Reklama

Reklama

Cat-Women of the Moon

  • USA Cat Women of the Moon
Trailer

Obsahy(1)

Piati astronauti cestujú na odvrátenú stranu Mesiaca na vedeckú expedíciu. Tam objavia jaskyňu obsahujúcu atmosféru. Odložia preto vesmírne skafandre a odvážia sa vyjsť na prieskum. Čoskoro narazia na vypálené mesto, v ktorom prežívajú poslední pozostalí (osem žien) dva milióny rokov starej civilizácie. Pozemšťania však netušia, že tieto krásne ženy plánujú ukradnúť ich vesmírnu loď. (matriosa)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

Lima 

všechny recenze uživatele

Noční můra šovinistů, kde měsíčanky jsou silné ženy (v černých přiléhavých elasťácích), proti kterým si mužští trubci ani neškrtnou. Toto scifi bývá přiřazováno k filmům Eda Wooda, či legendárnímu Robot Monster, ale to není přesné. Jedinou spojitost bych viděl v osobě Jacka Rabina, který v obou filmech dělal triky, jinak je tento filmeček vizuálně podařeným dílkem, které nejlépe vystihuje slovo ROZTOMILÉ. Roztomile úsměvné je měsíční krajinka s namalovaným plátnem v pozadí, výbava kosmonautů (hadrové skafandry), útočící pavouci s jasné viditelnými lanky, za které visí ze stropu studia, i ty kulisy antického paláce měsíčanek. Že je na Měsíci kyslík a pije se tam víno, to tady nemá cenu řešit :o) Reprezentativní ukázka béčkové scifi poetiky 50.let. ()

p6qwre 

všechny recenze uživatele

Hned první scéna vybízí k uzavírání sázek, který z členů posádky předvede horší herecký výkon. K mému překvapení se ale všichni během filmu už jen zlepšují. Během celé expedice se chovají jako teenageři na výletě do městského parku, hodně mezi sebou žertují (haha:)), flirtují a také se neustále něčemu diví. Správné odpovědi na otázky ostatních zná kapitán, který má vše načteno z letových příruček, ale jinak je to strašně naivní pako. Vlastně díky neuvěřitelné naivnosti a bezelstnosti mužské části posádky mne tento film hodně bavil, často jsem si říkal: „ty vole, proč jim věříš, proč tam chodíš, proč to děláš, ty jsi asi úplně blbej“ a doufal jsem, že alespoň jeden člen posádky dostane rozum a vše dobře dopadne:)____Malou roli zde má atrapa obřího pavouka, který se také objevil ve filmech Mesa of Lost Women (1953) a Missile to the Moon (1958), který je částečným remakem Cat-Women of the Moon. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Raketa s posádkou čtyř mužů a jedné ženy míří směr Měsíc. Interiér rakety je poplatný době, beru, ovšem spartakiádní lehátka mě dostala. Vysvětluji si to tak, že zařízení by mělo být podle tvůrců asi co nejlehčí. Na druhou stranu pobavily klasické šatní skříňky, které má i remake. První dramatickou scénou je požár v podpalubí. Pominu, že v momentě otevírání poklopu by se možná udusili všichni. A pak Měsíc. Výtvarným zpracováním připomenou tamější krajiny snímky Georgese Mélièse, což beru jako plus. Ženy v černých přiléhavých trikotech ovládají telepatii a umí zmizet jako mávnutím proutku, čímž jsem si vzpomněl na starý dobrý Star Trek ze 60. let. A obří pavouci v jeskyni! Jsou dva, ale z hlediska triků asi použili jednoho. Měsíčňanky by rády raketu pozemšťanů, což je jim nakonec nepovede, jen nevím, proč. Roztomile naivní, avšak veskrze průměrné. Remake byl rovněž nic moc, ale líbil se mi o chloupek více. 2,5* ()

inutihar 

všechny recenze uživatele

Nebetyčně hloupé až WTF béčko, střízlivým zrakem prakticky nesledovatelné. Je v něm prakticky vše, co tento typ filmu musí obsahovat. Jako guilty pleasure pro fanoušky špatných filmů určitě více než vhodné. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Už jsem viděl poměrně hodně "starých, dobrých béček" (tzn. slátanin, na které si musíte trochu upravit hodnocení logaritmickou škálou) nato, abych mohl tenhle film označit za solidně nadstandardní. Což o to, titulní padouchyně na Měsíci jsou vymyšleny nejspíš v opiovém doupěti s hořícím termínem ("do zítra ten 60 stránkový scénář budeš mít, jinak jsi bez práce")... nicméně film docela drží pohromadě. Nejsou tu vzásadě žádné trapné vtipy na ženy, jakože všechny do jedné jsou tak blbé, že se jim musí točit mozkovými závity klikou.... (což ve spoustě filmů tvůrcům v té době asi připadalo vtipné). Nejsou tu macho-kecy obstarožních herců dělajících hrdiny. Milostné eskapády jsou dost střízlivé a dávají smysl. Ve filmu jsou nehorázné kiksy proti logice a přírodě, ale jsou dost často "přiznány" ve stylu "tady něco nehraje". Inu... je to pitominka, ale nadstandardní a kupodivu hodně zábavná dokonce v zamýšleném smyslu. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama