. Vítěze závěrečného duelu na život a na smrt v bambusové kleci plné ostrých nožů můžete tipovat od prvních metrů této podívané. (bolfik)

(více)

Recenze (8)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prvá hodina je totálna katastrofa v ktorej nefunguje jak akýkoľvek dej, tak ani bitky za veľa nestoja. No a potom sa bitky o milimeter zlepšia, ale stále žiadna sláva. Chvaty sú pomalé jak v starých fázovacích kung-fu, takže aby im dodali dynamiku, tak sú zrýchlované. Neraz sú použité pomocné laná. Bitky sú točené vo veľkých detailoch a často sa strihá. Takže si tu chýba jak nejaké náročnejšie chvaty, tak aj viacero výmen bez strihu. Na to, že to produkovali aziati a hlavnú úlohu hrá skúsený bitkár Robin Shou, tak to vyzerá jak klasická americká mizerná arénovka. Ale čo iné čakať od packala producenta Lo Weia. Niekoho aspoň pobaví starý trojhlasý CZ dabing v ktorom sa nešetrí slovom sračka. To sa hodí aj na samotný film. 2/10. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Zhruba 80% filmu je dost slabá, občas značně přihlouple jednoduchá, bojovka s takovým tim typickým hongkongským dost patrným přihráváním skoků, pádu a úderů a abych pravdu řek, tak to nepůsobí zrovna dobře, navíc souboje působí nacvičenou hopsandou a nezachrání to ani celkem nesmyslně se rozstřikující krev, ale zhruba počínaje, do tý doby neviděnou, drsnou a dobrou bitkou trojice holek, to dostane teprve ten správnej švih a vyvrcholí to perfektním dvojitým duelem v kleci smrti, kterej jakoby snad ani do tohohle filmu nepatřil, kde to konečně pořádně rozjede i Robin Shou ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je jednoznačně jedno z NEJLEŠÍCH Béček, jaké jsem kdy viděl a jedna z nejlepších "martial arts - ringových mlátiček" co znám!!! Něco takového jsem opravdu nečekal. Nikdy jsem o filmu neslyšel, nikdy jsem ho neviděl, pokud byl někdy ve VHS půjčovnách, tak jsem ho evidentně propásl, ale o to větší překvapení a zážitek to pro mne byl v dnešní době ... Rozhodně zapomeňte na scénář a cokoliv hlubokého s smysluplného, to zde není! Je to opravdu béčko a to megaBéčko!! Jenže jeho kvalita tkví v tom, že akce, tedy souboje a řežby všech možných bojovníků a bojovnic, zabírají snad 70% stopáže filmu a jejich choreografie dosahuje na svoji dobu skutečně špičkových kvalit. Za prvé se zde setkáváme vesměs s mnoha skutečnými mistry mnoha bojových umění, už to je velká devíza, proto si choreografové nemusí pomáhat tolik střihem a kamerou. Robin Shou se později proslavil jako Liu Kang ve filmu Mortal kombat 1 a 2 (natočený podle slavné videohry). Musím uznat, že opravdu v tomto filmu umí a je to právě on, kdo válcuje většinu nepřátel. Ale nejen on, je zde i pár kladných postav výborně ovládajících různé bovojé styly a zejména mraky všemožných záporáckých postav, jejichž repertoár bojových stylů je tak široký, že si divák užije vše, od prostého wrestlingu až po tradiční kung fu ... Ten film je hlavně prostě sympatický, je krásně barevný, vizuálně přitažlivý, nabušený akcí, plný neuvěřitelných zákroků, zdánlivě kontaktní, rychlý a dynamický ... Prostě pastva pro oči, vyloženě paráda!!! Vypněte prosím mozek a uvidíte nevídané. Samozřejmě, že někdy si choreografové pomůžou jak střihem, trampolínami, tak dráty, ale kvalitně. Žádná odbytá práce. Právě tím, že film se nezabývá ničím kolem, nic moc na sebe nenavazuje a je to jen střet dvou škol a neustálé se mlácení, podrazy, souboje, únosy a finální řežba v kleci se špičatými bambusy, tak tím je prostě aspoň pro mne (mluvím skutečně za sebe a hodnocení je také za mne v odnoži B ringových filmů) neuvěřitelně přitažlivý. Navíc je brutální!! Krvavý, lámou se ruce a nohy proti kloubům, krev stříká na všechny strany ... Opravdu nemůžu jinak než jít do plných *, koukal sem na to od začátku až do konce jak vyvoraná myš a úžasně se bavil!!! Mimochodem, ten záporák úplně na konci, Joe Lewis (asi největší mistr ve filmu) jej hraje, je jeden z 5ti lidí, kterým se podařilo kdy v ringu porazit Chucka Norrise ... Film mi dost připomínal japonské karateřežby ze 70.let jako byl třeba Street fighter apod. Myslím tím hlavně look/vizual, a akci bez nějakého řešení kdo proč a nač ... bomba!! ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Shlédnuto na staré originální VHS. Příběh a ostatní věci k filmu jsou na nízké úrovni. Nic nějak nemůže diváka zaujmout, což je škoda. Škoda proto, že souboje jsou dost slušné - ne hvězdné, ale dostatečně zabaví a jsou dobře natočené, hlavně filnální boj. Přesto je mé hodnocení celkově jen tak na 37% = ** ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Slušná mlátička s optimálně nablblým příběhem o dvou znepřátelených školách. Bitek požehnaně, různé styly a k tomu namusklenej záporák. Občas si sice kaskadéři pomohou dráty víc než by bylo zdrávo, zvlášť jeden ten odkop ke konci v bambusové kleci, ale ono to celkově přispívá k pohodobé atmosféře filmu. Nutno vidět pro maximální požitek s českým dabingem, který je opravdu jedna báseň. ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama