Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Podmořské zemětřesení u pobřeží Kalifornie odkryje vajíčka gigantických masožravých měkkýšů. Námořní důstojník a několik vědců se je pokoušejí zastavit. Monstra jim ale uniknou do systému kanálů ústících v Kalifornii a tam začnou terorizovat obyvatelstvo. (Hans.)

Recenze (6)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Ale to bylo zábavné! Já vím, že asi krapet nadhodnocuji a čtyři hvězdy jsou moc, ale když mně se ty potvůrky tolik líbily... :-) Sice vypadají jako velký neohrabaný housenky, působí nesmírně nemotorně, a když před nimi zavřete dveře, skoro jste za vodou, protože než se prokoušou aspoň kouskem, stihnete si dát šlofíka. O moc lépe nepůsobí ani ve vodě, ačkoli taky jsou přece jen nebezpečnější, pár potápěčů i neopatrných plavců by mohlo vyprávět. Místy je děj sice lehce ukecaný a některé postavy se chovají jako idioti (Tim Holt jako komandér Twillinger vede), občas se to vleče a zúčtování nestojí ani za zmínku, protivnou holčičku ani maminku taky nic nezakousne, i když by mohlo (a hlavně mělo), ale co už. Ve chvíli, kdy jsem byl rozhodnut dát tři hvězdy, přišel závěrečný souboj v laborce - legrační, naivní, ale prostě "monster-padesátkově-béčkový", jak se patří. A jen za něj lup o jednu navíc. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Väčšinou sa stane, že všetky tie ,,monsterovky,, z rokov 50tych sú svojím konceptom zameniteľné. Objaví sa ohrozenie, vedci a armáda sú okamžite povolaný, pričom medzi tým všetkým sledujeme nejaký osobný príbeh, hlavného hrdinu a sličnej devy. Skončí sa to väčšinou efektne a väčšinou rýchlo. Aj tento biják neoplýva nejakou originalitou, za to však príliš nenudí a ako retro chuťovka poteší. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

The Monster That Challenged the World má velký handicap. Slušne sa rozbehne, následne celú hodinu naberá na napätí a smeruje k veľkému finále, no tam nečakane skončí a žiadne finále sa nekoná. Škoda. Pretože vyschnuté lokácie okolo Salton Sea sú parádne depresívne; herci sú typologicky perfektne obsadení; hlavný hrdina je tvrdý, ale vôbec nie jednorozmerný charakter a obrí slimáci (alebo čo to bolo) sú proste na zamilovanie. Pulpový, ale zároveň inteligentný film s prekvapivo vysokým zábavným potenciálom, pri ktorom sa síce nebudete nudiť, no nakoniec zostanete neuspokojení a sklamaní. Byť lepšieho vyvrcholenia, bolo by to za 4*. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Slizké monstrum z hlubin moře co vypadá jak šnek bez ulity. To je vše co k tomuhle potřebujete vědět aby jste věděly co od filmu čekat. Ale s podivem jsem se dost bavil. Lepší průměr, který zachraňuje parádní začátek s prvním útokem monstra a vlastně všechny scény s monstrem jsou parádní. Je to béčko s příšernýma hercema, hroznou hudbou ale zatraceně zábavné. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Jo to byly časy, zlatá 50.léta, kdy se to v Hollywoodu zmutovanými bytostmi jenom hemžilo. Název filmu sliboval mnohé, ale o výzvě světu tu nemůže ani řeči. Spíše se tu dvě příšery, které vypadají jako housenky, ale žijou ve šneččích ulitách a zanechávají sliz, zmateně pohybují v pásmu několika kilometrů. Hrůzu moc nebudí, dostat se skrz obyčejné dveře jim dělá problém a k jejich zahnání stačí píchnout je pádlem do oka. Ale jsou fakt k sežrání a mají hrozně roztomilá kukadla :o))) Je sice pravda, že konečné zúčtování s nimi postrádá náboj a v tomhle ohledu je velmi neuspokojivé, ale závěrečná "dramatická" scéna z laboratoře vše napravuje. Celkově vzato, je to děsně naivní, ale děsně půvabné a kouzelné. 4* jako když vyšije! ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama