Reklama

Reklama

Pokoj s vyhlídkou

  • Velká Británie A Room with a View (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jak snadné je zamilovat se! A jak těžké poručit srdci, aby ustoupilo konvencím a tradici! ... Přepis románu anglického spisovatele Edwarda Morgana Forstera, odehrávajícího se na počátku století rovným dílem ve Florencii a v Anglii. Hrdinkou je mladičká dívka z dobré společnosti Lucy, která se na své cestě do Itálie seznámí s mladým sympatickým Angličanem Georgem Emersonem, než však může jejich vzájemné prvotní okouzlení přerůst v cosi většího, její ostražitá gardedáma ji urychleně odveze do domácího bezpečí. Tady ji – v duchu zavedených tradic – čeká zasnoubení se sice poněkud nudným, ale společensky vhodným a zajištěným mladým mužem. A Lucy by nepochybně – tak jako všechny dívky jejího věku a společenského postavení – skončila ve spořádaném, byť asi nepříliš šťastném manželství, kdyby se shodou okolností v sousedství neusadili otec a syn Emersonovi. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (122)

eileen 

všechny recenze uživatele

Pamatovala jsem si z doby už hodně vzdálené, že se mi tento film líbil a přesto, že už ho mám doma delší dobu, až nyní jsem se k němu vrátila a byla jsem doslova okouzlena jak příběhem, který doslova vtáhne do děje svou poetikou, vtipem, hereckými výkony všech představitelů, kamerou, hudbou a vůbec nevadí, že se tam neřeší vlastně nic víc, než vztah a budoucí sňatek hlavní hrdinky. Obraz Anglie té doby je dle mě dokonalý a Day-Lewis v roli Cecila, to se nedá ani slovy popsat, to se musí vidět. Dle mého jeden z nejzdařilejších Ivoryho filmů, ne-li vůbec ten nejlepší. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Koukala jsem se kvůli Florencii a přiznám se bez mučení, že se mi to strašně nelíbilo. To předlouhé piplání se v ultrašosáckých přepjatých móresech, afektovaných promluvách a kožených ksichtech mi sice připadalo jako vynikající komedie pro Francouze, kteří podle mě Angličany nesnášejí i kvůli tomuhle jejich ultramegapovýšeneckému vystupování, ale jelikož bohužel Francouz nejsem, nevydržela jsem. Debilní český dabing snažící se imitovat britskou intonaci řeči horních vrstev (jako ostatně vždy) tomu dal korunu. Pěkná kamera a vymazelené kostýmy nebo jejich totální absence to u mě nezachránily. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Z tvorby Jamese Ivoryho jsem prvně zhlédla film Maurice, který vznikl dva roky po tomto, a jenž mě nadchl. V něm jsem také poprvé spatřila okouzlujícího, černovlasého chlapce jménem Rupert Graves. Jako Alec Scudder je výborný a jeho milostné scény s Jamesem Wilby mě naprosto dostaly:) Na tento film jsem se dívala především kvůli němu a Heleně Bonham Carter. Ačkoliv mi Pokoj s vyhlídkou nenabídl příliš mnoho z toho, co jsem čekala, jedná se o příjemný, Anglií provoněný snímek. Doufala jsem, že jednotlivé postavy budou rozebrány více do hloubky a jejich vzájemné vztahy ztvárněny, snad s větší naléhavostí a vážností. Julian Sands je noblesní, ale z jeho vztahu s Helenou jsem necítila potřebnou chemii. Ta se místo toho dostavila třeba ve scénách, kdy vedle ní seděl, či jen prošel její bratr Freddy:) Prostě, tam mezi nimi něco bylo, tak jsem to cítila. Pan Graves je zde opět neúnosně charizmatický a z jeho pohledů či těch úchvatných vlasů jsem se blahem roztékala. Scéna, kdy leží na hřišti ve mně vzbudila pocity, že bych tam nejradši ležela vedle něj a prohrabávala mu rukou ty jeho krásné, husté vlasy:) Takže pro jeho obdivovatele. V tomto filmu jej uvidíte hrát na klavír, krásně zpívat a jako vrcholný zážitek, čvachtat se v lesním jezírku a nahého pobíhat okolo něj. Libové:) ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Film, který Vás vtáhne na počátek 20. století - sama kamera působí jako obrazy z té doby a kostýmy (a účesy) dam jsou nádherné.... prostě belle epoque po anglicku... nicméně být v té době ženou znamenalo nemít téměř žádná práva a možnosti zařídit si život podle svého - Lucy měla sice rozum, ale také dost štěstí - nepotkat George, mohla skončit jako nudící se panička-manželka Cecila nebo neprovdaná tetička - "stará panna", což ve viktoriánské společnosti - jak je nejen zde nejen naznačeno - je ten nejzbytečnější a nejvysmívanější tvor pod sluncem (zatímco "starý mládenec"...!) ()

Tyler:D 

všechny recenze uživatele

V tomto filme si Helena B. Carter zahrala svoju prvú veľkú rolu. A vlastne len kvôli nej som si tento film pozrel, pretože som tak trochu očakával, že to nebude nič pre mňa. Nemám veľmi rád filmy z obdobia a prostredia, v ktorom sa odohráva, navyše príbeh sa mi zdal nezaujímavý a aj samotná Helena ma svojim výkonom veľmi nepotešila. Bolo tam aj pár svetlejších momentov, ale myslím si, že celkovo je to film skôr pre ženy, takže dávam 50%, čo sú u mňa 2*. ()

Galerie (147)

Zajímavosti (4)

  • Charlotte Bartlett (Maggie Smith) a Eleanor Lavish (Judi Dench) diskutují při pikniku o zápletce jiného románu E.M. Forstera "Kam se i andělé bojí vstoupit". Helena Bonham Carter, představitelka Lucy, hrála ve filmové adaptaci tohoto románu. (..Lucas..)
  • Scéna, ve které George políbí Lucy (Helena Bonham Carter), se v knižní předloze odehrávala v poli plném fialek. To však nebylo vzhledem k době natáčení možné, a tak se filmová scéna natočila na louce, kde rostl ječmen. (..Lucas..)
  • Obě hlavní hlavní herečky Maggie Smith a Helena Bonham Carter se potkaly o dvacet let později znova při natáčení filmů série Harry Potter (andaa)

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Reklama

Reklama