Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychiatři MacGregor a Lorimer uvedou mladou ženu Jane do hypnotického stavu a ta jim následně vypoví šokující příběh o strašlivém zážitku, který zapříčinil výpadek její paměti. Krátce po svatbě se Joyce Webster vydává společně se svým manželem Paulem na líbánky. Během jízdy vlakem však její muž obdrží záhadný telegram, zpanikaří a následně beze slov vystoupí z vlaku a zmizí. Zdrcená Joyce se obrátí na policii i soukromé detektivy, kteří pátrají po celé zemi, až jednoho dne konečně naleznou malou stopu. A tak se Joyce vydává do městečka Bayou Landing – hluboko do srdce louisianských bažin, kde měl údajně Paul trávit dětství a chodit do školy. Zde se setkává s ochmelkou Manonem, který z duše nenávidí zdejší aligátory, jimiž se to v bažinách jen hemží a kteří ho v minulosti připravili o ruku. Přesto je jediný, kdo ji může zavést hluboko do bažin, do domu, jehož adresu Joyce pevně svírá v rukou. Vlídného přijetí se jí zde sice nedostává, protože madam Lavinia o návštěvy nestojí, ale nakonec nechává mladou ženu v domě přespat. Jak ona, tak služebnictvo však tvrdí, že Paula neznají a v životě o něm neslyšeli. Joyce se však nezdává a rozhodne se pátrat na vlastní pěst. Stopy ji dovedou až k jistému doktoru Sinclairovi, který provádí pokusy na lidech a s hrůzou zjišťuje, že Paul je jedním z nich… (SOLOM.)

(více)

Recenze (17)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatný film, který je na rozdíl od přeceňované většiny filmů zbytečně podceněný. O žádný zázrak se samozřejmě nejedná, modely krokodýlů jsou hrubě nerealistický a ten závěrečný modýlek (hlavní hrdina Paul, co se mění v krokodýla), to byl vysloveně trapas. Na druhou stranu začátek, kdy hrdina po přečtení telegramu beze slova nechá novomanželku ve vlaku na svatební cestě a sám dezertuje, neměl chybu, a i když je děj zbytečně ukecaný, příběh špatný určitě není. Dalším kladem jsou exteriérové záběry amerického jihu - a velmi dobrá pointa. A jako bonus skvěe vyšinutý šílenec s hákem místo ruky v podání sice zestárlého, ale přesto charismatického Lona Chaneye Jr. Milovníci vintage sci-fi by tento kousek určitě neměli minout - a už vůbec ne ho podceňovat. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Novomanželé Joyce a Paul Websterovi se vydávají na líbánky. Vše je zalité sluncem do doby než Paul dostane telegram, vystoupí z vlaku a zmizí. Po líbánkách je veta. Pátrání Joyce po Paulovi jí přivede až do louisianských bažin které skrývají spoustu nástrah. A nejsou to jen všudypřítomní aligátoři. Ale i Manon s hákem místo ruky(za hák kterej má místo ruky můžou aligátoři a proto je nesnáší) kterého si zahrál Lon Chaney Jr. Zde taky postupně začne odkrývat děsivou pravdu o svém manželovi Paulovi. Je tu totiž i jistý Dr. Sinclair kterej provádí experimenty na lidech a jak se zdá tak jedním z nich je i Paul Webster. Faktem je, že finální maska nevyděsí a dnešnímu divákovi může připadat vyloženě k smíchu ale to je jen malou kaňkou na kráse. Jinak jde o film zábavnej, nenudící, s přijatelnou stopáží, s dobrým hereckým obsazením, odehrávající se v zajímavým prostředí bažin. Já osobně jsem si film užil a oceňuji ho na lepší 3hvězdy. Je jasný, že pro dnešního diváka to nebude. Doporučit lze milovníkům starších málo známých kousků. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Vedec pácha v zadaždenom temnom močarisku pokusy na ľuďoch, a manžel hlavnej hrdinky sa mení v krokodýla. The Alligator People nie sú prúser. Produkciu majú solídnu a potešia snahou podtrhnúť postavy drobnou psychologickou kresbou. Paradoxne sú však v najvypätejších a najdramatickejších okamihoch komickí. A béčkoví ako hrom. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Hloupej film o tom jak jednoho dne zmizí jeden chlap při líbánkách a když ho jeho snoubenka najde tak se mění v aligátora. Je to strašně stupidní a maska na konci je fakt prdel, ale tak nějak jsem se bavil. Film není moc dlouhý a zábava je tu poměrně často. Není to nic extra a na zábavnosti k Plan 9 to rozhodně nemá ale na to jedno zkouknutí mě to pobavilo. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

PAUL, I'LL NEVER BE ABLE TO TELL YOU, HOW SORRY I AM! Film je to dobrý a díky své krátké stopáži i velice intenzivní, co se obsahu týče. Příjezd Jane do bažin, noční odhalení pianisty, napínavé pobíhání mezi aligátory a následné šlapání a zakopávání o ně, do toho všeho bouře, Paul bojující s místním pobudou, to jsou pasáže co táhnou. Navíc mi profesor neskutečně připomínal pana Jana Třísku. Hlasem i vzezřením. Závěrečný souboj s aligátorem je nervy drásající podívaná a když potom Paul zajíždí do bahna a Jane má ve hlase zoufalství, tak to s divákem hne, pokud není ze žuly. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama