Reklama

Reklama

Film (Ne)obyčejný kluk, natočený na motivy bestselleru deníku New York Times, vypráví fascinující a dojemný příběh Augusta Pullmana. Ve chvíli, kdy August, který se narodil s vadou obličeje, která mu dosud bránila navštěvovat běžnou školu, nastupuje do páté třídy místní školy, stává se tím nejméně pravděpodobným hrdinou. S tím, jak se jeho rodina, noví spolužáci a širší komunita snaží nalézt v sobě soucit a přijmout ho, Auggieho mimořádný osud je všechny spojí a dokáže, že nelze prostě zapadnout, když se už od narození lišíte. (HBO Europe)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (341)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Pani Palacio napísala knihu pre malého čitateľa, v ktorej ukázala ako sa to má robiť, keď do vášho života vkročí niekto výrazne odlišný. Poučiť sa môžu aj dospelí. No a Chbosky zase raz pretavil knižný príbeh do filmu bez jedinej chybičky, pretože to známe "kniha je lepšia ako film" tu neplatí. Ten chlap to jednoducho vie. Páčilo sa mi, že zachoval to najzaujímavejšie z knihy ... viacerých rozprávačov príbehu. Herecky veľmi fajn, hudobne tiež vydarené. Príjemný rodinný film, o tom že pozerať sa nestačí len očami, ale aj srdcom. Skutočnosť je ale podľa mňa úplne iná. No a ešte ... aj kapesníky treba, a rovno celý balík. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Wonder určitě žádný zázrak není. Je to jeden z těch filmů, který se vás svou miloučkou sentimentalitou bude ustavičně snažit rozbrečet, ovšem je to ale zároveň film, který na to jde chytřeji než jiné. Příběh sympatického klučíka s obličejovou vadou dost trefně a zajímavě poukazuje na obecně známou věc, že bychom neměli soudit podle vzhledu, nýbrž podle povahy. To, co však činí tenhle příběh ještě o něco lepším než podobné fliky (a že jich je dost) jsou ostatní členové chlapcovo rodiny - Wilson a Robertsová jsou nesmírně líbiví rodičové, stejně tak se povedla starší sestra, která se zas, v kontrastu se svým mladším bráchou, snaží vymanit z pozadí, plus klidně bych ocenil víc scén mezi ní a matkou, to bylo super. Propojení vztahů mezi všemi členy rodiny je nejsilnější stránka filmu, přičemž mu to vyšlo setsakramentsky dobře. Snad jen bacha na ty přílišné nálevy kýče a sentimentality, těmhle líbivým dramatům to spíš škodí. Slabší 4* ()

Reklama

hygienik 

všechny recenze uživatele

Vcelku chápem tých, čo tomu dali odpad. On to odpad objektívne nie je, ale strašne vás naštvú tie cheer-up frázy tipu, ak ti nikto nezatlieska, urobím to pre teba ja. Augie je obrovským emocionálnym magnetom pre divákov. Jasné, má to ťažké, lenže jeho príbeh robí z filmu tuctový doják. A to paradoxne tým viac, keď sa snaží nebyť tuctový. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Příjemně plynoucí snímek o tom, že nikdo z nás by neměl soudit knihu podle obalu, a že každý z nás si alespoň jednou v životě zaslouží potlesk ve stoje. Wonder staví na jednoduché kostře příběhu, díky níž víte hned na začátku, jak to celé dopadne. To by zase tak tolik nevadilo, jelikož snímek nabídne perfektní herecké výkony a velký pozitivní náboj. Bohužel, ke konci se film zvrtne v šíleně přeslazený "cringe fest", z něhož Vás rozbolí hlava. Tento styl zavděčit se úplně všem mi zde vážně nesedl, přičemž velmi pokazil výsledné hodnocení. Škoda. „Auggie can't change how he looks. Maybe we should change how we see.“ ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Poutavé rodinné drama, která není pouhým příběhem o chlapci se znetvořeným obličejem, ale celkově příběhem o tom, že každá mince má dvě strany a to, jak se někdo chová, má svůj důvod, který nemusí být vždy na první pohled viditelný. Herecky je film perfektní, dokáže dojmout a mini příběhy vedlejších postav mi přišly jako dokonalý nápad. ()

Galerie (156)

Zajímavosti (16)

  • Natáčelo se od 18. července do 13. září 2016 ve Vancouveru (Kanada) a v New Yorku (USA). (BMW12)
  • V závěrečné scéně filmu můžete vidět autorku knižní předlohy, R.J. Palacio, jako nadšenou divačku u předávání cen žákům. (Veeria)

Reklama

Reklama