Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Torkild, vodca gangu kodaňských zlodejíčkov, túži uskutočniť  svoj posledný zločin, ktorý mu zaistí bezstarostný život v cudzine. Stretne ho šťastie v podobe Muža z Fara, bezcitného kriminálnika, ktorý ho najme spolu s tromi kumpánmi, aby ukradli vrece so štyrmi miliónmi dánskych korún. Štvorlístok sa rozhodne utiecť do Barcelony. Cestou sa im však rozbije auto, pričom objavia opustený dom, ktorý býval reštauráciou.  Tak sa im ponúkne  šanca vybudovať si rodinný život, ktorý im vždy chýbal... (Film Europe)

(více)

Recenze (244)

bassator 

všechny recenze uživatele

Poslední věty filmu okomentovaly zcela vše. Převedu je trochu do komentu tohoto filmu. "V poslední době jsem viděl mnoho filmů, byly i mnohem lepší než-li Blikající lucerny". "Ale i přes určité nedostatky jim dávám čtyři hvězdy". "Jednu pro Stefana, jednu pro Petera, jednu pro Arna a jednu pro Torkilda"... Plus ještě jednu přidávám i za sebe. Zcela kouzelný až dojemný film. Jsem okouzlen a uchvácen zároveň... - 2. 10. 2012 - 90% ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Snad první dánský film, který mě nějak nezaujal. Mads Mikkelsen a Nikolaj Lie Kaas pro mě dosud v nezvyklých rolích, o to více se mi líbili, Ulrich Thomsen také předvedl standard, nicméně příběh, zápletka, humor, jestli tam nějaký vůbec měl být, nic moc. Možná mi to jen nesedlo, protože o žádném dánském filmu bych si nedovolil říct, že je špatný. ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Nádhera! Krehkosť Blikajúcich svetielok ma zakaždým zahreje pri srdci, scéna s vyfukovaním vajíčok spoľahlivo rozosmeje. Zásluha mikroskopicky presnej réžie, ktorá vedie diváka presne tam, kam potrebuje, bez toho, aby mal pocit, že je s ním manipulované. No a nápad s výletmi do dospievania hlavných hrdinov hraničí s genialitou. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

„Otevřeš hospodu v lese a myslíš, že se hosté pohrnou...“  Jsem mile zaskočen a překvapen! Nečekal jsem, že by mi mohla Blikající světla takhle sednout a bavit. Od pana režiséra jsem už dříve viděl O kuřatech a lidech (2015), což mě celkem upoutalo námětem, ale totálně nesedlo zpracováním, nímž se jakoby Jensen pokoušel točit absurdní komedii v pomalém artovém kabátu a vůbec to na mě nefungovalo. Ale Jensenův režijní debut, ač taky s hojně svérázným stylem, je naštěstí úplně jiný! Čtveřici mužů se úspěšně podaří vyloupit trezor s bohatým balíkem peněz, splnili si tak jeden velký cíl, aniž by je zákon doběhl – jenomže co dál? Zvláště když jejich další sen brzy poté několikanásobně ztroskotal? Díky spoustě absurdního a černého humoru, kterým jsou naplněny veškeré situace, do níž se partička mužů dostane, to navíc vůbec nepůsobí depresivně, jak by se mohlo zdát. Pan rada Vacátko měl asi pravdu, když říkal, že pokud se něco krvavého semele, buď jsou v tom prachy anebo ženská. :o) Přesto když se jedna sympatická ženština v půlce objevila, spestřila to alespoň na chvíli krásně. Celému filmu skvěle kraloval Søren Pilmark, který už jen v pohledu ukrýval silné charisma a od počátku mě svým osobitým herectvím se smyslem pro drsnou ironii chytl. S jeho třema kumpány v čele s mladým žráčem jsem už to tak jednoznačné neměl, ale musím uznat, že směrem k vtipu se též činili a přidat bych mohl i povedené vedlejší postavy myslivce a doktora. „Přes nehygienické nádobí a rozvařené, nevalně oloupané brambory, jim dávám čtyři hvězdičky.“ A nebýt kruté scény s krávou a pár slabších míst, šel bych klidně ještě výš. [85%] ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Přišel mi takhle jednou balík. No, promotat ten tvrdej, nekompromisní, krví a nábojema provoňenej život, s prvkem zamyšlení, procitnutí a lítosti, zabalit to do jedný krabice, která nese název černý humor, přepáskovat, zalepit a oštítkovat popiskem "blikající světla", klidně mě kurva ten balík pošlete na mojí adresu i podruhé!!! 80% ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama