Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Torkild, vodca gangu kodaňských zlodejíčkov, túži uskutočniť  svoj posledný zločin, ktorý mu zaistí bezstarostný život v cudzine. Stretne ho šťastie v podobe Muža z Fara, bezcitného kriminálnika, ktorý ho najme spolu s tromi kumpánmi, aby ukradli vrece so štyrmi miliónmi dánskych korún. Štvorlístok sa rozhodne utiecť do Barcelony. Cestou sa im však rozbije auto, pričom objavia opustený dom, ktorý býval reštauráciou.  Tak sa im ponúkne  šanca vybudovať si rodinný život, ktorý im vždy chýbal... (Film Europe)

(více)

Recenze (244)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Na první pohled spadají Blikající světla do kategorie tzv. tarantinovek, tzn. filmů napodobujících úspěch Pulp Fiction a Tarantinova režijního stylu, který sází na násilí podávaném jako zábava a bizarních postavičkách lidí z podsvětí. To všechno se dá v Jensenově kousku najít, ale protože jde o evropského filmaře, je jeho podání hodně odlišné od toho, na co jsme zvyklí z americké produkce. Spíš než o komedii jde o psychologický film s kriminální tématikou a četnými komickými prvky, který se zabývá zkoumáním fenoménu přátelství, jmenovitě chlapského přátelství. I když zkušený divák nejpozději v momentě, kdy čtveřice zlodějů na útěku dorazí do objektu zchátralého hostince, pochopí, kterým směrem se film vydá a jaká pravděpodobně bude pointa, způsob, jakým režisér pracuje s postavami a jak jeho hrdinové dospějí k cíli, byl pro mě zajímavý a ten žánrový mix, který mi Jensen naservíroval, mi zachutnal. Ve chvíli, kdy přijde pohodová scéna, která nastolí komediální atmosféru, přijde výhybka, která nasměruje děj jinam. Celý snímek stojí na mužských postavách, ať už zločineckého čtyřlístku a jeho protivnících z podsvětí nebo nanejvýš podivínských sousedech. Celkový dojem: 75 %. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Takovej netradicni film. Nechybi tu akce, i kdyz ji moc neni, sem tam tu je nakej cernohumornej vtipek, ale hlavne to je drama o ctyrech kamosich a jejich snech. Skoda, ze se vetsina deje odehrava v lese a nic moc se nedeje, pak to lehce nudi a oproti zacatku a konci to je takovy o nicem, ale nastesti se film muze oprit o docela sympaticky herce, z nichz nejvic vynika ultimatni Mads Mikkelsen jako takovej psychopat milujici zbrane, kterej nema problem kohokoliv rozstrilet na sracky nebo serezat a vetsinu filmu i v mrazech pobiha v tilku. Rozhodne zajimavej film, ale nijak extra jsem se nabavil, takze jen 3*. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dlho mi doma padal prach na DVD s dánskym filmom, s dosť zvláštným názvom, "Blikajúce svetlá". Nejak som si naň nevedel urobiť chuť, aj keď som prakticky vôbec netušil, o čo pôjde. Teraz som si ho už konečne pozrel a som spokojný. Viac ako spokojný. Je to kvalitne natočený snímok, ktorý má rýchly spád, dobre vykreslené charaktery postáv, ostré dialógy, akurátnu dávku čierneho humoru, ľahko metaforický príbeh, výborné retrospektívne scény ... Film, na ktorý sa dobre pozerá. **** ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Parta severských mafiánů se vydává zcela na novou cestu života. Donedávna kradli, podváděli, zabíjeli, ale nyní se rozhlížejí a konečně pochopili, že chtějí žít normálním život. Bylo dost špíny a podvodů. I když jsou nelítostní, lidskost se jim opět vrátí do žil. Film odkrývá i minulost a důvody, jak se dostali na cestu zločinu. Každý z nich si nese nepříjemné zážitky z doby, kdy ještě byli dětmi. Drsný severský humor i zamyšlení. Všechny postavičky jsou skvěle zahrané a nikdo z nich nezapadá do šablony "normální". Bavil jsem se přímo seversky! ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

blikajuce svetla nie su vobec zlym filmom. trosku moze klamat informacia, ze sa jedna o komediu, to nastastie nie je takmer vobec pravda. a preco teda "len" tri hviezdy? mozno za celu prvu polovicu, ktora mi navodila pocit, ze sa idem pozerat na vlazne krimi bez akejkolvek novej myslienky, napadu. druha polovica je vsak na tom ovela lepsie, bavilo ma spoznavanie ustrednej stvorice a aj ked sa prakticky nic "vazne" nedialo dalo sa na to celkom prijemne pozerat. na jedno vecerne pozretie akurat. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama