Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Manželům Palmerovým (Lizabeth Scott a Arthur Kennedy) přistane během jízdy po opuštěné silnici v autě taška plná peněz. Poté, co se jim podaří setřást pronásledovatele, kterému byly určeny, vyvstává před manželskou dvojicí problém, jak s nimi naložit. Zatímco Alan chce odevzdat peníze na policii, Jane si chce obsah tašky nechat a začít nový život. Prozatím uloží nález do úschovny s tím, že se rozhodnou později. Druhý den se však v jejich domě objeví Danny Fuller (Dan Duryea), který tvrdí, že peníze patří jemu a pod výhrůžkami požaduje po Jane jejich navrácení ... (liquido26)

(více)

Recenze (13)

kkarx 

všechny recenze uživatele

Úplně standardní noir, ničím moc nepřekvapí. Výraznou roli tu má tedy žena - mrcha, co prahne hlavně po penězích a těch se jí šťastnou náhodou dostane. Samozřejmě věci se komplikují jednak kvůli poctivému manželovi, který chce peníze předat policii a jednak samotným majitelem peněz, který k nim samozřejmě nepřišel úplně legálně a chce je zpět. Dobré obsazení, nejvíc potěšil Arthur Kennedy jako manžel Elizabeth Scott, Duryea hraje už po x-té tu stejnou postavu. Samotné předání peněz hloupoučké až vyloženě pitomé a konec jak z nějaké Cimrmanovy hry. I filmařsky ten největší průměr. Nic, za co by si film zasloužil 4 nebo dokonce 5 hvězd. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vacwsinou som zvyknuty, ze u noir filmov ide o detektivky, tuna sa mlademu paru podari najst tasku plnu penazi, on ju chce vratit, ona si ju chce nechat - ako nalezne. Dan Duryae /Nocni Prepadeni 1957, Winchester 73/ hral obstojne, ale v pohode za nim stihala aj Lizabeth Scott /Podivna laska Marthy Iversove, Pitfall 1948/. Do filmu som siel skoro s nulovym ocakjavanim - proste ze som si pustil dalsi film noir - a vydarilo sa. Chybali trochu klasicke aspekty noir filmov - muzi v stylovych oblekoch s klobukmi, puste nocne ulice ktore osvetluje preblikavajuca lampa - ale to som ochotny tolerovat, napokon aj ten chlapik co sa objavil vo dverach a chcel po nich penuaze spat - aj to sa dalo. Takze spokojnost s dalsim noirom . 84 % ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Fantastická noirovka so skvelo vystavaným jednoduchým príbehom o kufríku s peniazmi, ktorý ktosi hodí hlavným hrdinom do auta. Námet ako pre Hitchcocka je pretavený do prvotriednej noirovky s učebnicovo skazenými postavami, neskutočne svinskou femme fatale v podaní Lizabeth Scott a parádnym vizuálom (tá štylizácia scény počas klimaxu bola famózna!). ()

ad142 

všechny recenze uživatele

Lizabeth Scott v asi svojej najnesympatickejšej úlohe zlomyseľnej, sebeckej a zákernej ženy. Večne zvláštne usmievavej, zraniteľne vyzerajúcej, ľadovo chladnej, ale psychopaticky vražednej. L. Scottovej nestíhal ani taký slizký záporák, akým je v noiroch tradične Dana Duryea a jeho facky, určené jej, boli len výrazom slabosti. Páčilo sa mi, ako tvorcovia jej ústami jasne povedali, že chceli zobraziť tlak na prispôsobenie sa "normálnej" existencii strednej triedy v povojnových rokoch. Potreba definovať svoj úspech voči ostatným v materialistických pojmoch niekedy stačí na to, aby človek zabíjal a je stále nadčasová. Postava Lizabeth Scottovej tu vlastne zosobňuje kapitalistickú spoločnosť, dovedenú až do nočnej mory: ----------BOLI SME SÍCE ZO STREDNEJ VRSTVY, MALI VŠETKO POTREBNÉ, ALE V PODSTATE CHUDÁCI.  ĽUDIA, KTORÍ NEDOKÁŽU DRŽAŤ KROK SO SVOJIMI ÚSPEŠNEJŠÍMI SUSEDMI. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Násilnický poster kde chlápek fackuje chudáka bloncku by dnes zřejmě neprošel, ovšem hlavní postava si to vyloženě zasluhuje. Zrádná zlatokopka (nehezká, nesympatická + je p*ča) mě celou dobu iritovala, zbytek obsazení nevýrazný a prkenný, dále vesměs nudný pokojový lokace, přepálená stopáž vzhledem k dění, nějak tu nevidím vyložená pozitiva. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama