Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Torkild, vodca gangu kodaňských zlodejíčkov, túži uskutočniť  svoj posledný zločin, ktorý mu zaistí bezstarostný život v cudzine. Stretne ho šťastie v podobe Muža z Fara, bezcitného kriminálnika, ktorý ho najme spolu s tromi kumpánmi, aby ukradli vrece so štyrmi miliónmi dánskych korún. Štvorlístok sa rozhodne utiecť do Barcelony. Cestou sa im však rozbije auto, pričom objavia opustený dom, ktorý býval reštauráciou.  Tak sa im ponúkne  šanca vybudovať si rodinný život, ktorý im vždy chýbal... (Film Europe)

(více)

Recenze (244)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Jensen nám tu naservíroval jeden pekný, ľudský a povzbudzujúci film, v ktorom sme na chvíľu nazreli aj do detstva hlavných postáv a pochopili tak, prečo sú takí akí sú, a prečo vzťahy medzi nimi navzájom sú také aké sú. Jensen zase vložil svojim postavám do úst neskutočné hlášky, ktoré prídu vždy v správnu chvíľu. Na Madsa a Nikolaja som sa nevedela vynadívať celý film. Bohovsky mi bolo s touto skvelou štvorkou. Na konci boli teda parádne vyžratí, takže asi až tak zle nevarili. Idem hneď tam. Ako sa ide do tej reštiky? ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Anders Thomas Jensen je skvelý scénarista. Potvrdil to určite niekoľko krát pri rôznorodých projektoch. Či už sa jednalo o filmy v jeho réžií, alebo pre tvorcov ako je Bier alebo Olsen. Film je prešpikovaný nápadmi, je vysoko sebareflexívny čo sa týka žánru aj odkazov na rôzne Dánske tradície. Je nadnesený a posúvajúci žáner gengsterky zaujímavým smerom. Pritom tam má funkčné retrospektívy a zároveň niekoľko naozaj vtipných momentov. Blikajúce svetlá sú tak postmodernou zmesou skvelých nápadov, zaujímavých hereckých výkonov. Chameleón Mikkelsen v perfektnej úlohe- a pritom to má presne ten nános bratskej súdržnosti, ktorá to posúva nad rámec obyčajného filmu. Nieje to dokonalé, ale rozhodne je to zábavné. Lov, kopanie piva, fúkanie vajíčok sú takmer pamätné. Takk. ()

Reklama

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Jensen ve svých filmech dokáže brilantně skloubit dva unikátní faktory, které jen tak někdo skloubit nedokáže. Jednak tu máme ten nejbrutálnější černočerný humor, který si nebojí dělat prdel z postižených, pedofilie ani jakékoli formy násilí od kanibalismu po genocidu lesní zvěře. A potom cosi odporně člověčinského, co navzdory veškerému odporu vaší heterosexuality vezme ty vaše zaprděné suché ksichty a roztáhne je do širokého lidumilného úsměvu, až se z toho posadíte na prdel a se zahřátým srdcem přemítáte, kde udělali rodiče chybu. Tyto dva zdánlivě neslučitelné faktory se třískají, spojují a promíchávají a nakonec z nich máte kus delikatesního žvance, z kterého tečou sliny každému jezevci. Blikající světla každopádně považuji za nejlepší snímek jeho filmografie. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

Poslední věty filmu okomentovaly zcela vše. Převedu je trochu do komentu tohoto filmu. "V poslední době jsem viděl mnoho filmů, byly i mnohem lepší než-li Blikající lucerny". "Ale i přes určité nedostatky jim dávám čtyři hvězdy". "Jednu pro Stefana, jednu pro Petera, jednu pro Arna a jednu pro Torkilda"... Plus ještě jednu přidávám i za sebe. Zcela kouzelný až dojemný film. Jsem okouzlen a uchvácen zároveň... - 2. 10. 2012 - 90% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V rámci Jensenovej filmografie o niečo slabší kúsok, určite sa nejedná o tak výrazný a premyslený počin, ako v prípade Adamových jabĺk. Jensen si iba vytvára svoj osobitý režisérsky štýl. Jeho film pôsobí ešte mierne nedotiahnuto a televízne. Objavuje Mikkelsena, z ktorého sa stal neskôr jeden z najvýraznejších európskych hercov. Tento film zrejme miluje Tarantino. Príjemná, zábavná žánrovka. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama