Reklama

Reklama

Faster, Pussycat! Kill! Kill!

  • USA Faster Pussycat... Kill! Kill! (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tři divoké a patřičně vyvinuté striptérky (ostatně jinak to ani u filmů Russe Meyera nemůže být) si berou dovolenou od tančení u tyče po barech a vypraví se na road trip. Napřed zabíjí jakéhosi muže a unesou jeho partnerku. Pak se vetřou do domu postaršího sedláka a jeho dvou synů. Ty svádějí ve snaze zjistit, kde stařík ukryl svoje peníze. Faster Pussycat je černobílý film plný násilí a zároveń velice smyslných žen. V průběhu několika desetiletí od svého vzniku se stal kultem a zároveň jedním z nejvýraznějších Meyerových filmů. (Ruut)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Já prostě tyhle staré exploitationy miluju. Zvlášť pokud jsou kombinovány s roadmovie a mají postavy, které jen tak nezapomenete. Přesne to je případ Faster Pussycat. Všechny tři představitelky krásných a drsných holek s rychlými fáry mě bavily, stejně jako ti ostatní, kteří se ve filmu objevili. Příběh sice není kdovíjak rozvinutý a pár chybiček by se jistě dalo najít, ale od béčkového filmu to člověk očekává. Násilí je dávkováno decentně, přesto velmi efektivně a působivě. Hudba naprosto sedí k prostředí a černobílá kamera dokonale podtrhuje atmosféru. Za mě pět hvězdiček a to naprosto bez debat. ()

Cushing 

všechny recenze uživatele

Nutnost pro toho, koho zajímá Russ Meyer, milovník hrudně obdařených dam. (Ne že bychom k takovým milovníkům taky nepatřili...) Fascinující je, jak do svých pokleslých pitominek urputně cpe různá společensko-kritická témata, posmívá se stereotypům v mužsko-ženských a rodinných vztazích atd... Dělá to násilně a těžkou rukou, ale ta snaha nemůže být nesympatická... Jinak je tento lascivně nasnímaný a bravurně sestřihaný "film" víceméně k ničemu... ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Jasně je to béčko jako vyšité, ale nelze tomu odepřít jistý filmový půvab a režisérovo obrovské nadšení pro věc. Kamera mi přišla výborná, stejně jako exteriéry a vůbec celkově se na ten film hezky kouká. Navíc soundtrack je dosti poslouchatelný. K tomu připočtěte geniální casting v čele se superzlou Varlou, která zabíjí chlapy holejma rukama, nožem dokáže házet klidně 100 metrů a autem jezdí lépe než Paul Walker s Vinem Dieselem dohromady. Dále mě utkvěla Billie, která měla neuvěřitelný sex-appeal. Třetí ze striptérek Rosie byla zajímavá pouze svým nesrozumitelným portorikánským přízvukem. No a ta poslední scéna, když jeep s přeživšímy odjede do pouště doprovázen chytlavým songem je používána dnes a denně (teď mě zrovna napadá akorát "Od soumraku do úsvitu" nebo "Feast" ale určitě by se našly i jiný filmy). ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica tohoto filmu je nudná a je prakticky o ničom. Tri pekné striptérky si dávajú preteky naprieč púšťou keď sa vtom zjaví párik. Chlapca zabijú dievča unesú. V druhej polovičke je to už o niečom inom. Nastáva nefalšovaný exploitation s prímesou hixpliotation prvkov (tý burani mi pripomenuli napríklad Texaský masaker). Násilie a vraždy nechýbajú. Hneď na začiatku mi bolo jasné že Tarantino sa týmto filmu poriadne inšpiroval. Je to ako keby som pozeral Death Proof. Dočítal som sa že je to vraj kultová snímka. Mne teda nič moc neprišla. Netvrdím že to nie je kontroverzné a šteklivé ale samotné spracovanie ako kamera, strih, hudba mi prišli na rok 1965 staromódne a tým nemyslím čierno bielu kameru (v tých rokoch už točili iné filmy). Keby že je to rok 1955 tak by som určite pridal hviezdičky. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Kultovně vyprsený feministický úlet, bez něhož by svět o čtyřicet let později nepoznal Tarantinův Death Proof a možná by trvalo o dost déle, než by se v Hollywoodu prosadila verze nespoutaných a skrz na skrz hříšných ženských hrdinek. Russ Meyer doslova vizionářsky odhadl, že mužský fetiš na ženské poprsí bude dlouhodobě silnější než seriózní kritický náhled na film, a stvořil sice rázně idiotskou (asi každá postava je ukázkový kretén), ale sympaticky nesvázanou, atmosférickou a výtečně ozvučenou podívanou, která přes ostré tempo nestačí nudit a sálá z ní ta dobová morální pokleslost, kterou musí každý zažraný cinefil aspoň trochu milovat (a jste-li Tarantino, tak ji dokážete v současnosti upgradovat na vrcholek filmové zábavy). Je to fakt velká kravina a příběh nestojí za řeč, na rozdíl od Lori Williams, která by stála za všechny prachy světa - už jen ona ten kultovní status krásně ztělesňuje... ()

Galerie (58)

Zajímavosti (11)

  • Režisér snímku Russ Meyer vždy chcel mať štáb a hercov maximálne pod kontrolou. Predstaviteľka Varly Tura Satana ale nesúhlasila a ako sama hovorila, bola si svojim vlastným Bohom. Odmietala dokonca splniť jeho hlavné pravidlo: žiadny sex v priebehu natáčania filmu (ktoré prebiehalo uprostred púšte takmer mimo civilizácie). (spicegirls)
  • Ačkoliv byl film poměrně výdělečný, po svém uvedení velkou díru do světa neudělal. Kultem se stal až po letech filmových festivalů a soukromých fanouškovských projekcí. (Trainspotter)

Reklama

Reklama