Reklama

Reklama

Sicario 2: Soldado

  • USA Sicario: Day of the Soldado (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Sicario 2: Soldado otevírá novou kapitolu filmové série Sicario. V drogové válce neplatí žádná pravidla – a když kartely začaly převádět teroristy přes americké hranice, federální agent Matt Graver (Josh Brolin) vyzve tajemného Alejandra (Benicio Del Toro), kterému hlavoun kartelu vyvraždil rodinu, aby všemi prostředky, včetně těch nezákonných, válku eskaloval. Aby rozpoutal válku, unese Alejandro hlavounovu dceru – ale když se z dívky stane vedlejší oběť konfliktu, její osud tyto dva muže rozdělí, protože zpochybní vše, za co bojují. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (13)

Trailer 5

Recenze (538)

novoten 

všechny recenze uživatele

I když je na první pohled a snad ještě i po první scéně vše při starém, nedostává se Soldado svému předchůdci na dostřel. Ani nemůže, velká většina klíčových zúčastněných z minula totiž chybí. Villeneuve a jeho dokonale přesvědčivá režie, Joe Walker se strojově přesným střihem, tepající Jóhannssonova hudba a v první řadě vtahující Deakinsova kamera, která tehdy nadprůměrný zážitek pozlatila k nezapomenutelnosti. A ti všichni jsou teď nahrazeni a kromě klíčové herecké dvojice se vrací alespoň Taylor Sheridan. Opět se rozhodl tnout do živého, ale kromě momentu překvapení mu tentokrát chybí i lidštější rozměr, který v prvním dílu diváka díky charakteru Kate tak rozvibroval. Její nástupkyně v podobě neustále vláčené Isabel podobný úkol nemůže zvládnout, protože celou dobu jen slouží zápletce bez toho, že by dostala čistě vlastní scénu na úkor machinací, akce a zatvrzelosti Brolina s Del Torem. Jako samostatná žánrovka samozřejmě Sollimova vize obstojí, na to je charisma obou zmíněných příliš fatální, ale jako pokračování filmu, který před třemi lety zatřásl kinem, je to zatraceně málo. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když chcete začít válku, uneste prince a král ji začne za vás." Mistři světa v rozpoutávání válek na cizím území se opět pustili do akce a vítězem se stává ... Mexiko. Mně to obvykle vadí, ale pokud se jedná o zahájení války mezi drogovými kartely, tak v zásadě nejsem proti. To už mi víc vadilo, že jsem v tom drsném prostředí nenašel nikoho, komu bych mohl fandit. Přesto jsem byl napnutý a připravený vysypat hvězdy z rukávu, ale pak se to stalo. Scénárista patrně utrpěl povrchové zranění v podobě průstřelu hlavy a naservíroval konec hodný České sody. Sorry jako, ale tuhle koncovku jsem si nezasloužil. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„JESTLI CHCETE, ABY TO FUNGOVALO, BUDU MUSET BEJT ZLEJ…“ /// Takže takhle se prej dá bojovat proti terorismu. Teda… jestli na to máte žaludek! Toť otázka pro politiky a za ní následuje hned druhá – jestli vůbec chcete, aby se něco změnilo… Politicko špionážní thrillerová podívaná, která je slabší odvar jedničky. Příběh poskládanej ze tří osudů je sice dramatickej, drsní hoši jsou furt drsní, ale chybí tady nějakej „rozumnej“ faktor, kterým byla (třeba) Emily Blunt. Nenudil jsem se, ale žádnej jásající výskok, kterým bych si rozflákal čelo vo strop se nekonal. Brzo není na co vzpomínat… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nemám rád prašný cesty. 2.) Rád bych, aby si se mnou někdo z Mexika promluvil o budoucnosti. 3.) Thx za titule „Libor.“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Cez ten odklon od "predlohy" (rozumej prvého filmu) sa nedokážem preniesť ani po rokoch. Na podnose bol k dispozícii dokonalý recept a návod na to, ako natočiť priam generačne fenomenálny akčný počin, ktorý sa z nejakých nevysvetliteľných dôvodov pretavil na generickú (ne)chuťovku bez akýchkoľvek silnejších osobnostných čŕt. Je to celé na pováženie, nakoľko z filmu na každú stranu sršia "hodnoty" predchádzajúceho počinu – z príkladov najmä dôležitosť hudobnej zložky, ktorej sa asi ako jedinej podarilo ísť úplne verne, dôstojne a schopne v šľapajach Jóhanna Jóhannssona, práca s prostredím (hoci tu mierne nezvládnutá), zmysel pre drsnú akciu s pulzujúcou energiou, operatívny chaos za vlastnými líniami, či tajomnosť postavy Alejandra vytratená. Všetky pravidlá hry, na ktoré nás svojsky geniálnym spôsobom navádzal scenár Taylora Sheridana, tu boli zmetené zo stola, vrátane vlastností postáv, ktoré sa opäť vrátili pred kameru. Preniesol sa aj spôsob vykreslenia danej problematiky skrz viacero dejových liniek z viacerých pohľadov, no oproti jednotke tieto vyznievajú prinajmenšom smiešne a prinajhoršom absolútne stupídne, počnúc prvou a končiac poslednou (prakticky takmer každou). Nakoľko predtým sme príbeh dostávali skrz jednu veľkú hlavnú a ostatné postranné miniatúrne slúžili na doplnenie, tu všetky dostávajú rovnaký priestor, čo okrem vyššie spomínaného stupídneho vyznenia takisto spôsobuje, že žiadna z nich nie je výrazná. Z vyše hodinových zimomriavok a emočných stavov dávkovaných prvým filmom tu dostávam sťaby len pár sekúnd v priebehu "westernovej" "Adios" scény z Mexico City a počas použitia Jóhannssonovho soundtracku cez úvodné štúdiové logá a záverečné titulky. Ako sa z pokračovania jedného z najlepších akčných trilerov všetkých čias vykľulo to najviac generické hovno je pre mňa ťažký zásah. Vysvetlenie sa dá nájsť len v prečítaní pôvodnej verzie Sheridanovho scenára a zistení, ako veľmi sa producenti a Sollima snažili tento zmeniť na to ich bezradné, trápne a úbohé hovno. Mojich päť hviezd si nevšímaj, prosím. Nemám rozdvojenú osobnosť. Dúfam... (x) (22.2.2019) (23.4.2019) (12.1.2023) (13.1.2023) (14.7.2023) (11.11.2023, plátno) (12.11.2023) (25.2.2024, sk dab) (10.3.2024) "It's a nice day for a drive, huh? Ah, beautiful day. Blue skies, large-caliber weapons... I love getting out of the office." ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nářez jak svině a byť dle kritiků dvojka zaostává za jedničkou já si ji užil více. Letošní rok rozhodně patří herci Josh Brolinovi, ten chlap letos září a nepamatuji se, kdy mě nějaký herec zaujal a potěšil hned 4x v jednom roce. Dvě hlavní role ( Only the Brave, Sicario Soldado) a dvě záporné role ( Deadpool 2, Avengers Infitiy War) velký potlesk. První díl měl sice silnější kombo ( Villeneuve,Sheridan,Deakins), zde přetrval pouze scénarista Sheridan, ale režisér Sollima a kameraman Wolski odvedli taktéž solidní práci a pořád se jedná o film, který nemá v kinech konkurenci. Mexické kartely, pašování lidí z Mexika do Usa, nekompromisní a intenzivní akce, nechutně realistické prostředí a atmosféra, Ďábelský Del Toro a vážný Brolin z toho filmu vytváří neskutečný zážitek a já v kině doslova lapal po dechu, navíc šokující závěrečný zvrat, který otvírá otázky a dává prostor pro třetí díl, nemohu si na nic stěžovat. Jednička měla pomalejší tempo a nedostatek akce, abych si ji s radostí pustil znova, tohle chci vidět znova definitivně. Doporučuji. Větší chlapácká jízda v kinech nebyla a nebude. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (22)

  • Dôvod, prečo si Emily Blunt nezopakovala svoju úlohu FBI agentky Kate Macer z prvej časti je, že režisér Stefano Sollima ani scenárista Taylor Sheridan nevedeli vymyslieť jej úlohu v pokračovaní, mali totiž pocit, že jej príbeh je už uzavretý. (Astonko)
  • Zbraně použité ve filmu byly samopaly MP-5 a G-26, kulomet M-249, útočná puška M-4 a M-16. Ve filmu se objevily vrtulníky Black Hawk. (K98)

Související novinky

Producenti oznámili třetí Sicario

Producenti oznámili třetí Sicario

22.09.2023

Snímek Sicario: Nájemný vrah z roku 2015 byl do velké míry tím, který definitivně nakopnul kariérní dráhy jak režiséra Denise Villeneuvea (Duna), tak scenáristy Taylora Sheridana (Yellowstone).… (více)

Třetí Sicario má scénář, dočkáme se filmu?

Třetí Sicario má scénář, dočkáme se filmu?

11.05.2022

Hollywood miluje franšízy, čím větší a úspěšnější, tím lepší. I proto dnes víceméně každý druhý film vzniká se záměrem novou franšízu nastartovat. Občas se ale povede rozjet filmovou sérii i zcela… (více)

O čem bude Call of Duty?

O čem bude Call of Duty?

17.06.2018

Režisér Stefano Sollima (Suburra) už brzy pošle do kin dvojku Sicaria, mezitím ale chystá i další projekty a jedním z nich je taky filmová adaptace populární herní série Call of Duty. V jednom z… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama