Reklama

Reklama

Obsahy(1)

LÁSKA SHORA je hravým a vtipným vyprávěním o putování Prokopa a Magdaleny za zatměním slunce. Cestou prožívají nečekaná dobrodružství, mudrují a diky své zmatené povaze se ocitnou málem v nebezpečí. Zároveň je poetickým zamyšlením nad dopravou mezi místy a komunikací mezi lidmi.Hlavně je ale portrétem dvou skutečných lidi a světa kolem nich v nečekané situaci - hraném filmu! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (49)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Opojné. A naprosto originální. Dospět ke kráse skrze krásu a dokonalost, to zavání byznys plánem, ale dospět k ní přes chyby, vady a nedostatky všeho druhu, to by mohlo být umění..? Samotného mě to překvapilo. Po Nic proti ničemu jsem Petru Markovi nebyl příliš nakloněn a hodně jsem pochyboval o jeho kvalitách. Ony ale reálně existují a já se mu tímto v duchu omlouvám. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Experimentální blbůstka několika kamarádů točena výhradně jenom pro ně, nějak takhle to na mě působí. Líbí se mi snaha vytvořit bizarní romantický pár, ale vše bizarní je jen naznačeno a nepracuje se s tím, což je škoda. Proč nerozpracovat, proč se Petr bojí výletů? Místo toho, aby se to nějak řešilo, přijde chlap s písničkou, Petr se lekne a ujede z filmu, doslova. Taky se mi líbí návštěvy míst, kde "není zvuk" (zvuk vypadne) nebo "není obraz" (vypadne kamera). To je na celém filmu nejzajímavější a použito je to jen dvakrát. Škoda. Místo toho film vyplňují nezáživné a nudné dialogy, které jsou občas vyhnané do zábavného absurdna, bohužel, málokdy. Jinak prostě posloucháme dialogy o chození, o tom, že jídlo taky cestuje a sem tam přijde geniální filozofická myšlenka typu "všude nělde na světě zapadá slunce". Zajímavé to nebylo vůbec, vtipné taky ne, nevím k čemu to tam bylo. Herci nic moc, ale to vysvětluje první věta mého komentáře. Celkově to je zbytečně utahaný experiment o netypickém páru, jejichž zvláštnostem se film nevěnuje a spíše je ignoruje. EDIT: Po čase ty 3* dám, sice ta druhá půlka už se dost vleče, ale pořád má co nabídnout. A zajímavé to je určitě, hlavně na českou tvorbu, takže nechápu, o čem jsem tu kdysi plácal. 3* ()

Reklama

hippyman odpad!

všechny recenze uživatele

coby (přírodo)vědec jsem si vědom toho, že ne každý experiment se musí nutně vydařit... tenhle pokus vysrat se na filmovou pásku jsem bolestivě snášel celých nekonečných 20 minut... vědět, s čím budu mít tu čest, radši si pustím postý za sebou stejnej díl simpsonů nebo himym... apeluji na všechny normální potenciální diváky: buďte od té lásky a vyhněte se tomuto amatérskýmu shitu obloukem, potažmo shora... odpad! ()

panmroz 

všechny recenze uživatele

Sympatické. Rozhodně přetažené, co jde o stopáž, kdy se v tom člověk (já?autor?) trochu ztrácí, perfektní pasáž se stopařkou; hlavně mi vadila taková zvuková (a vlastně i jakákoliv jiná - motivy, titulky, figury, obrazy,...)přehlušenost, která ve mně navozovala dojem jakési bezcílné zmatečnosti. jakože nevíme co, tak třeba tohle. ale jakože určitě viděníhodné. ()

Toj 

všechny recenze uživatele

Původně nebylo mým plánem tento film komentovat. Napsat něco k takovému filmu a sdělit tím něco smysluplného není snadné. Ale na základě komentáře uživatele fNdEsIECLE jsem narazil na recenzi Mirky Spáčilová, která mě rozčílila a to do takové míry, že jsem musel ukást auto. Láska shora je pěkný poetický film, který se velmi příjemně sleduje. Experimentální je trochu zavádějící pojem. Mě to evokuje pojmy jako Michael Snow a například jeho vlnová délka. Čímž se nijak nesnažím dogmatizovat pojem experiment, ale spíš vysvětlit svá očekávání. Film je však poměrně narativní a jeho shlédnutí nevyžaduje žádné bolestivé přemáhání. Chápu, že pro paní Spáčilovou je zřejmě obtížné porozumět filmu, který není natočený podle šablonek pro většinového diváka, film který si hraje a mluví s námi tak trochu jinak. Tedy film, který se podstatě nějakého uměleckého počinu blíží mnohem víc než filmy z výrobního pásu, zkonstruovaný podle osnov, bez špetky osobnosti. A samozřejmě paní Spáčilová se dostala na dřeň problému, když se svým záviděníhodným důvtipem a profesionalitou (považte, kde najít většího odborníka na film?) vypíchla neznalost Petra Marka. Jak by člověk, který vystudoval filmovou vědu mohl vědět něco o stavbě záběru, či dokonce příběhu? A nyní dokonce učí na FAMU režii. Snad nám ty mladé režiséry nezkazí... ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama