Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velká výpravná česko-slovenská pohádka o dvou krásných princeznách, bohatém nápadníkovi a chudém zamilovaném mládenci... Princezna Diana (K. Kanátová) se má provdat za vévodu Filipa (J. Dobrík), se kterým je odmalička zasnoubená, ale nikdy ho osobně nepoznala. Její otec (P. Višňovský) je přesvědčený, že Filip bude pro Dianu vhodným ženichem a oporou. Jeho dcera má však pochybnosti a chce zjistit, jestli bude láska vévody k ní opravdu upřímná a jestli s ním bude šťastná. V předvečer jeho příjezdu se princezna tajně vydá na jarmark a využije náhodné nabídky tajemného kouzelníka (I. Romančík), který slibuje odpověď na otázky o její budoucnosti. Diana vypije jeho zázračný elixír, ale až na zámku se zděšením zjistí, že jí narostl ošklivý nos, který proměnil její dosud krásnou tvář. Diana se nechce nikomu ukázat, ani otci, ani Filipovi. V přestrojení za obyčejné děvče uteče ze zámku, aby co nejdříve našla kouzelníka a získala zpět svoji podobu. Musí se vydat až do sousedního království, kde vládne král Ĺudovít (M. Noga), jeho krásná dcera, princezna Adéla (P. Šimberová) a svérázná babička královna (I. Janžurová). Nahlédne do voňavé dílny, a také zjistí, že v lidech se skrývá i zloba. Potká lidi dobré i zlé, ale hlavně se přesvědčí, že její nos je vlastně zázračný… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

klerik 

všechny recenze uživatele

Preboha. Nebudem tvrdiť, že žáner "slovenská rozprávka" má jasné pravidlá, ale dobré projekty vždy ťažili zo slovenskej minulosti, kultúry a mýtov (PERINBABA, SOKOLIAR TOMÁŠ, SOĽ NAD ZLATO). Načo zrazu robíme kraviny na štýl Troškových českých zhovadilostí? Scenár príšerný, tempo vražedné, celé okato lacné... Totálna neschopnosť odrozprávať triviálny príbeh aspoň trochu nápadito či nebodaj napínavo... LÁSKA NA VLÁSKU nebol zázrak, ale pri takejto produkcii ako je Zázračný nos, sa už teraz stáva klasikou... Horšie však je, že aj filmy ako JOHANKINO TAJOMSTVO teraz vyzerajú ako veľmi príjemný slovenský priemer... ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Konečně něco, kde se nemluví jak v nádražním nonstopu. Škoda je, že příběh se v polovině trochu tříští a do konce nebylo úplně jasné, jak to bude s těma dvojicema a kdo s kým (jednu chvíli to vypadalo, že se Diana spustí i s mladým Donutilem, kterýmu naštěstí narazili na hlavu dostatečně asexuální červenej chuchvalec). Škoda je taky princezny, co při úsměvu vypadá jako kačer Donald. Naopak s povděkem kvituji konečně doopravdický exteriéry a nikoli tolkienovský vykrádačky vyrobený v komplu. Spousta pěkných lokací, nasnímaných ovšem tak fikaně, že bezpečně jsem identifikoval akorát Lednici (akorát hned na začátku ulítla soudruhům filmařům zámková dlažba na nádvoří zámku krále Artura). A moc příjemně překvapila Iva Janžurová, která v posledních letech založila svůj projev na ufňukaném dýchavičném verbálním projevu, ale tady jí to rezonuje jak zamlada. ()

Reklama

zdenny 

všechny recenze uživatele

Podle názvu jsem si myslel, že půjde o novodobou princeznu Bosanu z „Tří veteránů“ . Princezninou návštěvou tržiště mi to zase připomínalo „Starou bambitku“. Nakonec mě pohádka příjemně překvapila příjemným nenásilným příběhem (až na ten dabing blonďaté princezny). Celkově byla pohádka malou náplastí na rány způsobené loňskou vánoční katastrofou. PS: Princezna byla šikovná a v jedné scéně dokonce ukázala ňadro. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Tak a máme tu vítěze letošních "koncesionářských" pohádek. Teda takhle, ono není o co stát, v zásadě je to k uzoufání pomalá srajda s příšerným dabingem, triky a neskutečně nesympatickým voňavkářem, ale zaprvý jsme se konečně dočkali aspoň nějakýho doušku nápadu (eště jsem neviděl pohádku s voňavkama), a hlavně postavy nebyly ani zlé ani dobré. A to mě bavilo. Teda takhle, záporák tam jeden byl, ale blonďatá princezna nebyla žádná namyšlená nána, a vévoda nebyl žádnej nafrněnej fracek. A když se k tomu přičte fakt, že jsem se asi zamiloval do Kristíny (s jakýmkoliv nosem, hlavně, když má mokré tričko), musím dát tu třetí navíc, aby letos ten vítěz přeci jen byl. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Budu přísná. Sleduji, jak se pohádky mění v souvislosti s tím, jak se přizpůsobují současnosti a zvykům dnešního diváka. Přesto si myslím, že miss mokré triko do pohádky nepatří a za tohle "sexistické prasátečko" dávám hvězdu dolů pohádce, která se jinak zasloužila být ohodnocena minimálně jako průměr. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Väčšinu vybavenia, koní, rekvizít a komparzistov zabezpečila trnavská historická spoločnosť Hector. (Plaque)
  • Natáčelo se např. na zámcích Lednice, Buchlovice, na Buchlově, v Mikulově a na Slovensku v Trnavě či hradu Smolenice či Pajštún. (rakovnik)

Reklama

Reklama