Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Torkild, vodca gangu kodaňských zlodejíčkov, túži uskutočniť  svoj posledný zločin, ktorý mu zaistí bezstarostný život v cudzine. Stretne ho šťastie v podobe Muža z Fara, bezcitného kriminálnika, ktorý ho najme spolu s tromi kumpánmi, aby ukradli vrece so štyrmi miliónmi dánskych korún. Štvorlístok sa rozhodne utiecť do Barcelony. Cestou sa im však rozbije auto, pričom objavia opustený dom, ktorý býval reštauráciou.  Tak sa im ponúkne  šanca vybudovať si rodinný život, ktorý im vždy chýbal... (Film Europe)

(více)

Recenze (244)

kolda1990 

všechny recenze uživatele

Černá komedie, která působí místama velmi bizarně a úsměvně. Není to pro každého, ale troufnu si říct, že milovník severské kinematografie si přijde na své...hlavní postavy si člověk musí okamžitě zamilovat. Hlavně Madse Mikkelsena, který opět perlí:) pro mě film u kterého si odpočinu a zasměju se. Jak proběhlo na konci, "i když to bylo nejhorší jídlo jaké jsem kdy jedla, musím dát 4 hvězdy - jednu pro Stefana, jednu pro Petera, jednu pro Arna a jednu pro Torkilda. No a já přidávám tu pátou za sebe! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Poměrně raritní směsice gangsterky, lidskosti, černého humoru, absurdity, vyhlazování jutské fauny a bolestivé nostalgie pod dohledem kulatého okna. Její žánrová nevyhraněnost může být prokletím i požehnáním, záleží, pod jakým úhlem empatie se zrovna díváte.. I přes nehygienické nádobí a rozvařené nevalně oloupané brambory dávám tři hvězdy. Jedna navíc, Michelinská, je pro Begbieho Mikkelsena, protože popel ze žvára je teprve to pravé umění dochucování.. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Nebyla to taková šaškárna jako třeba Jackpot (což jsem čekal), ale spíš zajímavá gangsterka, která byla jiná především tím, že to bylo vystavěné úplně jinak než většina běžných filmů. Severní Evropa prostě točit filmy umí a dokázala to už mnohokrát a ani Blikající světla nejsou výjimkou. Podruhé bych to už ale asi vidět nemusel. 75% ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Někdy je prostě potřeba se zastavit a rozhlédnout se. A přesně tohle Torkild ( a nejenom on) tak potřeboval, protože svého dosavadního života má už po krk „Je mi čtyřicet. I o svých narozeninách střílím po lidech. A dostanu jako dárek AK-44.“ Připomenout si svá traumata z mládí taky neškodí a potom vlastně ani nevadí, že příčinou zastávky je porucha auta, které kleklo v tu nejnevhodnější chvíli, kdesi na lesní cestě. A protože prchat pěšky s miliony z krádeže na zakázku a navíc s postřeleným kamarádem dost dobře nejde, může se stát, že zastavení se změní v zakotvení. Žánr si netroufnu kategoricky zařadit a přestože s touhle partou bych nešla krást ani švestky u silnice, bylo mi s nimi moc fajn. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Irónia prekladaná dánskym humorom. Výborná, typicky chladná severská krimi komédia, ktorá ak je divák na rovnakej vlne, dokáže pri konci aj pekne pohladiť na duši. Filmovou rečou sa tu rozpráva príbeh o pravých ľudských hodnotách, kamarátstve a rodine a tiež o tom, že nikdy nie je neskoro na nový začiatok. Navyše všetci štyria herci k sebe vynikajúco typovo zapasovali a každý ten svoj charakter zvládol so šarmom sebe vlastným. Jensen opäť u mňa zabodoval. 80/100 ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama