Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý Lionel žije se svou panovačnou matkou ve vile nad městem. Žil by tak i nadále, kdyby nepotkal půvabnou Paquitu. Žárlivá matka se při jejich sledování v zoologické zahradě nakazí exotickou chorobou z Ostrova lebek, umírá, ale brzy vstává z mrtvých. Začíná milostný příběh dvou mladých lidí, jejichž láska musí překonávat ty nejtěžší překážky. Nestaví jim je do cesty jenom živí, ale i živí mrtví. Matka mění lidi v oživlé mrtvoly a dává tak do pohybu řetězovou reakci komicko-hrůzných událostí. Při nich je jisté jenom jedno: tolik krve i zuřícího mrtvého masa tady ještě nebylo! Je to nebezpečný balanc mezi smíchem a zděšením, při němž divákovi krev šplíchá do rozesmátých úst. Nenasytní zombie se potácejí prostorami vily a zastavit je vyžaduje celého muže a jednu sekačku na trávu. (Filmexport)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (948)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Brutálnější film neznám.Brutalita zde přesahuje několikanásobně hranice únosnosti, lžička napříč mozkovnou už je jen třešínka na dortu.Díky naprosto demetním hereckým výkonům (herci přehrávaj až na půdu), dokonale trapné hudbě, a za uši přitaženému scénaři máme co do dočinění s jedním z nejoriginálnějších filmů všech dob.. (nebo aspoň z těch co sem viděl :) Šel sem do toho na slepo, při první useklý ruce se propoükl v hurónský smích, při scéně na hřbitově sem začal mít pocit, že mě má někdo za opravdu velkýho vola a a eště dva dny sem měl žaludek jako na vodě.... Výborně pane Jackson, jen tak dál ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je opravdu masakr, totální masakr a nic než masakr. Sice jsem se nebavil úplně tak, jak jsem podle některých recenzí očekával, ale můžu na beton říci, že jestli se dají nějaké filmy označit slovy jako výjimečný, nezapomenutelný nebo neopakovatelný, tak jedním z nich je právě nechutný, ale svým způsobem i strašně okouzlující a podmanivý BRAINDEAD. Peter Jackson se v začátcích své kariéry vážně ničeho nebál a tam, kde by ostatní hororoví režiséři raději sešlápli brzdu a dráždili divákovu fantazii, on naopak vší silou dupne na plyn a dráždí možná tak divákovy žaludeční šťávy. Jeho Braindead je prostě nepopsatelná podívaná, s výborně propracovanou humornou stránkou, která ve spojení se sympatickým hlavním hrdinou od začátku šlape jako hodinky, a s tou naprosto neuvěřitelnou poslední třetinou, která úplně přepsala dějiny všech brutálních a krvavých filmů a v tomto ohledu posunula laťku na nepřekonatelnou úroveň. Krev stříká, končetiny létají a hrudní koše se vytrhávají z těla, ale divák se při tom směje, směje a stále směje... Jak to ten Jackson jen dělá? 4,5* ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Sice jsem tušil, co od Jacksona můžu čekat, ale stejně jsem nechápavě zíral na to, co se to přede mnou odehrává. Dovedete si představit dokonalou parodii na horor ? Tak to je přesně Braindead. Z plátna (nebo obrazovky) se na vás vylijí hektolitry kečupu, zombíci přibývají tak rychle, že je nestačíte počítat (a pak zase stejně rychle ubývají), střeva a další vnitřnosti se válí všude kolem a vrcholem všeho je "láskyplné objetí" maminky se synáčkem v závěru. Excelentní řežba se sekačkou patří k vrcholným okamžikům nejen tohoto filmu, ale vůbec kinematografie. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Na tento film musí byť človek patrične naladený. Ja som mal tú smolu, že som to pozeral unavený a vskutku som sa nudil, a keď som tak premýšlal o všetkých tých pozitívnych hodnoteniach a váhal medzi odpadom až dvoma hviezdami, tak som to znudený vypol a išiel spať. Strašná hudba, tupé chovanie postáv, podivná kamera. Druhý deň som to dopozeral a bolo to o niečom úplne inom. Potrebný nadhľad už fungoval (vážne treba !!!) a bavil som sa perfektne a to čom som videl som ešte nezažil a asi ani dlho nezažijem. Gore toho najťahšieho kalibru by uspokojilo chúťky aj toho najmasovejšieho z masových. Porovnávať toto s inou Jacksonovou tvorbou a nedajbože s Lordom mi príde ako úplné psycho. A záver s ríše snov. Let's party begin ! ()

T2 

všechny recenze uživatele

„Dokonalé!“ Režisér Peter Jackson ma na plnej čiare presvedčil o svojom talente ale v rámci hororu, aj keď voľnejšieho s prvkami odľahčenej komickosti v rámci nehoráznej brutality, no proste neskutočnú podívanú natočil, bez jedinej citeľnej chybičky v rámci ohavností, len som vykulene pozeral a krútil hlavou, prípadne som sa ako blázon smial, lebo taká nápaditosť tu doteraz aspoň z toho čo som videl nebola. A nie Pán prsteňov mal dostať 11Oscarov ale presne tento počin, je to neprekonateľné do špiku kosti. Timothy Balme ako milovaný synáčik Lionel si to vo svojej úlohe po hereckej stránke doslova užíva, aj keď to po celý čas musí ako že zachraňovať v rámci príbehu aby sa tie nestvúry nedostali do ulíc a až potom by bola paseka. A dajte si pozor na jeho mamu, sakriš ohava, blee... ║Rozpočet $3miliónovTržby USA $242,623Tržby Celosvetovo $324,000║ za tie peniaze natočil fakt niečo čo stojí za to, Američania sa môžu od neho len učiť ()

Galerie (81)

Zajímavosti (27)

  • Pôvodný zostrih filmu bol zakázaný v Nemecku, Južnej Kórei a Singapure. Zákaz vo Fínsku bol zrušený v roku 2001. (Paldiny)
  • Od roku 2015 v rodnej domovine na Novom Zélande nebol Braindead viac uvedený na DVD. (WalterIK7)
  • Stewart (Bill Ralston) má samopal Sterling SMG ráže 9 mm. (dc125)

Reklama

Reklama