Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Torkild, vodca gangu kodaňských zlodejíčkov, túži uskutočniť  svoj posledný zločin, ktorý mu zaistí bezstarostný život v cudzine. Stretne ho šťastie v podobe Muža z Fara, bezcitného kriminálnika, ktorý ho najme spolu s tromi kumpánmi, aby ukradli vrece so štyrmi miliónmi dánskych korún. Štvorlístok sa rozhodne utiecť do Barcelony. Cestou sa im však rozbije auto, pričom objavia opustený dom, ktorý býval reštauráciou.  Tak sa im ponúkne  šanca vybudovať si rodinný život, ktorý im vždy chýbal... (Film Europe)

(více)

Recenze (244)

Anthony 

všechny recenze uživatele

Zdráhal bych se film označit za komedii, humorných scén tu zase tolik není (ačkoli rázné ukončení akce vyfukování vajec mě pobavilo hodně). Film je vyprávěn v poklidném tempu, občas trochu zarazí docela drsnější scény. Asi nejzajímavější a nejpůsobivější byly nakonec vzpomínky na dětská léta hlavních hrdinů. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší skandinávský film o partě přestárlých mafiánů....kteří na nebezpečném sklonku svých zlodějských kariér neví kam dál a začnou objevovat krásy vyfukování vajíček..... :D děláš to úplně špatně Torkilde :) Scénář plný úžasných postaviček a skvělých dialogů,s dokonalým vykreslením charakterů ústřední čtveřice,díky dokonalým flashabackovým scénám na jejich dětství. Jeden z nejpříjemějších filmů na světe,který pro mě objevil Madse Mikkelsena,který je pro mě Dánským Johnym Deppem. Nádherný film... 100%. ()

Reklama

Mr. Lobo 

všechny recenze uživatele

Jensena jsem si zamiloval. Prvně Adamova jablka, potom Řezníci a teď Blikající světla. Nádherně mě přesvědčil, že severský film není jen bezútěšný, ale je v něm i humor. A humor takové kvality (podobný možná starým Formanovým filmům, jen bez té trapnosti). Blikající světla nesou oproti druhým dvěma ani horší, ani lepší, ale krásně k nim pasují a doplňují se. Jensen má své korunní herce a ještě zábavnější je sledovat jejich proměny (Mikkelsena hlavně!). ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+4* po čase jsem se vrátil k tomuto Jansenově celovečerní režijní prvotině, kterou jsem tehdy z jeho filmů viděl poprvé. Setkáme se tu s jeho typickým absurdním humorem i sehranou partičkou herců. Drsným a surovým chováním nešetří, ale není tak bezúčelné a za vším je podvědomá snaha ochránit "rodinu", a proto mu svým zvláštním způsobem nechybí srdce. Nakonec se z toho vyklube příjemný film, které se už moc netočí. Kombinace akce, citu a humoru drží film v rovnováze a uzavírá vše v dokonalý celek. Z původních 5 hvězdiček trochu uberu, hlavně kvůli zdlouhavému rozjezdu, abych vyzdvihnul Adamova jablka, která považuji zatím za vrchol jeho tvorby. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

Svěží snímek, který rozesměje a současně vyvolá podivnou směsici seversky zadumaných nálad. Gangsteři - byť jsou to vesměs totální looseři a magoři - po chvíli hraní zahrají na vaše city a vy jim prostě začnete fandit. Snímek o tom, že rozličné životní traumata nechodí po horách, ale po lidech; a často je (bohužel) "chytnete" v samotné "poklidně působící" rodince. Shrnuto a podtrženo: Výborně zpracovaný snímek o tom, že smrádkem se člověk nerodí, ale dospívá v něj a že jen málo věcí je na tomto širém světě ;o) černobílých. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama