Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nikdy ji nespusť z očí. Nikdy nic nepodceňuj. Nikdy se nezamiluj... Ona je superhvězda. On je profesionál. Nedobrovolně se stává jejím osobním strážcem. Noří se do okouzlujícího světa kolem ní, připraven čelit hrozbě, nikoliv však lásce... (Warner Bros. CZ)

Videa (1)

Trailer

Recenze (479)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Kevča Kosťa herecky ještě jakeš takeš ujde, ale božská Whitney je mírně řečeno strašná (nemluvím o hudbě, ta je jen podprůměrná). Scénárista by rád pozvedl romantickou zápletku někam výš, jen neví, jak na to. No a celá ta krimi zápletka je tak zpatlaná, že to snad museli vymejšlet deset minut před začátkem natáčení. Jediný světlý moment - střelba v lese po sluchu. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Kevin Costner se na roli profesionálního bodyguarda hodí celekm slušně, je drsnej a přitom z něho nečiší neporazitelnost, tim pádem mi ta postava přiša mnohem realističtější, než když by tam byl někdo, kdo by každýho rozsekal.K sobě měl jako hereckou partnerku Whitney Houston a ta ač neni žádná herečka, tak to v rámci možností zahrála slušně a nepůsobila nepřirozeně a to to byl teprve její první film. Co se týká děje, tak samozřejmě jiná zápletka než kterou film oplývá asi moc nejde na tohle téma vymyslet, ale i tak se dal aspoň ten konec natočit trochu líp, přece jenom něco podobnýho jsem už během filmu tušil. ()

Reklama

triatlet 

všechny recenze uživatele

Americká limonáda, ale kvalitní značky. A když si ji servírujete jen svátečně, tak se dá nasládlý příběh vychutnat, a to nejen díky jiskření mezi hlavními hrdiny, ale také díky vtipným dialogům a v neposlední řadě pěkným písničkám. Volba ústřední dvojice byla základem úspěchu: K. Costner byl na začátku 90. let ověnčen prestižními cenami, písničky W. Houston zněly z rádií. A když se Rachel hned při prvním setkání podívá na Franka Farmera, je jasné, že Frank nebude jen bodyguard. Pompézní podívaná nenudí díky změnám prostředí – vila, klub, hospůdka, honosný hotel, lesní srub, vyhlašování Oskarů – a díky zajímavým prostřihům – Ráchel pozorující z okna, jak Frank sleduje její klip. Nejakčnější scéna: Frank učící plavat Rachelina syna Fletchera...Příjemná oddychovka. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Whitney Houston - pro mě osobně největší zpěvačka všech dob. To je důležité podotknout. Jinak k filmu. Nejde o žádný velký počin. Všechny filmové prvky se pohybují někde okolo průměru. Herecké výkony jsou slušné, ale na druhou stranu : toto není film, kde by se dalo ukázat herecké umění. Trochu mi přijde, že do toho šel režisér i s tím, aby to nějak nepokazil, tak málo riskoval, šel na jistotu a v zásadě neudělal ani dobře ani špatně. Naservíroval nám příjemný dvouhodinový film s dramatickou i romantickou zápletkou. A na to, že už má tento film nějaké ty roky, tak stále dokáže zaujmout. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jakým jiným než plným (nebo jako v mém případě skoro plným hodnocením) ocenit film, který člověk rok co rok může? Ve státních službách byl špička, ovšem sám lituje jedné zpackané fušky, u které navíc z osobních důvodů ani nebyl. Nyní si vybírá, koho bude chránit, a péče o populární zpěvačku a možná budoucí držitelku hereckého Oscara se mu zpočátku nezdá. Svéhlavá hvězda dostává výhružné dopisy a náš Frank si bude muset její důvěru nejprve získat. Zvlášť když mezi nimi proběhne hodně osobní ochrana. Romantická linka na plátně funguje, stejně jako náhled do života velké hvězdy. Napětí a akci Mick Jackson dávkuje rovněž umně, decentní humor a hudba (včetně té orchestrální od Alana Silvestriho) fungují také. Celé to má navíc solidní obsah a velmi dobré herce (soustředěný Costner byl tehdy na vrcholu, debutující Houston rozhodně nezklamala). Limonáda místy ano, ale nostalgie je prostě mocná. PS: Ač je Rachel superhvězda, při návštěvě kina a následně u drinku ji nikdo nepozná, nikdo nepožaduje autogram!! ()

Galerie (41)

Zajímavosti (31)

  • Když Whitney Houston (Rachel Marron) zemřela na předávkování v roce 2012, tak Kevin Costner (Frank Farmer) na jejím pohřbu pronesl: „Teď je v nebi mladá dáma, kvůli níž Bůh žasne, jak mohl stvořit něco tak dokonalého. Navzdory úspěchu pořád pochybovala, jestli je dost dobrá. Nebylas jen dobrá, bylas úžasná. Mou roli bodyguarda mohl hrát kdokoliv, ale roli Rachel jsi mohla hrát jen ty.“ (Cucina_Rc)
  • Jednou z favoritek na roli Rachel (Whitney Houston) byla i Mariah Carrey. Nakonec ji však producenti odmítli, protože chtěla zpívat veškeré písně jen ve vysokých tónech. (Lenny09)
  • Frank Farmer (Kevin Costner) použije k rozseknutí šály vyhozené do vzduchu meč wakizaši, který je podobně jako katana jedním z nejostřejších a nejnebezpečnějších japonských mečů. (Yoshitsune)

Související novinky

Remake Osobního strážce je na cestě

Remake Osobního strážce je na cestě

16.09.2021

Oceňovaný dramaturg Matthew Lopez dostal za úkol připravit scénář k nové verzi kultovního romantického dramatu Osobní strážce. Ve snímku z roku 1992 si hlavní role zahráli Kevin Costner a Whitney… (více)

Osobní strážce princezny Diany?

Osobní strážce princezny Diany?

05.07.2019

Kevin Costner (Hřiště snů, Tanec s vlky) si v mnoha pokračováních nezahrál. Objevil se vlastně jen jako vedlejší postava v Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti, a nyní má hl. roli v seriálu… (více)

Hugh Jackman bodyguardem Miley Cyrus?

Hugh Jackman bodyguardem Miley Cyrus?

01.07.2009

Začalo to tím, že někdo „načapal“ Wolverinea a Hannu Montanu na očividně pracovním obědě (garde jim dělali seriózně vypadající kravaťáci, zřejmě agenti a producenti). Internetem se okamžitě začaly… (více)

Reklama

Reklama