Reklama

Reklama

Herculaneum

(festivalový název)
  • Francie Herculanum
všechny plakáty
Krátkometrážní
Francie, 2016, 21 min

Obsahy(1)

Kliknutí v aplikaci, první sex (nad očekávání dobrý) a první rozhovor, který je možná lepší než postelové dobrodružství. Jednoduše přeskočila jiskra a teď jen záleží, jak s ní poperou dva mladí muži, kteří mají od života a hlavně tedy od vztahů, různá očekávání. (Mezipatra)

Recenze (5)

easaque 

všechny recenze uživatele

3* gay konverzační krátkometrážní film, který překvapil přirozenými hereckými výkony. Tentokrát o příběh nejde, ale je působivá jeho práce s emocemi. Závěr bych si dokázal představit jiný, ale není v tomto případě tak důležitý. Svou atmosférou mě připomínal trochu Víkend, který mám rád. Homofóbům rozhodně film nedoporučuji a ostatní si film můžou pustit třeba tady. [ PŘÍBĚH: X /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

pursulus 

všechny recenze uživatele

Homoduše.¬         Jednoduchý příběh o seznamování dvou "homoduší", dvou mladíků střídajících občas své protějšky a hledajících ten pravý. Hezkým je nápad napojiti příběh na Herkulaneum a Vesuv. Jinak, pro svou naprostou, až výukovou jednoduchost, nelze dobře hodnotiti výš než jako dobrý průměr.¬                 Snímek má jednu přednost — je promítán v rámci mezinárodního festivalu "Mezipatra", slavnosti pořádané jednou ročně pro homouše, trans a podobné úchylky. Necpe se tedy do veřejného prostoru, nenacujuje se jinam, než kam patří, do jiného prostředí. Kdyby dělal opak, musel bych to rázně odsoudit — a s tím i celý film. Vystupuje-li kterákoli lidská skupina veřejně za práva, která jí nepřináleží míti, a ještě navíc útočně, potom je třeba její účastníky rozehnat a zbít, případně i jinak řádně ztrestat. (K přináležitosti práva bych musel napsati a vysvětliti tolik, že, nezlobte se, to blíže nevysvětlím.) ()

Deleatur 

všechny recenze uživatele

Herci byli sympatičtí (rád jsem po dlouhé době viděl Elkaima) a intimita mezi nimi přirozená. Jen mě nemile překvapilo, že si jakoby nic sdělovali, že navzájem si jsou jedněmi z mnoha (i kdyby jen pár). Jeden dokonce, že svého partnera právě podvádí. Navzdory tomu bylo nakonec vyznění příjemné, asi díky chemii mezi herci, tedy předpokladu, že si sedli lépe než se svými minulými i současnými partnery. Hodnotím výše i kvůli té špetce opodstatněné skepse na úplný závěr (láva). 58% ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Pouze dva herci. Potřeba nebýt osamělý. Touha po lásce, milování. Nejlépe nás naplní život sám, obyčejně neobyčejný a to je dle mě to hlavní, co si z tohoto solidního krátkého filmu odnáším ... 6777 ()

Reklama

Reklama