Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co může mít malá holka společného s drsným recidivistou? Touhu po svobodě... Mladý zloděj aut Jozef, který si říká Joko, je ve vězení terčem kruté šikany ze strany spoluvězňů. Po pokusu o sebevraždu jej odvezou do nemocnice, odkud se mu podaří utéct. Na útěku před policií ukradne auto, ale teprve potom zjistí, že je v něm jedenáctiletá dívka Kika (vl. jm. Kristína), jejíž otec na chvíli odběhl něco vyřídit. Zpočátku je to tak, jak to vidí policie – delikvent s násilnickými sklony unesl nevinnou holčičku. Jenže nesourodá dvojice se během skrývání v podunajské přírodě pomalu sbližuje. Kika je totiž dítětem rozvedených rodičů, z nichž ani jeden si na ni neudělá čas, zatímco Joko je jen bezvýznamným pěšákem ve hře mafiánského kšeftaře Mačugy, který má pod palcem zkorumpované policisty. Oba touží po lepším místě ve světě. Pro Joka to znamená naskočit na nějakou loď, která pluje do Rakouska... (Česká televize)

(více)

Recenze (31)

paeso 

všechny recenze uživatele

Škoda tohto premárneného filmu. Scenár nie je vôbec zlý, taký trochu úlet spojený s drámou. Ale spracovanie? To je kŕčom tohto diela, ak sa to vôbec dielom teda dá aj nazvať. Herecké výkony sú u niektorých zúfalé a aj vďaka nim som filmu neuveril. Tá hviezdička je za scenár. 24 miliónový rozpočet a aj napriek tomu film vyzerá veľmi lacno. Ešte raz, škoda... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nápad by ešte ušiel, lenže tu potom prichádza na radu scenárista, režisér a nakoniec dramaturg. Ani jeden z týchto tvorcov slovenského filmu s mysterióznymi prvkami neodviedol svoju prácu aspoň dostatočne. Takže film nudí, jeho myšlienky sú nám prvoplánovo hádzané priamo do očí a uší a každý návštevník kina sa musel pri návšteve kina cítiť trápne. Niečo podobné sfilmoval Shyamalan v podobe Signs v tom istom čase a to je film, kde tí spomenutí tvorcovia svoju prácu odviedli skvele. Pointa je vlastne totožná. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Po řemeslné stránce nepovedený film? Krčím rameny. Já nevím. Já jsem jím totiž jen procházel. Nebo spíš spolu s nimi před něčím utíkal. „Bolí umírání? Když tě operují, tak tě uspí. Ale při umírání? ... Já bych chtěla umrznout. Při tom slyšíš znít zvony...“ Stejně není kam utéct. Ne před životem. Ale znamení, že Bůh je přece jen s ní, ta malá rudá kapka na dopise, to znamení nakonec přece jen přichází. Jedno nepatrné říznutí při holení, jen jediná krůpěj krve... a tolik víry zaseté do dětské duše! ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Co nám chtěl básník říci tímto "příběhem" mi zůstalo ukryto tak dokonale jako Natascha Kampuschová rakouským policistům pod Priklopilovou garáží. I pokud bych přijmula za svého kriminálníka lidumila a školačku s dobrodružnou duší, nepodařilo se mi ani k jednomu najít vztah či snad dokonce náznak sympatií. Má to hezkou kameru i občasné vizuální nápady, ale scénáristicky a režijně je to dokonalý paskvil, kterému chybí jakékoliv poselství. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Určitě bych se nebála srovnávat Balcův film Dážď padá na naše duše s Bessonovým Leonem, který připomenul ve své době skvělé možnosti příběhů zdánlivě nerovných dvojic. Rena a malou Portmanku zde zdařile suplují Ollé a Svarinská, která nám od té doby mnohokrát dokázala, že je skutečně talentovaná a není jen bezprostředním dětským hercem. Poprvé jsem se s ní setkala v seriálech Keby bolo keby a Nesmrteľní a od té doby je její jméno v obsazení určitou zárukou kvality. Balco nám přinesl nevšední slovenskou roadmovie o psanci skrývajícím se v podunajské přírodě. Na poměry tehdy skomírajícího slovenského filmu vznikl projekt, za který se nikdo nemusí stydět, i klasické složky, které malým národním kinematografiím dávají zabrat, jako jsou humor a akce, zde šlapou jako hodinky. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Takmer všetky postavy hrané nehercami nahovorili známe profesionálne artikulujúce hlasy. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama