Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nikdy ji nespusť z očí. Nikdy nic nepodceňuj. Nikdy se nezamiluj... Ona je superhvězda. On je profesionál. Nedobrovolně se stává jejím osobním strážcem. Noří se do okouzlujícího světa kolem ní, připraven čelit hrozbě, nikoliv však lásce... (Warner Bros. CZ)

Videa (1)

Trailer

Recenze (477)

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Osobního strážce mi v letech, kdy jsem ještě navštěvovala základní školu pustila má nejlepší kamarádka Andrea. Vidím to jako dnes - jejich obývák, atmosféru, vůni - snažila jsem se pochopit, že existuje něco jako video (nebo že by to byla kamera?), a že na něm lze přehrávat filmy. Spíše jsem se soustředila na ten přístroj, než na film, a ten proto kolem mě jen tak prošel. Ale proč o tom tak dlouho mluvím - byl to můj první film, který jsem neviděla v TV ale na videu:). Teprve za mnohem delší čas jsem jej viděla podruhé v televizi a dokonce ho i vnímala. Pro mě to není romantický film v pravém slova smyslu, a slaďárnou bych jej v žádném případě nenazvala. Rachel je pěkně protivná ženská ("Já chci s tebou spát!"), nepoučitelná, svéhlavá a je těžké jí zkrotit. Film vám zprostředkuje náhled do zhýčkaného světa celebrit, plného slávy a lesku, za kterým se ale ve většině případů může skrývat i zlo, komplikace, závist a žárlivost. Charaktery všech postav a jejich názory je snadné vyčíst a to je dobře, protože za těchto okolností se vám mnohem více přibíží. V tomto filmu je řada nezapomenutelných scén (sledování klipu Run To You, tanec na country předělávku I Will Always Love You, samurajský meč, zasněžený úkryt, šachová partie, loďka, oscarový večer, přiznání ...). Nemyslím ani, že by byl nějakým způsobem předvídatelný. Já osobně, i když se tomu hodně divím, jsem už podruhé zapomněla, kdo je tím padouchem a pobavilo mě, že si zaboha nedokážu vzpomenout. Takhle prožít znovu film se mi vážně nikdy předtím nepoštěstilo. Je to velmi povedený snímek, který má spád, nepostrádá napětí, akci, humor a pokud stejně jako já oceníte téměř nepřekonatelný pěvecký projev Whitney Houston, nepochybně vás tento film nezklame. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

"A už o tom nebudeme mluvit." Kevin Costner hrál na začátku 90. let v obrovských diváckých hitech. Osobní strážce proto nemohl zklamat. Whitney Houston naopak představí svou rolí snad všechna pozlátka šoubysnysu. A je tak dokonalou protiváhou soustředěnému Kevinovi, který přes všechny své zásady zpěvačtině kouzlu stejně podlehne. PS: Svého času se tento film nevyndával z videa. 70% ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Osobních strážců není nikdy dost. Na hlídání jedné celebrity však bohatě postačí jen jeden a sice Kevin Costner. Ostříhaný na "blbečka" bude hlídat čokoládovou zpěvačku a řešit zapeklité anonymy, které její úspěšnou kariéru ohrožují. Pravidlo nezamilovat se do toho, koho bezpečí střežím, bodyguard poruší. Skloubení romantiky a thrilleru je poměrně odvážný scénáristický nápad a v podstatě je z něj cítit originalita. Kevin Costner je pak prototypem milovníka jemuž věříte, že dokáže uhranout ženu. Ovšem Whitney Houston mně opravdu neučarovala. Měla být ztělesněním sexy ženy a obletované celebrity, ale ona mně v roli neseděla. Romantika byla zvládnuta tak akorát, děj občas stagnoval, neměl potřebné tempo a gradoval až posléze. Whitney Houston chybně obsazená a Costner si tehdy upevnil svůj status obdivovaného herce než se herecky propadnul do nevýrazných filmů. S průměrným scénářem zázrak nevznikne. Nutno ocenit skloubení dvou nehodících se žánrů do sebe, které si tentokrát až tak nepřekážely. Pověst filmu je značná, ale nesdílím nadšení z něj. Odmyslím-li si Costnera, tak to takové terno není. Líbit se vám bude za předpokladu, jak moc máte rádi v té době velmi oblíbeného Costnera. Mé hodnocení: 60% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Osobní strážce s osobním kouzlem, které se ani po letech nedá přehlédnout. Režisér zrovna nepředvádí úchvatný výkon, i když jistě půjde o jeho životní film, ale velký trn z paty mu vytrhává dvojice Kevin Costner - Whitney Houston. Mezi nimi je to ukázková chemie, která funguje po celou dobu a filmu dává naprosto všechno a zvedá ho z velkého klišé a obyčejnosti ke hvězdám. A mimo jiné oblíbený film mojí maminky. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"I'M HERE TO KEEP YOU ALIVE, NOT HELP YOU SHOP." --------- Veľmi silné tri hviezdy. Aj keď film stavia na romantickej zápletke, prezentovaná bola kvalitným spôsobom, miestami intuitívne, ale hlavne bola dávkovaná sporadicky, zmixovaná spolu s poriadnou akciou a napätím. Keďže som film nevidel miliónkrát ako väčšina, patrične som si ho vychutnával aj teraz a keď po dvoch hodinách konečne začala znieť ospevovaná skladba I Will Always Love You, zimomriavky nesklamali a kompletne ma pohltili. Ak sa dnes dobre vyspím, bude to za štyri. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (31)

  • Přibližně v čase 1:15:00 prochází Frank (Kevin Costner) dveřmi, ve kterých se zrcadlí mikrofon. V čase kolem 1:15:08 se otočí ke stropu. (pobotom)
  • Původně měla být ústřední skladbou píseň "What Becomes of the Brokenhearted". Poté, co se však objevila ve filmu Smažená zelená rajčata (1991), byla zakoupena práva na "I Will Always Love You" a skladba přearanžována do stylu rhythm and blues. (Jirka_Šč)

Související novinky

Remake Osobního strážce je na cestě

Remake Osobního strážce je na cestě

16.09.2021

Oceňovaný dramaturg Matthew Lopez dostal za úkol připravit scénář k nové verzi kultovního romantického dramatu Osobní strážce. Ve snímku z roku 1992 si hlavní role zahráli Kevin Costner a Whitney… (více)

Osobní strážce princezny Diany?

Osobní strážce princezny Diany?

05.07.2019

Kevin Costner (Hřiště snů, Tanec s vlky) si v mnoha pokračováních nezahrál. Objevil se vlastně jen jako vedlejší postava v Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti, a nyní má hl. roli v seriálu… (více)

Hugh Jackman bodyguardem Miley Cyrus?

Hugh Jackman bodyguardem Miley Cyrus?

01.07.2009

Začalo to tím, že někdo „načapal“ Wolverinea a Hannu Montanu na očividně pracovním obědě (garde jim dělali seriózně vypadající kravaťáci, zřejmě agenti a producenti). Internetem se okamžitě začaly… (více)

Reklama

Reklama